Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla
Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4
Ja vozim sve po malo. Grad, magistrala, lokalni putevi, lokalni sa puno rupa (autoput prema Cacku mi sece put do sela, pa su obilasci unisteni), na planinu idem cesto koliko i po autoputu. Auto za sve to kosta previse i negde mora da se ustine. Znaci ono o cemu razmisljam je sam kvalitet auta. Autoputem ne vozim svakodnevno, vec 2-3 puta mesecno na kratko i 2-3 puta godisnje na duze, pa ce i SX4 da izgrzi. Na planinu se penjem jednom mesecno, a onde gde ne mogu obicnim autom, ne bih silazio ni sa SX4, zao bi mi bilo. Po snegu vozim normalno, ali po Beogradu su zime podnosljive i ne bi nista falilo ni I30. Jedino sto po snegu nisam obicnim autom mogao skroz do sela, pa bi tu bolji bio SX4, ali to je retko. Ili je sneg toliki da bi oba mogla preci, ili je toliki da nijednan ne moze.
Znaci, ja sam univerzalni korisnik automobila, prilagodjen danasnjoj "sve koristi svemu" i prvenstveno mi je bitan kvalitet. Suzuki deluje kao stara pouzdana, dok se Hyundai lepo progurao kvalitetom. Na nekim testovima vidim da na SX4 plastika kasete ne lezi dobro, slicni poklopci nisu bas kvalitetni, sediste klimavo. Kod I30 sam se uverio u los kvalitet metalizirane plastike. Ali nov I30 toga i nema, vec se za te detalje koristi siva mat plastika.
O motoru, menjacu, trapovima i ostalom ne znam nista da bih uporedio.
Znaci, ja sam univerzalni korisnik automobila, prilagodjen danasnjoj "sve koristi svemu" i prvenstveno mi je bitan kvalitet. Suzuki deluje kao stara pouzdana, dok se Hyundai lepo progurao kvalitetom. Na nekim testovima vidim da na SX4 plastika kasete ne lezi dobro, slicni poklopci nisu bas kvalitetni, sediste klimavo. Kod I30 sam se uverio u los kvalitet metalizirane plastike. Ali nov I30 toga i nema, vec se za te detalje koristi siva mat plastika.
O motoru, menjacu, trapovima i ostalom ne znam nista da bih uporedio.
I30 je dosta nizak, tako da nisam siguran da je dobar izbor za pentranje po brdima. Mora vrlo pažljivo da se penje i na ivičnjake, a da ne pričam o nasađivanju na sneg ako ima kolotraga.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Danas sam zagledao karavan i30,preko puta radnje.
Prvo sto mi je privuklo paznju je nizak klirens.Mozda 20cm pragovi-asfalt.
Zvanicni podaci kazu 14 cm bez putnika i prtljaga.To je auto za asfalt+ da progutas knedlu kada silazis sa ivicnjaka.
-
- Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
- Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014
E to je jedna stvar koja bi mi jako nedostajala. Posto sam navikao da ne brinem o tome.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
To je jedini razlog zasto uopste i dalje razmisljam o SUV-u...
Ne toliko zbog ivicnjaka u gradu, vec mislim na odmor na malo "egzoticnijim" putevima.
Ne toliko zbog ivicnjaka u gradu, vec mislim na odmor na malo "egzoticnijim" putevima.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
-
Pa da, ja sam sa njim bez razmisljanja isao po FG i po Zlatiboru i Tari, bez problema je prolazio svugde gde bi "gradski" automobili ostavili pod i to natovaren sa 2-4 coveka.
A nije bitno to sto je i30 segment vise,pa je udobniji barem 30% po nasim superiska ulicama?paja napisao:Moj rezon bi bio SX4 je bolji za grad i planinu, a I30 sa adekvatnim motorom dominira na auto putu.
SX4 bih kupio zeni,a sebi bih uzeo i30,jer je bas ogromna razlika u udobnosti.
Dakle,sx4 je bolji samo ako planiras van asfaltiranih puteva po snegu...
Steta sto Ceed krece od 13.000e,jer je bolji auto od i30.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Znaci musko dupe da se uglavi u sto udobnijeXepoj87 napisao: SX4 bih kupio zeni,a sebi bih uzeo i30,jer je bas ogromna razlika u udobnosti.

HAhahha,realno 
Ne,nego je sx4 visi,zgodniji za voznju, i laksi za parkiranje,pa samo zato
A realno,vecinu zena zanima vise da joj budu rozle felne,ili da auto bude sladisha na prvi pogled,nego to sto ce da se trucka po sinama i rupama
Smatram da svakom iole normalnom muskarcu,te razlike ne trebaju da znace toliko
Ne mislim da je SX4 auto za zene,ali u ovoj dilemi je i30 bolji auto.

