Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Sve to stoji ali recimo ipad ima toliko dobar ekran koji će biti sve bolji i bolji tako da nisam baš siguran da se procenat pravih knjiga neće drastično smanjivati.
Poslednja izmena od ftj u 30 Jan 2014, 10:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Kapiram da je ipak individualno. Svojevremeno sam gutao knjige na telefonu, pre dosta godina. Nisam osetio neku razliku u odnosu na knjigu, bar ne negativnu.
Tada su ekrani bili vrlo mali, ali veličina slova, kontrast, boje i brzina skrolovanja su mogli lepo da se podese, tako da čitanje bude krajnje prijatno, možda čak i bolje nego kad su knjige u pitanju. Ono što mi se dešavalo, a volim knjige da čitam ležeći, jeste da počnu da me bole ruke.
Mislim da sam najviše knjiga pročitao sam MPx200, ekran 2,2", rezolucija 176x220 ako se ne varam. Koliko ove specifikacije samo zvuče smešno, zar ne?
Dobra strana ovog telefona je što je imao izuzetno prijatan ekran za gledanje.
Tada su ekrani bili vrlo mali, ali veličina slova, kontrast, boje i brzina skrolovanja su mogli lepo da se podese, tako da čitanje bude krajnje prijatno, možda čak i bolje nego kad su knjige u pitanju. Ono što mi se dešavalo, a volim knjige da čitam ležeći, jeste da počnu da me bole ruke.
Mislim da sam najviše knjiga pročitao sam MPx200, ekran 2,2", rezolucija 176x220 ako se ne varam. Koliko ove specifikacije samo zvuče smešno, zar ne?

Zavisi u cemu uziva covek. Ja ne smatram sebe za primer super organizovanog vremena jer dosta provedem na fejsu recimo (nisam zaludjenik vec mi to zanimljivo, ima nekad da danima ne odem).Uroš S. napisao:Zamisli Aco da si imao danas 3 kajakaška treninga, i posle hoćeš da se odmoriš. Šta ćeš da radiš? Da nećeš možda da veslaš, ili je ipak bilo dosta toga za danas? O tome priča Grujić.
Ali, moj drug iz reprezentacije je student medicine, vicesampion Evrope i sveta ove godine i uz to se ubi od ucenja istorije i dosta cita i razne knjige, kaze to ga opusta.
Kada smo bili na pripremama u Solnoku, Madjarskoj, prvi put sam proveo citav dan s njim, on nema 5 minuta bacenog vremena. Uci izmedju treninga jer ne moze da ide na predavanje i posle jos malo uci, onda uvece posle vecere radi sta mu se radi.
Kad je kuci, trenira pre faksa, odmah posle faksa i posle treninga uci. Na treningu odmori glavu. Ne kazem da je to lep nacin zivota ali je moguc. Ima i devojku s kojom je dve godine ako je i to bitno pomenuti.
Ali on nije kao ja, da dodje na ovaj forum i izgubi pola sata sat svaki dan. Meni je ovako lepo, njemu je onako.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Čini mi se da nisi video kako Kindle izgleda. To je brate mili kao u papir da gledaš. Potpuno je isto sa stanovišta umaranja očiju kao i normalno čitanje. Sa druge strane ja često čitam u mraku pred spavanje, pa mi je iPad bolji i od običnog Kindla i od papira. Postoji sad i Kindle sa pozadinskim osvetljenjem ali njega nisam video uživo.starac vujadin napisao:Čitanje s ekrana i čitanje s papira ne može da se poredi.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Danas je stil zivota i duh vremena uslovio da se konzumira iskljucivo kratka i pitka forma. Ljudi su postali povrsni jer se sve radi usput, u pauzi izmedju druge dve aktivnosti, ADD generacija. Secam se kad sam bio klinac pa matori pusti Harvest Nila Janga na gramofonu i nas dvojica sedimo dok se ploca ne zavrsi, samo slusamo muziku: danas bi posle 6 sekundi prve pesme izvadio smartfon da vidim mejl i dal je neko na forumu insinuirao da sam peder, nemam vise kapaciteta.
