1000 zašto - 1000 zato!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od Gaginh0 »

Slika
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ljubitelj napisao:Svetla za maglu su dozvoljena za upotrebu u uslovima slabe vidljivosti. Sto je i logicno jer im je to i namena zbog koje su konstruisani i ugradjeni u vozilo.
U drugacijim uslovima su posledicno zabranjena, sto automatski proizilazi iz same definicije uslova koriscenja istih.
Nažalost, po novom zakonu (onom od pre 3-4 god) su prednja svetla za maglu dozvoljena uvek. :besan:

Po starom su bila dozvoljena samo kada je magla i pri tome isključivo van naseljenog mesta.

Sada oni koji nemaju obzira prema drugim učesnicima u saobraćaju imaju i zakonsko pokriće za svoje ponašanje. :twisted: Ne smetaju mi toliko u vožnji, ali kao pešaka me zaslepljuju.
nikaragva napisao:Meni se skoro uvek desi kada crkne sijalica, da bas tada prodjem pored patrole :)
I nikad me nisu zaustavili. Vide da radi jedno svetlo i verovatno kontaju crkla coveku sijalica, zamenice i teraj dalje.
Ne znam da li su ikoga maltretirali zbog toga.
Jesu mog druga. Kad smo krenuli, sve bilo ok, crkla u vožnji. On hteo da promeni pred njima, nisu mu dali, već naplatili kaznu. Mislim da nisu postupili u skladu sa zakonom.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

kapor napisao:Koliko svetla za maglu smeju max. da osvetljavaju put ispred auta?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Koje su razlike i da li postoje između motora koji imaju fabričku plinski instalaciju, pravu fabričku i istog tog motora koji se isporučuje za benzinski pogon? Može i neki link.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Recimo, ventili su ono cemu ne prija previse gas na nekim motorima, pa se stavjaju drugaciji ventili.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ili sani sicevi ventila (ležišta) :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Za to znam, osim toga jel ima još?

HUAWEI P6 via TT
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Grujic napisao:
Day Walker napisao:Zato sto su sva nova vozila obavezna da imaju zadnju maglenku xx godina unazad.
Ali ona nisu jedina u saobraćaju nego ima i starijih
Vrlo malo je starijih vozila u saobracaju, starija su ona pre nego sto je ECE homologacija postala obavezna i kod nas. (bese neka 1968. godina kada je SFRJ prihvatila ta pravila ako se bar priblizno secam)
Mrzi me da trazim datum, mislim da pricas o vozilima reda 35godina i starijim po konstrukciji a takvih je u ukupnom broju vrlo malo.

Urose, nema nikakve bitne razlike osim u mapiranju ECU zaduzenog za paljenje i pripremu smese.
Za plin je potpuno drugacija kriva paljenja optimalna. Za to postoje namenska resenja.
Ja koristim odnedavno na mom autu sa turbo plin motorom gde sam samostalno napravio svoje mapiranje, doduse iz drugih motiva a ne zbog ventila.
Sedista ventila su problem kod nekih motora gde je namerno srozan kvalitet materijala i njegove obrade u cilju stednje ali to nije tako izrazeno u praksi ako se zna za to i adekvatno poboljsa redovno odrzavanje vozila kao i prilagodi opterecenje motora.
Potrebno je cesce proveravati zazor ventila ako nisu samopodesavajuci odnosno potrebno je pomeriti granicu alarma temperature izduvnih gasova u programu ECU ili ako nema elektronske kontrole biti svestan da takav motor jednostavno nije pogodan za voznju pod velikim opterecenjem,
Takav motor nije ni za voznju pod opterecenjem na benzinu takodje.
Resenje je u startu kupiti auto sa jacim motorom, veca kubikaza koji je termicki manje opterecen za te date, identicne, uslove voznje.
Poslednja izmena od ljubitelj u 18 Jan 2014, 18:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Koliko se sećam ništa iz zastavinog programa nije imalo zadnje maglenke, a njih je dalje i suviše na ulicama.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Hvala na odgovorima.

Kako nema Pajo, svi 101 osim onih najstarijih imaju onu plastičnu nabudženu maglenku ispod branika, i rikverc svetlo isto tako rešeno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

U pravu si. To su poslednje serije valjda. Meni je zastava ono što je izašlo iz fabrike do 1990. Posle toga je škart s maglenkom.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Z101, 128 i Jugo su imali a koliko se secam i Tristaci poslednje serije su imali.
Fica nije imao, cak ni oni modeli sa samog kraja proizvodnje.

Ali to su sve modeli iz 60tih godina u osnovi, sada vec skoro 50 godina stare konstrukcije.
Novije Zastave su sigurno imale, Florida i Uno Jugo a to su modeli 25 godina stari kojih je ostalo vrlo malo u saobracaju, barem ja ih retko vidjam.
Lade imaju od bese 1981. godine ako i to uvrstimo u Zastavu posto su to oni prodavali a to je 30+ godina. O modelima zapadne Evrope i da ne pricamo, jos 70tih su prakticno svi imali.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Uroš S. napisao:Koje su razlike i da li postoje između motora koji imaju fabričku plinski instalaciju, pravu fabričku i istog tog motora koji se isporučuje za benzinski pogon? Može i neki link.

HUAWEI P6 via TT
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Prebacicu pitanje u svoje lice, lakse mi je da opisem. :D

Da li ja po zakonu smem da vozim automobil na BiH tablice sa nasom dozvolom u nasoj zemlji? Na primer pozajmim automobil od drugara, koji je drzavljanin BiH, na kratko i zaustavi me policija ili ne daj Boze napravim neko s**nje, jel mogu da imam problema sa zakonom?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne možeš da voziš ako ti je boravak prijavljen u Srb
Odgovori