Zimske gume - da ili ne?
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
A ko po vama u proseku ima najjeftinije gume?
Ja vozim (odnosno vozio sam) WRD3 i ok su gume, po suvom i mokrom su odlične, po snegu onako, osrednje. Kad sam kupovao bila mi je dilema između Nokian-a i Dunlop-a. Odlučio sam se za Nokian jer su em bile jeftinije, em nemam neko dobro iskustvo sa (letnjim) Dunlop-om. Znam da letnje Dunlop koje vozim nemaju veze sa zimskim, ali svejedno. Inače, Nokian zimske su mi na suvom i mokrom na višim temperaturama generalno bolje nego Dunlop (SP Sport 2050M čini mi se) - udobnije, tiše, sa maltene istim performansama.
Od letnjih su mi se najviše dopale Pirelli pa Conti, u nekoj normalnoj dimenziji (205/16).
Od letnjih su mi se najviše dopale Pirelli pa Conti, u nekoj normalnoj dimenziji (205/16).
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Conti je pre jedno dve godine nesto mutio sa smesio, znam da smo te godine bas imali dosta reklamacija i problema. Jedan od primera viewtopic.php?f=14&t=1313#p80638
@fq400 jel taj Dunlop SP 2050 dosao kao prva ugradnja na nekom japanskom vozilu?
@fq400 jel taj Dunlop SP 2050 dosao kao prva ugradnja na nekom japanskom vozilu?
Da, bile su na Lancer-u kad sam ga uzeo. I DOT je bio nov itd, ali jednostavno nisu dobre...
- ivancho
- Kontakt:
Tu je mali problem zato sto se te gume rade sa malo drugacijom holmogacijom, ali generalno nebi smele da prave toliki problem. Tu je neki propust bio sa tom serijom 202x. Vec pominjan problem sa Astrom clasic isl
Pretpostavljao sam da je tako nešto. Nisu katastrofalno loše, samo sam očekivao dosta bolje znajući kakve gume Dunlop inače pravi.
Mnogo gore je bilo kad su moji davno kupili nove Goodyear u Švici, nije prošlo 24 sata, a guma se izdeformisala, pojavili se klobuci, katastrofa. Ispalo je da su em bile pravljene u Indiji što valjda tada nije bio čest slučaj, i još plus su stajale po nekim magacinima dosta dugo. Odmah su ih zamenili i stavili Michelin, od tada moji neće ni da čuju za Goodyear, ma koliko bila dobra guma. Ja bih recimo 4D sad stavio bez problema, prošlo je dovoljno vremena
Mnogo gore je bilo kad su moji davno kupili nove Goodyear u Švici, nije prošlo 24 sata, a guma se izdeformisala, pojavili se klobuci, katastrofa. Ispalo je da su em bile pravljene u Indiji što valjda tada nije bio čest slučaj, i još plus su stajale po nekim magacinima dosta dugo. Odmah su ih zamenili i stavili Michelin, od tada moji neće ni da čuju za Goodyear, ma koliko bila dobra guma. Ja bih recimo 4D sad stavio bez problema, prošlo je dovoljno vremena

- ivancho
- Kontakt:
Jedno vreme gume iz Afrike (GY ima ogromnu fabriku tamo) je bilo skoro nemoguce uvesti u EU bas zbog problrma holmogacije, a vecina 4x4 pogotovo off road varijanti se pravila upravo tamo. Vi ste natrcali bas na takav slucaj i zamrzeli brend.
Isti slucaj kao tvoj, na Mithubishi Evo nase stranke, stigao Dunlop SP 600 koji je radnje za njihovo trziste, covek se preporodio kada smo ga prebacili na Dunlop SP Maxx TT.
Isti slucaj kao tvoj, na Mithubishi Evo nase stranke, stigao Dunlop SP 600 koji je radnje za njihovo trziste, covek se preporodio kada smo ga prebacili na Dunlop SP Maxx TT.
Au blago njemu ako se sa TTom preporodio...
Tvrda ko djavo...

- ivancho
- Kontakt:
ali drzi kao djavolica za....... 

To da... 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja cu moje prodavati kada ih skinem pa ako je neko zainteresovan za babu, tetku, strinu, neka se javi, evo Ivancho garantuje da su dobre! 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Posle 5 sezona su odlične, za žardinjere. 

Ja lično dunlop baš i ne gotivim, na mazdi sam serijsko dobio neke toyo r32, koje su se ugrađivale samo na mazdu 3, iako inače imam vrlo dobra iskustva sa toyo gumama, ove sam zamenio za vredestein sportrac5 i nije mi bilo žao...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Haha, nemoj da mi kvaris posao.Uroš S. napisao:Posle 5 sezona su odlične, za žardinjere.

Ma to se prodaje laganeze, al ne sad, vec za pola godine...
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.