Pеšaci

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Pеšaci

Post od snork »

nidza napisao:Stajanje na ivici trotoara ili još gore, stajanje na ulici ispred trotoara dok automobili prolaze, što puno pešaka čini, apsolutno nije pametno. Na žalost, mnogo ljudi to radi i nije mi jasan poriv za to. Često ljudi, ako znaju semafor u svom kraju, gde je recimo skretanje za levo crveno, a pravo zeleno (za automobile), prošetaju na svoje pešačko crveno do polovine ulice i tu čekaju da im se upali zeleno.
Ili kreteni koji čekaju autobus, a onda izlaze na kolovoz (pogotovo tamo gde ima žuta traka ili posebno stajalište) da vide da li nailazi. A kad naiđe bicikl, nemaju nameru da se sklone, već ga teraju da beži levo i rizikuje da ga pokupi neki auto.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

U naselju gde živim, autobuska stanica je u centru naravno, a tu je raskrsnica. I to je neverovatno šta tu sve može da se vidi, koji bezobrazluk kako vozača tako i pešaka. Pešaci redovno stoje na raskrsnici da bolje vide ide li autobus, kao da će on brže stići ako oni stoje na tom mestu. Stanu na zebri i gledaju negde tamo, a ja treba da mislim hoće li da pređe ili stoji tek onako. O parkiranju na zebri, na raskrsnici, da ne pričam. :palica:

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Au koja situacija malo pre...
Nbg, tri trake i pešački, vozim srednjom, stoje pešaci i hoće da pređu, auto ispred mene staje da pusti pešake... I stojimo,pešaci prelaze, i samo u retrovizoru vidim u desnoj traci farove koji su se zaleteli, auto dolazi velikom brzinom ka pešačkom... Sad ono, u trenutku mi cim da li će ukočiti gledam šta da radim i legnem na sirenu, pešaci se iscimali ali ga videli da naleće, i eto stiže taksista i staje pred pešački onako naglo :glavomuzid: Nije sad bila škripa guma i kočenje u milimetar ali je bilo kasno kočenje.. To su te jako jebene situacije sa puštanjem...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Taksista buljson. Umesto da su primer kulture za volanom kao profesionalni šoferi, pola su siledžije.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Uffff naježih se, deluje da se skroz provukao
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Jezivo. I ja mislim da se izvuka, vide mu se obe noge u kriticnom trenutku, eventualno je glavom udario u tramvaj ali to je nista u odnosu na to sta je moglo da bude.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Cekam nesto kod Slavije i imam pogled na saobracajca koji stoji standardno kod hotela na pocetku Makenzijeve i gleda pesacki. Vozaci zaista pustaju pesake, nema tu zamerke. I cenim u nedostatku musterija je zaustavio 2 auta gde su pustili pesake a jedan na suprotnoj strani tek da krene, znaci ono nategnuto skroz. Proverio je na motorolu, verovatno za zabranu, i upisao negde, a nije dao zapisnik. Sad pitanje u kom je fazonu upisao, al ako je za prijavu a nije napravio zapisnik ja ne znam koja je to fora, sve masovnije postaje
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Mozda samo zapisao podatke. Ne mora da znaci da ce da mu pise nesto. Meni su tako uzeli podatke i zapisali u svesku kad sam zvao za ono kuce sto bilo na sred puta. Naravno, nisam uradio nikakav prekrsaj, nego on rece ako im zatreba zbog izvestaja ili tako nesto.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Jeste al' kad zapne, podaci su tu. Mene su upisivali gomilu puta i,dve kazne sm tako dobio i to posle par meseci od upisivanja tako da mogu da iskoriste te podatke potrebi
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

H4wkeye napisao:Ne mora da znaci da ce da mu pise nesto.
Lepo si rekao - ne mora. Što ne znači da ne može. I ja kao i nuk imam primer iz ličnog iskustva gde je iz beležnice proistekao poziv kod sudije.

Grujic napisao:al ako je za prijavu a nije napravio zapisnik ja ne znam koja je to fora
Ovi i mene zanima. Ti kao prekršilac praktično ne dobiješ ni šansu da upišeš primedbu, potpišeš zapisnik... jer isti nije ni sačinjen.
I recimo kod sudije insistiraš da na uvid dobiješ zapisnik koji je sačinjen na licu mesta i ti osporavaš da se to desilo. Policajac može lagano naknadno da sačini zapisnik jer mu tvoj potpis praktično ne znači (možeš da odbiješ da potpišeš).
I onda šta?
Opet tvoja reč protiv njegove + možeš da se zezneš i istrčiš "...ne sporim ja prekrša nego zapisnik kog nije bilo..."
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Pa to je go*njivi sistem da ne moras da potpises zapisnik. Umesto da bude da MORAS da potpises zapisnik, na jednom mestu recimo samo za svoje podatke i da si bio tu tada, a onaj deo sa primedbama da iskuliras.

Glup primer, ali mora nesto da se uradi po tom pitanju. Ovako moze da ti zapise tablice u prolazu jer mu je doslo da recimo nisi propusio pesaka. Ili da si preticao preko pune.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Fora je što ne znam na koji način bi nekog naterali da nešto potpiše?
Jedino da privode u stanicu...
Ili privremeno oduzmu dozvolu pa moraš da potpišeš prilikom podizanja.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Pa jednostavno da se uvede kao sto moras da das panduru dokumenta kad ti trazi, tako i da potpises da su to tvoji podaci, tj da si ih ti dao ili sta vec. Nesto mora da se smisli.
Odgovori