Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4

Post od Misha »

nikolino napisao:Ja sam visok 196cm i tezak 123kg i mali mi je spisak automobila koji mogu da vozim. SX4 je auto u koji najlakse ulazim. Kada podesim na minimum prostora za voznju, mogu da sednem i pozadi. Udaram kolenima u sediste i vrata, ali opet racunam na to da i ako sedne neko moje visine, da ce sesti napred, a pozadi neko manji.

Slazem,bas zato ne treba da se slepo vezujes za segment vozila (kao Milojko) nego ponudu prostora u kabini,kao i poziciju za volanom. Moja supruga vozi Alfu 147 koja je segment vise od SX4 a nema nista bolju ponudu prostora u kabini,niti gepek.
Delija napisao:Moze 1.4 da bude i turbo sa 170 "konja" :)
Ja sam pricao za atmo motore. ;)
nikolino napisao:Mada neki modeli B segmenta su bliski nekima iz C i po kilazi i po gabaritu, tako da u svakom slucaju valja ici na 1.6. Za B segment mozda i da prodje 1.4.
Upravo tako. :thumbup: Zbog tvojih gabaritia predlazem da probas Yetija,ponuda prostora u kabini,kao i pozicija za volanom je odlicna.
Mana je sto za 13000e ne dobijas bocne air bagove,ESP i 4WD. 1.2 TSI ne bi trebao da pravi probleme kao nekada.

Najbitnije od svega je da obavezno obavis test voznju modela koji su ti favoriti,da ne prodjes kao pojedinci sa foruma.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam prevideo da si napisao i30 1.4, mislio sam da misliš na Auris. Pardoniram.

Moje neko iskustvo govori da je poželjno uvek ići na viši segment ako mogućnosti dozvoljavaju i imaš realnu potrebu za tim. Ići na silu na C segment, da bi posle bio nezadovoljan motorom ili nedostatkom opreme, znači faktički si kupio samo malo više prostora, nije baš dobar izbor sem ako se mora (npr. petočlana porodica, velika deca). Ako ćeš u većini slučajeva se da voziš sam +1 ili 2 osobe, onda je B segment dobar izbor, pod uslovom da nađeš auto u kojem ćeš se udobno smestiti. Tu već možeš da biraš motorizaciju i paket opreme, a da te to ne košta previše tj. više nego što si planirao da izdvojiš. Sreća pa su danas mnogi automobili iz B segmenta dovoljno veliki da mogu biti pravi porodični i imaju poprilično mesta u kabini. Mana im je uglavnom lošija zvučna izolacija i malo su neudobniji od veće braće zbog kraćeg međuosovinskog rastojanja.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Trojanac, predlazes da ide na visi segment, a u sledecem pasusu preporucujes B segment. Jel neki lapsus u pitanju? :D

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kuzmanoviću znaš li ti šta je uslovna rečenica? :kezo:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Tad sam verovatno imao trening ili neko vanredno kolo pa nisam bio u skoli. :djavo:

A i sad sam ustao, ne zameri. :mrgreen:

milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

miso,147-ca je izasla pa skoro ima 12 godina,velicine segmenata su svakom novom generacijom vece
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

ispada da je najbolji kompromis po onome sto covek trazi model kao Pajin,mjet 500L.Video sam jedan u identican kao vozilo pomenutog clana,demo za nekih 13000 ili 14000 sa nekom smesnom km,potrazi ga na polovni automobili.com

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
DejanS
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014

Post od DejanS »

Autobus :D

Nego ja sam odlucio da za sada jos uvek ostanem pri SX4, nekako mi se ne odrice visine i takvog visokog polozaja za volanom i pri ulasku......a videcemo dokle ce me drzati ova odluka :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Autobus je vr'! Nemoj neko da ga dira. :kezo:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

milosdoktorabs napisao:miso,147-ca je izasla pa skoro ima 12 godina,velicine segmenata su svakom novom generacijom vece

Upravo o tome i pricam. ;)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Meni je 500L super, sto se tice prostora i cene(ovi za 11-12k e). Ali sednje coveka od 2m na onim prednjim sedistima za male japance i kineze bi bila kazna bez obzira na sve. Ne mogu da razumem kako su mogli takav propust da naprave sa toliko kratkim sedalnim delom.
DejanS
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014

Post od DejanS »

paja napisao:Autobus je vr'! Nemoj neko da ga dira. :kezo:
Nisam i necu nikad vise :D
Mali offtopic: kakva je njegova aerodinamika? Jel bi smeo da ga poteras malo jace po ovim vetrovima koji duvaju trenutno? :D
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Odgovor je jasan, vidis da je kuci i da je na forumu, a 500L u garazi, zajedno sa bajsem od pola kile u gepeku. :D

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Vozio sam ga do 170, prestizao šlepere i nisam osetio ni trunku nestabilnosti. Začuđujuće je stabilan. To smo baš konstatovali do FG i nazad. Punto je bio dosta nestabilniji.
Po ovim vetrovima kao što sudanas nisam još vozio, al zbog visine teško da se ne bi osetili. Idem kasnije do NBG-a pa ću videti, mada neću moći da jurcam ne znam koliko.
A aerodinamika mu je na nivou cigle. Zato mu potrošnja drastično skače posle 140. Verovatno je sličan kao SX4. Tu su negde po gabaritima.

@ Dag Svi pričaju o kratkim sedištima samo ja to ne primećujem da mi smeta, bar ne na vožnjama do dva sata. Duže ga nisam vozio.
Možda je stvar u tome to su butine sve vreme paralelne sa drumom. Kod većine vozila su bar malo kolena viša u odnosu na kuk. Kod L-a toga nema. Na istoj su visini.
nikolino
Reactions:
Pridružio se: 27 Jan 2014, 00:03

Post od nikolino »

Ona losija strana Toyote je sto ne dozvoljavaju ugradnju plina. To ne rade njhovi servisi...
Odgovori