Ali se aktivno borim protiv toga, i decu teram u istom smeru. KAd sam primetio da ne gledam filmove vec serije jer mi je forma od pola sata zgodnija, poceo sam sa samokontrolom i dalo je rezultata. Ne valja prepustiti se stihiji, utopi se covek u masu ocas posla.
Za knjige uvek, ali uvek imam vremena. I dalje kupujem 4-5 mesecno u proseku, makar ih citao dok jedem ili kenjam, ali ih citam da jebe oca. Kad sam bio mali, jedna knjiga dnevno je bila sasvim normalna stvar.
Inace, iz knjiga ne verujem da sam ikad saznao nesto, knjige su uvek imale ulogu da me zainteresuju za temu koju posle sam produbljujem i trazim. Ono sto me knjige jesu naucile, to je da budem dobar covek: moj moralni kodeks je gradjen na Karl Maju, Tolkinu, Zil Vernu itd, pa posle fino brusen ozbiljnijim piscima. Zivotni stavovi su mi oblikovani najsirim spektrom autora, od Bukovskog preko Hemingveja do Kinga i Praceta. Zbog podloge od nekoliko hiljada procitanih knjiga ja danas mogu da uzivam u suvoparnoj teoriji ekonomije, da vodim diskusije na najrazlicitije teme sa razlicitim ljudima, da filozofiram do besvesti o banalnim stvarima itd. Posto sam iz knjiga na vreme saznao koliko toga ima da se zna i koliko ja nemam pojma o bilo cemu, danas nema problema da svakoga razlicitog od sebe posmatram sa razumevanjem, nisam ogranicen na ono sto sam cuo od mame i tate ili ortaka u skoli.
Kupujte deci knjige i zainteresujte ih da citaju: TV i internet ih nece nauciti nicemu pametnom ako ih ne naucite kako da uce, a tu su knjige prva stepenica.
Ali se aktivno borim protiv toga, i decu teram u istom smeru. KAd sam primetio da ne gledam filmove vec serije jer mi je forma od pola sata zgodnija, poceo sam sa samokontrolom i dalo je rezultata. Ne valja prepustiti se stihiji, utopi se covek u masu ocas posla.
Za knjige uvek, ali uvek imam vremena. I dalje kupujem 4-5 mesecno u proseku, makar ih citao dok jedem ili kenjam, ali ih citam da jebe oca. Kad sam bio mali, jedna knjiga dnevno je bila sasvim normalna stvar.
Inace, iz knjiga ne verujem da sam ikad saznao nesto, knjige su uvek imale ulogu da me zainteresuju za temu koju posle sam produbljujem i trazim. Ono sto me knjige jesu naucile, to je da budem dobar covek: moj moralni kodeks je gradjen na Karl Maju, Tolkinu, Zil Vernu itd, pa posle fino brusen ozbiljnijim piscima. Zivotni stavovi su mi oblikovani najsirim spektrom autora, od Bukovskog preko Hemingveja do Kinga i Praceta. Zbog podloge od nekoliko hiljada procitanih knjiga ja danas mogu da uzivam u suvoparnoj teoriji ekonomije, da vodim diskusije na najrazlicitije teme sa razlicitim ljudima, da filozofiram do besvesti o banalnim stvarima itd. Posto sam iz knjiga na vreme saznao koliko toga ima da se zna i koliko ja nemam pojma o bilo cemu, danas nema problema da svakoga razlicitog od sebe posmatram sa razumevanjem, nisam ogranicen na ono sto sam cuo od mame i tate ili ortaka u skoli.
Kupujte deci knjige i zainteresujte ih da citaju: TV i internet ih nece nauciti nicemu pametnom ako ih ne naucite kako da uce, a tu su knjige prva stepenica.
To je onaj poznati krug znanja. Imas krug koji zaokruzuje tvoje znanje. Sve izvan njega je ono sto ne znas. Sto je tvoje znanje vece, to je i krug veci. Sto je krug veci, to mu je veci obim i dodiruje se sa vecom kolicinom neznanja. Sto vise znas, to vise saznajes koliko u stvari ne znas 

