Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
PA zato i pitam, sto se radujes toliko 

Pa da imam lufta...
Do pre par meseci su mi nad glavom visile dva kazne, sa tu negde oko 12 poena, i moglo je da se desi da negde prodjem na zuto pandur kaze crveno, i ode ja opet u auto skolu!

Do pre par meseci su mi nad glavom visile dva kazne, sa tu negde oko 12 poena, i moglo je da se desi da negde prodjem na zuto pandur kaze crveno, i ode ja opet u auto skolu!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ti se ne vazis, tebu su sudili u Rumi
Ako ste baksuzi mozete da skupite 18... Clan havijer na VG je pisao a i ja znam za par ljudi. Lako prekoracenje je 4 komada, zakacite punu liniju ili ona prica oko zutog koje napisu crveno i eto 6, nepropustanje pesaka je 2 ili 3, a ako je taj pesak iz kategorije nemocnog lica onda se dodaju jos 2 boda

Ako ste baksuzi mozete da skupite 18... Clan havijer na VG je pisao a i ja znam za par ljudi. Lako prekoracenje je 4 komada, zakacite punu liniju ili ona prica oko zutog koje napisu crveno i eto 6, nepropustanje pesaka je 2 ili 3, a ako je taj pesak iz kategorije nemocnog lica onda se dodaju jos 2 boda
Sud je sud!
Pa to, ako si baksuz mozes bez problema da na.ebes.
Sta im uopste i treba to ponovno polaganje vozackog, zar nije dosta zabrana?

Pa to, ako si baksuz mozes bez problema da na.ebes.

Sta im uopste i treba to ponovno polaganje vozackog, zar nije dosta zabrana?

- Grujic
- Moderator
Nije to polaganje kao prvi put, već seminari o bezbednosti
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Pa ako neko uspe da sve ovo uradi u tom vremenskom roku, treba mu zabraniti da hoda, a ne da vozi.Grujic napisao:Ti se ne vazis, tebu su sudili u Rumi![]()
Један леп чланак из Телеграфа о новом начину кажњавања несавесних возача који ступа на снагу 01. марта о.г.
OD MARTA 2014: Ko ne plati kaznu, neće moći da registruje auto!
Biće napravljena jedinstvena elektronska evidencija, pa će se svako ko učini neki saobraćajni prekršaj naći u bazi podataka u svakom prekršajnom sudu u Srbiji
Građani Srbije neće moći da registruju automobil, produže ili izvade lična dokumenta sve dok ne plate prekršajne kazne. To je samo jedan od noviteta u novom zakonu o prekršajima, koji u martu naredne godine stupa na snagu.
http://www.telegraf.rs/vesti/876326-od- ... truje-auto
Ето и у "њиховој лепој" је скоро ступи на снагу исти овакав закон, с том разликом што је код њих рок за плаћање три дана, а не осам дана као код нас.
Ništa od vozačke i registracije dok se ne plati kazna
Vrijedi popust od 50 posto ako se kazna plati u roku od tri dana
Od prvog dana iduće godine imat ćemo registar neplaćenih kazni u kojemu će se voditi evidencija o svim prekršiteljima koji nisu platili globu. Izravna posljedica bit će uskrata dokumenata.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/nista-o ... zna-905979
OD MARTA 2014: Ko ne plati kaznu, neće moći da registruje auto!
Biće napravljena jedinstvena elektronska evidencija, pa će se svako ko učini neki saobraćajni prekršaj naći u bazi podataka u svakom prekršajnom sudu u Srbiji
Građani Srbije neće moći da registruju automobil, produže ili izvade lična dokumenta sve dok ne plate prekršajne kazne. To je samo jedan od noviteta u novom zakonu o prekršajima, koji u martu naredne godine stupa na snagu.
http://www.telegraf.rs/vesti/876326-od- ... truje-auto
Ето и у "њиховој лепој" је скоро ступи на снагу исти овакав закон, с том разликом што је код њих рок за плаћање три дана, а не осам дана као код нас.
Ništa od vozačke i registracije dok se ne plati kazna
Vrijedi popust od 50 posto ako se kazna plati u roku od tri dana
Od prvog dana iduće godine imat ćemo registar neplaćenih kazni u kojemu će se voditi evidencija o svim prekršiteljima koji nisu platili globu. Izravna posljedica bit će uskrata dokumenata.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/nista-o ... zna-905979
Meni nije jasna jedna stvar.
Zaustavi me pandur, pise mi prijavu i to ode kod sudije. Meni ide registracija lupam 2 meseca kasnije, i oni mi ne daju da registrujem auto, a ja nisam dobio ni prvi poziv na sud?
Ako dodje do fiktivne, tj tvog izbegavanja, ni po starom ne mozes da registrujes auto...
Zaustavi me pandur, pise mi prijavu i to ode kod sudije. Meni ide registracija lupam 2 meseca kasnije, i oni mi ne daju da registrujem auto, a ja nisam dobio ni prvi poziv na sud?
Ako dodje do fiktivne, tj tvog izbegavanja, ni po starom ne mozes da registrujes auto...
Verovatno mora okončan postupak da bude. U suprotnom nema nekog smisla.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Ako ti izdaju prekršajni nalog, a ti gane osporiš on postaje pravnosnažan i duguješ pare ili ako te sudija pravnosnažno osudi. To su dve situacije koje će za posledicu imati neregistraciju.... dakle, potrebno je da postoji pravnosnažan i samim tim izvršan akt.
Ako je postupak u toku to ne sprečava vađenje dokumenata ili registraciju.
EDIT Utrča Nidža.
Ako je postupak u toku to ne sprečava vađenje dokumenata ili registraciju.
EDIT Utrča Nidža.
- Grujic
- Moderator
Ovde piše nešto što ipak ne verujem da su uradili, barem ne još, a to je da su kazne duplirali, za pojas 10 000din tako da sa nalogom ispadne po starom... Tu buvu su puštali i pre, tako da sumnjam da je za sada tako..
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
To je samo prica. Mislim da ce sigurno povecati kazne za pijanstvo, nasilnicku voznju itd kad budu izmenili ZOBS, za ostalo, ne verujem.
Ovo za dupliranje zbog nevezivanja pojasa je glupo po meni. Razumem za decu, i treba da kazne roditelje kad ih ne vezu, ali za ostale je jednostavno previse.
Ne vidim svrhu da dupliraju cifre za kazne koje izriče sudija. Tu svakako postoji raspon.H4wkeye napisao:To je samo prica. Mislim da ce sigurno povecati kazne za pijanstvo, nasilnicku voznju itd kad budu izmenili ZOBS, za ostalo, ne verujem.
Mogli bi da dupliraju mandatne kazne - one koje policija izriče u fixnom iznosu tj one koje će ići na prekršajni nalog.
- Grujic
- Moderator
Pa to isto ne bi imalo poente, onda bi pojas bio skuplji bez naloga od prekršaja koji kod sudije ima raspon 6-20k.
A inače bi to bilo baš smradovski da urade, dignu kazne 100% samo zbog toga...
Ono što bi imalo logike je da recimo nepropuštanje pešaka za koje se išlo kod sudije i bilo 6-20k stave 10ki rešavanje na licu mesta, pa sa nalogom to bude 5...
A inače bi to bilo baš smradovski da urade, dignu kazne 100% samo zbog toga...
Ono što bi imalo logike je da recimo nepropuštanje pešaka za koje se išlo kod sudije i bilo 6-20k stave 10ki rešavanje na licu mesta, pa sa nalogom to bude 5...