Zimske gume - da ili ne?
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Nije cena razlog zbog koga se Continental ne spominje na forumu bas puno. 

dag81 prodaje Conti ali ga nikad ne preporucuje
mene bas zanima zasto, posto je na ADAC prvi zimski Conti poslednjih nekoliko godina...
@paja... 205/55/16 je oko 11k, znaci smesna je razlika u odnosu na dunlop koji je 10300din npr...

@paja... 205/55/16 je oko 11k, znaci smesna je razlika u odnosu na dunlop koji je 10300din npr...
- carov2
- Kontakt:
Iz istog razloga iz koga ti stalno guras audi u svakoj prici... 

vaistinuRakhil napisao:Ovo me podseca na one momente "Reno jebe u formuli jedan, stoga je moj Clio Dci pojam auta za nemacko djubre"

zato sto je AUDI najboljicarov2 napisao:Iz istog razloga iz koga ti stalno guras audi u svakoj prici...

al to sa Dunlopom nije slucaj, jer je Continental bolji...

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Evo ja cu ti reci sa trgovacke strane, nekorektni uslovi za dilere, samim tim i manja rasprostranjenost cele grupacje.
Kada su uslovi dobri drzimo ih na lageru Ivancho, ja, saja, raja... jer imamo interes a to je da nesto zaradimo.Ovako doticni imaju neku cudnu poslovnu politiku gde sad da odes da kupis gumu na akciji kod njih dobijes je po identicnoj ceni kao ja, sto je skroz nekorektno ako se firma bavi veleprodajom.
I sto bih ja sad nudio tu gumu tebi sa mojom marzom i da je platis skuplje nego sto mozes kod njih, a plus ih reklamiram. Evo danas sam kupcu rekao da nema 195/50R15 Semperita, a ima ali sam ja morao da mu prodam gumu sa mojom marzom a on moze da je kupi jeftinije, znaci bar 10%. I tada mi jednostavno savest neda i kazem prodali, a jos dosao do mene na preporuku.
Druga stvar, sto se tice drzanja na lageru. Prosle godine su pojedine dimenzije, manje vise standardne bile na tolikoj akciji, da sam ih kojim slucajem imao na lageru(srecom nisam) morao bih da dodam 20% iz dzepa kada neko kupi gumu da bih je prodao bez minusa, jer su oni napravili ludacki popust u sred sezone.
Dileri sve to vide, a samim tim je i trziste losije, jer 2-3 maloprodaje koliko god da su jake ne mogu da prodaju kao 20 slabijih manjih radnji. Kada je korektna cena ja nudim, kada nije precutim brend, grupaciju i cao da ne bih dosao u neprijatnu situaciju da mi neko kazem " Ej pa tamo je povoljnije 1000, 3000din po gumi, sto nije malo, nije to 100-500din. Verovatno mi je pogresno razmisljanje sto ne prodam a mogu, ali eto takav sam, ne volim nekom da ''uvalim'' iako realno ne bih uvalio jer radim na svoj standardni rabat ali tako bih se osecao.
@ADrei, i eto bas taj Conti sto si naveo za tih 11.000din, toliko i mene kosta kao prodavca sto uzima poslednjih 5 godina gume iz te veleprodaje. Pa sad ti kazi da li je to korektno?
Kada su uslovi dobri drzimo ih na lageru Ivancho, ja, saja, raja... jer imamo interes a to je da nesto zaradimo.Ovako doticni imaju neku cudnu poslovnu politiku gde sad da odes da kupis gumu na akciji kod njih dobijes je po identicnoj ceni kao ja, sto je skroz nekorektno ako se firma bavi veleprodajom.
I sto bih ja sad nudio tu gumu tebi sa mojom marzom i da je platis skuplje nego sto mozes kod njih, a plus ih reklamiram. Evo danas sam kupcu rekao da nema 195/50R15 Semperita, a ima ali sam ja morao da mu prodam gumu sa mojom marzom a on moze da je kupi jeftinije, znaci bar 10%. I tada mi jednostavno savest neda i kazem prodali, a jos dosao do mene na preporuku.
Druga stvar, sto se tice drzanja na lageru. Prosle godine su pojedine dimenzije, manje vise standardne bile na tolikoj akciji, da sam ih kojim slucajem imao na lageru(srecom nisam) morao bih da dodam 20% iz dzepa kada neko kupi gumu da bih je prodao bez minusa, jer su oni napravili ludacki popust u sred sezone.
Dileri sve to vide, a samim tim je i trziste losije, jer 2-3 maloprodaje koliko god da su jake ne mogu da prodaju kao 20 slabijih manjih radnji. Kada je korektna cena ja nudim, kada nije precutim brend, grupaciju i cao da ne bih dosao u neprijatnu situaciju da mi neko kazem " Ej pa tamo je povoljnije 1000, 3000din po gumi, sto nije malo, nije to 100-500din. Verovatno mi je pogresno razmisljanje sto ne prodam a mogu, ali eto takav sam, ne volim nekom da ''uvalim'' iako realno ne bih uvalio jer radim na svoj standardni rabat ali tako bih se osecao.
@ADrei, i eto bas taj Conti sto si naveo za tih 11.000din, toliko i mene kosta kao prodavca sto uzima poslednjih 5 godina gume iz te veleprodaje. Pa sad ti kazi da li je to korektno?
Poslednja izmena od dag81 u 28 Jan 2014, 23:18, izmenjeno 1 put ukupno.
hvala na odgovoru
ne samo na forumu, primetio sam da i po gradu bas malo ima Continental guma, pa me je zanimalo...

ne samo na forumu, primetio sam da i po gradu bas malo ima Continental guma, pa me je zanimalo...

