GPS navigacija

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: GPS uredjaji

Post od Ogi »

Pa to sam i uradio. Napisah gore da sam instalirao OTKLJUCANE mape, da nisu otkljucane ne bih ni mogao da vrsim biranje po MS-u.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Vredi li kupovati polovnu navigaciju, recimo preko KP?
Moze li tu biti nekih zaheba i kakvih?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Najbolje ak9.mozes.da probas uzivo. Da vidis koliko brzo hvatq satelite. Kakva je slika. Da li radi touchscreen. Ovako.na nevidjeno ja ne bih uzimao.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ok ,hvala :thumbup:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pre nekoliko dana su izašle nove mape u izdanju Top Map-a (2013.09). Karta Srbije je i dalje ista (Serbia_83_Contrast_2012.07_120910.fbl ), tako da ga nisam skidao, no zato sam sa torenta skinuo poslednji Navteq paket da ga malo isprobam (2013 Q2).

Naime, počeo sam već sa "pripremama" za more i rešio sam da se ove godine ne zahebem ponovo i čekam 3 sata na Preševu da uđem u Makedoniju, već da idem malo okolo i laganice na prelaz Prohor Pčinjski. Probao sam prvo da ručno napravim rutu do Sartija preko Prohora i to nažalost nije uspelo, odnosno navigacija me vodi do graničnog prelaza (do tačke koju sam zadao koordinatama) a onda umesto da produži dalje kroz Makedoniju do Kumanova i tu se opet uključi na autoput - ona me sa prelaza istim putem vraća nazad, uključuje ponovo na naš autoput i vodi opet preko Preševa. Problem je što Top Map-ova makedonska (Navigo) karta sa druge/makedonske strane nema ucrtan nastavak puta. Zatim sam isto to probao sa ovim poslednjim Navteq kartama i uređaj je rutirao bez greške, ruta ide baš kuda treba. :)

Da bih dalje isprobao Navteq karte napravio sam i par "ruta" tu u lokalu po Vojvodini/Srbiji i Navteq nažalost i dalje ne vidi odnosno nema ucrtan jedan meni bitan lokalni put/pravac (koji istina znam preći maltene vezanih očiju, ali je dobar "lakmus" test za navigacije). To parče puta postoji već 6-7 godina a Navteq ga i dalje nema na svojoj karti. Možda je razlog i činjenica da još uvek zvanično nije otvoreno za saobraćaj, no Contrast ga i pored toga ipak ima na svojoj karti i vodi tim pravcem. Dakle, što se tiče vožnje po Srbiji - Contrast (Top Map) karta je za mene i dalje glavna, a za put do Grčke - ubaciš lepo Navteq set karata i nema problema. :)
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

^
Za ove nase terene i zemlje, najbolje je da pravis rute do mesta gde ces praviti pauze, stati zbog goriva ili granice.
Pa tako npr.
Pumpa kod naisa za gorivo, Pauza Predejane, Granica sa Makedonijom, Grcka granica itd.
Jer ako postiavis do krajnjeg cilja navigacija ume da izabere ono sto njoj najvise odgovara.

Za Prohor se isplati ici ako je cekanje na granici duze od 30 minuta, toliko otprilike treba vise da se putuje ako se ide tamo, uz napomenu da je put uzak i pun ostrih krivina i ide se uz veliki uspon.

Takodje za preporuku je i prelaz Dojran, za sve koji idu na Halkidiki,Tasos i sl. Kilometraza je priblizna, put dobar a cekanje na granici neprocenljivo.

Usput ja sam instalirao Navigon na telefon navigacija je Garminova za Android telefone a koristi Navteq mape, dobra stvar je sto se mape direktno skidaju sa njihovog sajta, laka je za koriscenje a mape su odlicne, bolje od onih koje imam za iGo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: GPS uredjaji

Post od Saša »

Slažem se, ovo je bilo više za probu. A ionako imam običaj da detaljno pregledam rutu koju je napravio još pre polaska a i za vreme pauza, tako da ne bude takvih problema.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Drugar u Meganu MK3 ima fabricku navigaciju ali nema mapa Srbije (verovatno ni celog Balkana), jel postoji mogucnost da ubaci, a da ne plati? :D

EDIT: TomTom je u pitanju.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Uff...postoji, ajd probacu da nekako zberem neke postove sa RFS koji objasnjavaju kako, pa da prekopiram ovde, al ne mogu veceras. Jel TomTom ili TomTomLive? Koje godiste Megane?

U sustini mape su ovde http://kickass.to/tomtom-map-europe-915 ... 29393.html
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Kaze drugar da je 2010/11 i samo TomTom (ovo za godiste mogu tacno proveriti, posto je njemu automobil prevozno sredstvo...)

Slika
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Verovatno nije Live. Karte su na SD kartici. Ovo je prekopirano uputstvo sa RFS, ne pitaj me za detalje, ja nemam navigaciju tako da nista od ovoga nisam radio, ali su ljudi uspevali bez problema, na meganima i lagunama 3. Ako bude nekih problema, ne znam sta drugo, nego da se drugar registruje na RenoForum pa da cita sve i pita ove koji su to radili

Uputstvo bi otprilike izgledalo ovako:

1.- Nova SD kartica prazna 8GB
2.- Download Navcore: ...
To ti je potrebno jer je to naša verzija navcore-a koja pušta mape
Kada skineš označiš oba fajla i extract na SD karticu.Kada si to uradio odeš na SD karticu klikneš na prvi folder,otvoriš i odatle kopiraš na SD,znači izvučeš fajlove odatle na SD root,početna strana SD kartice.Isto tako i sa drugim fajlom.
Kada to uradiš obrišeš ona 2 folder koji su sa brojevima 000xxx itd.One kopirane fajlove ostaviš.Imaš samo fajl ~tsystem,preimenuj ga u ttsystem i to je to.
Sada si napravio Navcore.

E sad je malo zeznuto jer ako imaš original SD karticu od Renoa treba da izvučeš fajl ttgo.bif
Ako nemaš original karticu,onda tu novu koju kupiš prvo formatiraj na FAT32,i tako praznu ubaci u kola.Napraviće ti se folder loopdir.Iz njega izvlačiš jedan jedini fajl.Taj fajl puštaš sa programom explore2fs-1.08beta9.exe.Stavljam ti u attachment.E sad,kada taj program otvoriš u njega ubaci prevlacenjem fajl iz loopdir.I kada se otvori videćeš treći fajl je ttgo.bif.Izvuci ga na desktop.Ako imaš original SD isti je postupak.Sa desktopa fajl ttgo.bif ubaci na SD ROOT.

3.Onda skineš program FastActivate.Stavljam ti u Attachment.
4.Kada ga izvučeš na Save Attachment,kopiraj ga na SD karticu na početnu stranu-ROOT
Onda ga otvori sa SD kartice.Kada se otvori gledaj gde piše patch ttsystem/PNDnavigator,to klikni.Kada odradi i piše OK,idi na EXIT.

5.Sada skidaš mapu na http: ...

Kada ti se skine mapa.folder EUROPE,kopiraj na SD ROOT.Otvori folder EUROPE na SD kartici.Videćeš fajl koji se završava sa .pna,preimenuj ga u Europe.915.5110.pna.Vrati se na pocetak SD kartice,klikni na FastActivate i idi na Patch maps itd što piše.To je to.Mape su aktivirane ako piše OK.

6.Skini program TomTom Home sa sajta http://www.tomtom.com/services/service.php?id=16&tab=87 skini prvi fajl.Instaliraj program.Kada te nakon završene instalacije pita da li hoćeš da pokreneš program deselektuj te 2 opcije koje ponudi.
7.Vrati se na FastActivate.Pokreni ga i idi na Patch TomTom Home,kada kaže OK izađi.

8.Sada otvori TomTom Home.Idi na Add voices,etc,to je druga ikona,tu dodaj glasove,zvuke,šta god možeš.Ima i srpski.Kada to odradiš izađi iz programa.

9.Odnesi karticu u auto.Ne stavljaj Reno karticu i ne pali kola.Znači sve je ugašeno kada si ušao u auto.Samo ubaci SD karticu u slot.Sačekaj 5 sekundi,upali radio.Pokazaće se sat koji se vrti,čekaj da instalira.Pitaće te da li se slažeš klikni I agree.I to je to,otvoriće ti mapu,izaberi Srbiju.

FASTACTIVATE IMAŠ U TORRENTU KOJI SKINEŠ SA MAPOM.
A ONAJ DRUGI FAJL JE NA ...

edit by mod: uklonjeni linkovi
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Hvala, poslacu mu ovo pa nek se snalazi :pivo:

Slika
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

garmin nuvi 1490T model koji imam,imam kartu cele evrope CN Europe 2014.40 + imam SCG kartu koju radi nasi infotim.kad sam u srbiji stikliram da samo radi ova SCG route karta jer je mnogo detaljnija od ove CN europe u kojoj ima srbija,pa da se nebi mesale 2 iste karte morate jednu iskljuciti.inace kad se ide preko iskljuci se scg i stiklira se CN europe,prosle god sam isao za grcku,namestio direktno od kuce navigaciju da me odvede do grada ulice i broja u jednom mestu u grckoj,nigde nisam stao da je resetujem ili da se zaglupela ili slicno,dovela me je tacno ispred vrata apartmana,bez ijedne greske,po meni pravi profesional garmin i navtek mape,inace uz uredjaj dobijete i dozivotni update za mape evrope,a update ide 3 puta godisnje,sve preporuke za garmin uredjaje i navtek mape.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Glupo im je rutiranje, ne daje alternativne rute, ali na kraju stignes gde si krenuo.

TT
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

to si mozda upravu,ali nisam se igrao da cacka,ja sam mu u opcijama zadao najbrzi put,i on vodi najbrzi put,ali bilo bi lepo kad bi ti dao lupam par opcija,tipa beograd-grcka,da ides preko prohora i onog drugog prelaza gde je manja guzva na granici makedonija-grcka,a on te udari po sred srede evzoni i kumanovo,i ako skrenes sputa,on te vraca na glavni put sve dokle je to moguce,to si upravu.ali mora da cackam jos malo mozda nadjem nesto :)
Odgovori