Ne,nego je sx4 visi,zgodniji za voznju, i laksi za parkiranje,pa samo zato

A realno,vecinu zena zanima vise da joj budu rozle felne,ili da auto bude sladisha na prvi pogled,nego to sto ce da se trucka po sinama i rupama

Smatram da svakom iole normalnom muskarcu,te razlike ne trebaju da znace toliko

Ne mislim da je SX4 auto za zene,ali u ovoj dilemi je i30 bolji auto.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ma salim se ja
Jeste i30 bolji ali i SX ima svoje momente pogotovo sada kada je sneg a imas 4x4, mada i sa pogonom na dva dere po snegu:)

Jeste i30 bolji ali i SX ima svoje momente pogotovo sada kada je sneg a imas 4x4, mada i sa pogonom na dva dere po snegu:)

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Cekamo cika Mishu da nam potvrdi. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ti si vazda mimo sveta, a i ne možeš da staneš ni u jedan.Xepoj87 napisao:A nije bitno to sto je i30 segment vise,pa je udobniji barem 30% po nasim superiska ulicama?paja napisao:Moj rezon bi bio SX4 je bolji za grad i planinu, a I30 sa adekvatnim motorom dominira na auto putu.
SX4 bih kupio zeni,a sebi bih uzeo i30,jer je bas ogromna razlika u udobnosti.
Dakle,sx4 je bolji samo ako planiras van asfaltiranih puteva po snegu...
Steta sto Ceed krece od 13.000e,jer je bolji auto od i30.

Ja bih uvek ženi dao da se maltretira nekim porodičnom ragom, a ja bih uživao u nekom Miniju ili Fiatu 500.
Al šalu na stranu mislim da udobnost u gradu nije izražena karakteristika. Bitniji su gabariti i funkcionalnost. SX4 ima za mene bolji polžaj sedenja koji rezultira lakšim ulaženjem i izlaženjem iz vozila. 4x4 pogon je jako veliki plus za Suzukija.
Jedino gde I30 dominira je udobnost i tišina na većim brzinama, pod predpostavkom da ima adekvatnu motorizaciju. Vozio sam I30 prethodne generacije sa dizel motorom od 90ks od Vranja do Beograda i stvarno je bila udbna vožnja dosta visokim brzinama.
-
Nemoj molim tedragvorl napisao:Cekamo cika Mishu da nam potvrdi.

Za skoro godinu dana koliko vozim zukija svaki dan, stvarno mogu da potvrdim da je laganica za parkiranje, pogotovo sa onim njegovim slonovim usima, vidis bolje nego napred. Kad nakon toga sednem u 206, imam osecaj kao da ne vidim nista u retrovizorima

- RobiNS
- Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
- Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125
I meni je bio u igri i30 kada sam kupovao auto, pre svega zato što sam bio zadovoljam hyundai-em (7god)
mada bi mi najviše odgovarao ix20 ali je bio skup. to bi se još i dalo porediti: ix20 i sx4
ma ako imaš para - a ti menjan auto svake godine, baš te briga, jednom se živi
p.s. mada nije mi baš jasno ko to zbog 600evra kupuje polovan a ne nov auto
mada bi mi najviše odgovarao ix20 ali je bio skup. to bi se još i dalo porediti: ix20 i sx4
Recimo da je ovo najbolje objašnjenje, ja sam i30 odbacio zbog loše preglednosti.paja napisao:Moj rezon bi bio SX4 je bolji za grad i planinu, a I30 sa adekvatnim motorom dominira na auto putu.
ma ako imaš para - a ti menjan auto svake godine, baš te briga, jednom se živi

p.s. mada nije mi baš jasno ko to zbog 600evra kupuje polovan a ne nov auto

Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Da, ni meni nije jasno. Astrama, Meganima i sl. starim 7-8 godina toliko pada cena godisnje. Mom Meganu je pala od vise od 3000 za pet godina, a kupio sam ga starog 8 god. E sad, posle 13. pada po 300tak, ali je u sve losijem stanju i vec pocinju kvarovi i ulaganja, tako da se uz gubitke na starosti opet svodi na 700-800 godisnje, a vozim prestar auto.
Tako da, kad bi bilo kupaca svake godine, ja bih svake menjao i kupovao nov, a da gubim samo 600 eur.
Tako da, kad bi bilo kupaca svake godine, ja bih svake menjao i kupovao nov, a da gubim samo 600 eur.