- carov2
- Kontakt:
Kod tebe je sve crno ili belo, je l' tako?ADrei napisao:zato sto je AUDI najboljicarov2 napisao:Iz istog razloga iz koga ti stalno guras audi u svakoj prici...![]()
al to sa Dunlopom nije slucaj, jer je Continental bolji...

- dag81
- Kontakt:
Naveo sam ti razlog.ADrei napisao:hvala na odgovoru![]()
Sa druge strane, nisam obracao paznju na COntinetal, ali genralno se sve vise kupuju brendovi kao sto je Tigar Winter 1, Sava Eskimo, Debica, ove godine Hankook jer su napravili odlicne cene. A to su gume sa slicnim rasponom cene, najpovoljnije ili neka srednja klasa(u ovom slucaju Hankook jer je bio svega 5% skuplji od tigra npr. u 205/55R16, ista cena kao Sava...), 500din skuplji od Wintere 195/65r15...
Kod letnjih je i dalje ostalo da se kupuje vise premium, ne mislim proporcionalno nego u odnosu na zimske, ali tu primat ima Sava(od Tigra letnjeg dosta beze), Barum, Fulda, opet Hankook jer je i za letnju sezonu imao odlicne cene.
Realnost je malo cudna, sa jedne strane besparica, a sa druge strane ljudi koji imaju kes ali nece da daju za gumu nego traze polovnu ili njjeftiniju a voze auto od 10-20k evrica.
Ispred kuće mi je sad 156 TI sa Contijem na čuvanju, napred novi TS850, pozati 830. Gume su bruka, bez diskusije. Oseti se i na volanu i u vožnji.
mobilni samsungcarov2 napisao:Kod tebe je sve crno ili belo, je l' tako?ADrei napisao:zato sto je AUDI najboljicarov2 napisao:Iz istog razloga iz koga ti stalno guras audi u svakoj prici...![]()
al to sa Dunlopom nije slucaj, jer je Continental bolji...Verujem da imas i najboljeg glumca, pevaca, film? Nema tu kod tebe ne mogu da se odlucim, na sve imas spreman odgovor. Gume, Continental, auto brend, Audi itd... ostali ne mogu ni da pridju, je l' da?
Tebi je barem lako, dileme prilikom kupovine nemas...

@Nidza... kazem ja da su najbolje

@Dag81... mislio sam u odnosu na premium, mnogo je vise Dunlopa, Michelina...
U Keleni je akcija pa je jeftinije, mada sad je već pitanje šta je ostalo na lageru. Nije IPG najjeftiniji, to je zabluda.dag81 napisao: A opet vidim na IPG 205/55R16 Nokian 10.300, a Dunlop ja prodajem isto za 10.300 trenutno i kada bi me neko pitao za preporuku ja bih mu ipak rekao Dunlop jer im vise verujem i siguran sam da joj ne bi nasao mana, vec bi bio prezadovoljan.
A Nokian vs. Dunlop/Michelin/GY razlika za Jazza je bila 6800 vs 8000 ili 8500 din. No, eno ga Jazz uživa parkiran dok ne prođe sneg, pa nisam merodavan.
Re: AW: Zimske gume - da ili ne?
Promeni... kad vec ne vozis najbolji auto, ne treba ti ni najbolja tehnika 
Gesendet von meinem GT-I9505

Gesendet von meinem GT-I9505
- carov2
- Kontakt:
@adrei
Hahahahhaha, dobar si...ali tacno sam predvideo da ti je i Samsung u srcu...
@nidza
Slazem se, na autu imam TS850, odlicne all-around gume. Dodju mu nesto kao golf u svetu guma.
Hahahahhaha, dobar si...ali tacno sam predvideo da ti je i Samsung u srcu...

@nidza
Slazem se, na autu imam TS850, odlicne all-around gume. Dodju mu nesto kao golf u svetu guma.

- dag81
- Kontakt:
Znam da IPG nije najeftinija, cak sta vise. Poceli da hvataju na procente u uglu.
Zato sam i napisao 90e, tu sam mislio na oko 9.900(ne znam da li ima jeftinije za Wr A3). Alli dobro sada je situacija takva da se navuklo guma, sezona je debelo podbacila zbog prolecnog vremena, i sada se gleda da se vrate pare koliko se moze i oslobode magacini za letnje gume. Mada realno i te akcije nista ne znace, kome trebaju gume taj ce kupiti da'l ona kostala 10 ili 11.000din, nece tih 1000-2000-4000din uticati na odluku o stavljanju zimskih.
Po meni su tu odradili medvedju uslugu veliki, svima nama(mislim na veleprodaje i trgovce), jer se nece povecati promet sada kada je traznja jako mala da ne kazem od 20og decembra. Jedna veleprodaja je krenula sa tom akcijom, i onda su je skoro svi nastavili, a mi trgovci sta cemo drugo jbg.
Zato sam i napisao 90e, tu sam mislio na oko 9.900(ne znam da li ima jeftinije za Wr A3). Alli dobro sada je situacija takva da se navuklo guma, sezona je debelo podbacila zbog prolecnog vremena, i sada se gleda da se vrate pare koliko se moze i oslobode magacini za letnje gume. Mada realno i te akcije nista ne znace, kome trebaju gume taj ce kupiti da'l ona kostala 10 ili 11.000din, nece tih 1000-2000-4000din uticati na odluku o stavljanju zimskih.
Po meni su tu odradili medvedju uslugu veliki, svima nama(mislim na veleprodaje i trgovce), jer se nece povecati promet sada kada je traznja jako mala da ne kazem od 20og decembra. Jedna veleprodaja je krenula sa tom akcijom, i onda su je skoro svi nastavili, a mi trgovci sta cemo drugo jbg.
Poslednja izmena od dag81 u 28 Jan 2014, 23:47, izmenjeno 1 put ukupno.