:trljamoci:AcaKayak napisao: Ali on nije kao ja, da dodje na ovaj forum i izgubi pola sata sat svaki dan. Meni je ovako lepo, njemu je onako.
Ti to smatraš izgubljenim vremenom?

Bana te spasla samo konstatacija da ti je lepo.

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Nisam hteo da javno primetim ovo, ali kada je Perfiko vec primetio, samo da kazem kako mi je odmah to "gubljenje vremena na forumu" zaparalo mozak.
http://www.youtube.com/watch?v=1_A-H0amSh4

http://www.youtube.com/watch?v=1_A-H0amSh4
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
http://www.telegraf.rs/vesti/931550-vla ... 000-dinara
Za finansiranje vanredne svinjarije (izbora) izdvojeno 1.146.438.000 dinara. Jebena jedna milijarda bacena za to. A nemaju pare za odrzavanje puteva itd.

Za finansiranje vanredne svinjarije (izbora) izdvojeno 1.146.438.000 dinara. Jebena jedna milijarda bacena za to. A nemaju pare za odrzavanje puteva itd.

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Prvo prioriteti, molim. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Svaka ti je na mestu, al Karl Maj mi je pojeo mesece života i rado ga se sećam.Rakhil napisao: moj moralni kodeks je gradjen na Karl Maju

Nemojte samo kupovati deci knjige, čitajte im.
kaze meni berber danas da mu je redovno dolazio na sisanje lik (inace punisha) i kad treba da plati on izvadi 500 evra i kaze jbg nemam sitno sad aj drugi cu put.
vec to bese par puta i ovaj mu izvuce paru iz ruke i kaze - idem da promenim sad. a ovaj krenuo da se savija do zemlje e aj nemoj da menjam sad placam sigurno sve
sledeci put. nista, brica mu pokazao vrata i reko mu jebes tebe i tvoje pare alalio sam ti al nemoj vise da dolazis.
eto zasto nam je tako. ako vetar veje i nanosi sneg na put za to su krivi ljudi sto su krenuli na put, Bog, nepostojanje snegobrana, losa zimska sluzba.....
jebi ga, sred je zime i pada sneg. kao sto je padao hiljadama godina pre. ko je drzao lopatu za sneg u ruci dok veje zna o cemu pisem. ovi drugi samo seruckaju. mi bi ovi, mi bi ono...mos mislit.
vec to bese par puta i ovaj mu izvuce paru iz ruke i kaze - idem da promenim sad. a ovaj krenuo da se savija do zemlje e aj nemoj da menjam sad placam sigurno sve
sledeci put. nista, brica mu pokazao vrata i reko mu jebes tebe i tvoje pare alalio sam ti al nemoj vise da dolazis.
eto zasto nam je tako. ako vetar veje i nanosi sneg na put za to su krivi ljudi sto su krenuli na put, Bog, nepostojanje snegobrana, losa zimska sluzba.....
jebi ga, sred je zime i pada sneg. kao sto je padao hiljadama godina pre. ko je drzao lopatu za sneg u ruci dok veje zna o cemu pisem. ovi drugi samo seruckaju. mi bi ovi, mi bi ono...mos mislit.
Ne, zapravo, sneg ne pada. Duva vetar. I to duva 140 na sat. I da, krivi su ti koji su krenuli na put.
Oni sad zbog zvoje gluposti (zivo me zanima koliko je tih ljudi zaista moralo petkom uvece negde da ide), uz upozorenje da su uslovi takvi da mos' najebati lagano uspeju da se zaglave, naprave kolonu, i onda ajde da dizemo helikoptere po ovoj vetrojebini, ajde da iscimamo vojsku caskom, prosto nemaju pametnija posla nego da vade ljude iz zatrpanih kola na -28, jer su ovi, jebiga, morali po ovom vremenu. Vecina sa 5 litara goriva, bez ikakve opreme i ideje da cim vide kakvo je sranje okrenu auto i vrate se kuci.
Oni sad zbog zvoje gluposti (zivo me zanima koliko je tih ljudi zaista moralo petkom uvece negde da ide), uz upozorenje da su uslovi takvi da mos' najebati lagano uspeju da se zaglave, naprave kolonu, i onda ajde da dizemo helikoptere po ovoj vetrojebini, ajde da iscimamo vojsku caskom, prosto nemaju pametnija posla nego da vade ljude iz zatrpanih kola na -28, jer su ovi, jebiga, morali po ovom vremenu. Vecina sa 5 litara goriva, bez ikakve opreme i ideje da cim vide kakvo je sranje okrenu auto i vrate se kuci.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Upravo. Ljudi se zahebavaju, a i nisu svesni. Moji su bili u koloni pre 2 godine. Nije zezanje uopste. Jedno je nemar koji vlada sto se ne radi posao koji moze i treba da se odradi, ali ovo je elementarna nepogoda. Pitanje da li bi bilo drugacije u USA, Svici, Nemackoj, itd.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Drugar koji je bio zaglavljen je bio sluzbeno poslat na put (vozac u hitnoj). Izvukao se nesto pre intervnencije helikoptera,prekipelo mu-ostavio auto i zapalio 3km pesaka kroz nanose do mesta gde ga je cekao kolega koji je dosao po njega.
Da je sneg vejao verujem da se polovina njih ne bi uputila gde se uputila. Gledano s neke pozicije iz naseljenog mesta (grada) nije delovalo toliko kriticno. Vetar duva pa duva,ljudi na to ne gledaju kao otezavajuci faktor za voznju. Jos kad nista ne pada kao sto nije padalo....teraj. Kontam da je veliki deo njih ostalo zatecen stanjem stvari na brisanom prostoru jer su u istom momentu gradska/vangradska slika bili nebo/zemlja.
Jos jedan drugar je u normalnim uslovima iz ZR otisao na VMA i kad je krenuo nazad stao u kolonu i prosao kako je prosao.
Ne opravdavam al nisu svi isli,eto tako, da im dupe vidi puta.
Da je sneg vejao verujem da se polovina njih ne bi uputila gde se uputila. Gledano s neke pozicije iz naseljenog mesta (grada) nije delovalo toliko kriticno. Vetar duva pa duva,ljudi na to ne gledaju kao otezavajuci faktor za voznju. Jos kad nista ne pada kao sto nije padalo....teraj. Kontam da je veliki deo njih ostalo zatecen stanjem stvari na brisanom prostoru jer su u istom momentu gradska/vangradska slika bili nebo/zemlja.
Jos jedan drugar je u normalnim uslovima iz ZR otisao na VMA i kad je krenuo nazad stao u kolonu i prosao kako je prosao.
Ne opravdavam al nisu svi isli,eto tako, da im dupe vidi puta.