Honda Civic 8. generacija

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Re: Honda Civic 1.8 8. generacija

Post od milosdoktorabs »

meni licno bi pik onda bio ona plava u car marketu,2012,jes da je 1.4 ali je u sport paketu i iima apsolutno sve.Ali ima i 1.8 sport http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _18_sport/ ili mozda ovo sto je podjednako aktraktivno kao i svemirac http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... abrio_dsg/
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

sto se tice zadnjih kocnica ovo sto napisa ftj mi je logicno skroz. stari klio i fokus su gurali preko 120.000km sa zadnjim fabrickim ( fokus i dalje, na 125.000km ) dok je na rs-u prvo bila zamena zadnjih plocica na sitno ispod 50.000km, pa prednjih koju hiljadu km kasnije...
civic svemirac inace ima slabije kocnice ( kao i poslednji akord ) i to im je konstrukciona greska ako se tako moze nazvati. kod njih ne vazi pravilo ocenjivanja kilometraze spram normalnog stanja kocnica...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Na mom Jazz-u prednje na 40k, sledeći put na 75k a tad i diskovi. Što će reći da su meni diskovi na 35k bili odokativno na pola. Ne znam koliko traju na Civic-u, ali to sigurno zavisi i od toga koliko imaš gradske vožnje. Tako da mislim da to stanje kočnica nije ništa neobično i da nije pokazatelj da je kilometraža menjana. Uostalom to može i u Delti da se proveri, kad je bio zadnji servis i na kojoj kilometraži.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

ftj napisao:Priča se o zadnjim kočnicama.
Pa sta? Meni su i zadnje bile pojedene...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Stevo, pametno i polako. Deluje da primerak nije loš, ali nije ni odličan kao što se u prvi mah činilo. Dakle, sačekaj još malo, ispitaj koliko može cena dole, pa vidi da li ti se isplati da ga uzmeš.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

A u opisu u oglasu stoji:
AUTOMOBIL JE BUKVALNO KAO NOV
:glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa ako cemo tako polovan automobil nikad ne moze biti kao nov. :)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Čudno je ali ne za novije Honde, Accord, Jazz relativno brzo troše pločice pozadi.
Na prethodnom Jazz-u sam ih menjao posle 15k km...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Delija napisao:A u opisu u oglasu stoji:
A, da je napisao "automobil leti" ti bi onda popi*deo sto nema dugme da izbaci krila kao 406 u taxiju? :kuku:

Cela ta prica oko ogrebotine sa parkinga, tackica na haubi mi je uz svo duzno postovanje potpuno smesna.
Ok, ne odgovara opisu detaljno, spustis mu cenu na 10k i dovidjenja, prijatno.
Koliko drame oko par tackica na haubi i ogrebotina sa parkinga :srbin:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako je za utehu, drugar sto je otvorio ovu temu i uzeo Civica crnog isto ima tackice na haubi gde je oguljena farba.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Pa zaboga, svaki auto ima tackice na haubi. Vozi ga par puta na otvorenom zimi, i ostace par oziljaka.
Jos je to japanac sa japanskom 0.01 mikron debljinom laka.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vidim nece Steva jos skoro kupiti auto :)

Koliko sam shvatio nikakvih pravih zamerki tu nije bilo. Sitna ostecenja po karoseriji ne bih toliko gledao (to sam cak poceo da gledam kao plus, jer se posle manje potresas kad ga tebi neko ogrebe...), insistirao bih da je enterijer u odlicnom stanju.
Onda bi ga dohvatio, izvozao test voznju gde bih mu dusu izvadio i ako je sve OK, nista ne lupa, skripi i sl, uzeo... sve ostalo spada u domen patkometrije :)

Naravno zbog novotkrivenih detalja jos spustiti cenu jedno 500-700e i to je to :)

Problem Honde je generalno sto ona nije dobra kupovina kao polovna. Cesto prvi vlasnik koji je kupi novu prodje cak bolje/povoljnije po predjenoj kilometrazi od sledeceg kupca polovnog auta. Pride sto se moze ocekivati jos dodatno pojeftinjenje novih Hondi jer je Jen svaki dan sve slabiji i slabiji a za sada jos uvek odbijaju Japanci da koriguju cene (mada je Tojota spustila cene pre par dana u Srbiji za oko 10%).

Kupio je moj drug pre vise od godinu dana bas takvu kakvu Steca oce, S-type, crvena, full oprema, njegov bese nesto preko 60 000km, kostala ga mislim 8700e, vrlo sam bio prijatno iznenadnjen autom.

Nije laka odluka, sve je to previse tanko na granici dugorocne isplativosti polovnjaka.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Slazem se sa Nextom oko limarije. Svaki automobil mora imati makar neku ogrebotinu ili slicno. Isto tako je i donekle logicno da su plocice(sa kojima Honda kuburi) potrosene na toj kilometrazi, ne kupuje se Type S da bi se polako vozio. Jedino je pitanje ono oko kvacila i balasta, sta se tu desilo?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

I na ovom forumu i na drugim je pisano za pojavu "jedenja" pločica, tako da to ne bi trebalo da je problem.

Sitna oštećenja takođe... Beznačajno.

Za balast proveriti da nije crkao pa menjan u garanciji il slično...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

NexT napisao:
Delija napisao:A u opisu u oglasu stoji:
A, da je napisao "automobil leti" ti bi onda popi*deo sto nema dugme da izbaci krila kao 406 u taxiju? :kuku:

Cela ta prica oko ogrebotine sa parkinga, tackica na haubi mi je uz svo duzno postovanje potpuno smesna.
Ok, ne odgovara opisu detaljno, spustis mu cenu na 10k i dovidjenja, prijatno.
Koliko drame oko par tackica na haubi i ogrebotina sa parkinga :srbin:
A zasto tebi smeta to sto neko hoce polovan auto u odlicnom, a ne samo u dobrom stanju?

Ako ja kazem da mi je auto "kao nov", onda to znaci upravo to - moze da ima par tackica i to je to. A ne da je iscukan i krpljen dunsterski sa svih strana. Ako je tako - onda necu da napisem nista, a ne da se*em bezveze nesto sto ce se videti da nije tacno cim neko pogleda auto.
Da je to sve sredjeno kako treba i zamenjeno originalnim delovima (ako je potrebno) onda to uopste nije problem - retko koji auto nije blago cuknut na parkingu od strane nekog pajsera. A ovako, ne vidim razlog da branik ne bude upasovan kako treba osim ako nesto nije iskrivljeno ili puklo pa i ne moze da se upasuje kako treba i/ili da bude krpljen tako da se to tako lako vidi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori