Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od trojanac »

Saobraćajna Kamera napisao:Još jednom molim administraciju da se izjasne da li su moji snimci dobrodošli na forumu ili ne, i da li je ovo forum koji relativizuje težinu saobraćajnih prekršaja u skladu sa "stilom" vožnje većine.

Nemam problem da se povučem, došao sam na forum inspirisan pozivom da se priključim testiranju kamera.
Ovde je dobrodošao svaki član i svaki post koji ne krši grubo pravila foruma. Tvoji postovi i snimci su svakako sa dobrom namerom, kao što sam već i pisao jednom prilikom.

Kao što su ti već napisali, niko ne želi da te otera sa foruma.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ljubitelj napisao:
Saobraćajna Kamera napisao:@trojanac:

Zaključuješ kao da je meni lakše (da stanem na toj strani) ili generalno?

Iz suprotnog smera postoji znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Dakle, zaustavljanje je dozvoljeno na desnoj strani ulice, ali ne i na levoj. Ovde se sve uradilo kontra, ali ponavljam - u doba dovođenja i odvođenja dece tu ima uvek bar 5 automobila koji stoje na levoj strani ulice.
i.
Znaci znakovi postoje i sve sto treba je definisano.
Iz onoga sto si opisao, uradio si sve kontra od saobracajnih pravila. U nekim drugim zemljama bilo bi okarakterisano kao bahata voznja i zaradio bi poveliki broj poena, moguce oduzimanje dozvole i manje verovatno bio poslat kod psihijatra na pregled i ponovno polaganje eventulano ispita ako se pokaze da je slucajna greska a nije smisljena namera za takvo ponasanje.
A jeeeeste i karali bi ga u b**u i oduzeli bi mu decu i imovinu i kastrirali ga da ne slučajno ne nastavi postomstvo koje će imati promil šanse da tkao nešto ponovi
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

:rofl: :rofl: :rofl:

idi bre grujicu u k...

sta ste se bre uhvatili za ovo toliko, ko da je bitno ciji je duzi...jbt od sinoc 5 strana...
ako tamo svi staju na pogresnoj strani, stvarno bi bilo glupo da neko stane na pravoj. na nadleznim organima je da reaguju, ili ne, kao u ovom slucaju. jeste bezvezna i retka situacija, ali svejedno...sa druge strane, neki snimljeni prekrsaji su banalni, za razliku od drugih, koji stvarno prikazuju teske saobracajne prekrsaje, kao ona budala u audiju u zaustavnoj...
e sad, sa druge strane suprotstavljanje misljenja je normalno, i treba prihvatiti kritiku kao covek, jbg...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Da sam ja vozac 500L tvoj parkiran auto ne bih ni uzimao kao nekoga ko je ucesnik u saobracaju vec kao kontejner. Mozda ni sam u toj situaciji ne bih dao migavac jer dobro pratim saobracaj i uvek sam upoznat sa tim da li je neko iza ili ispred mene, sa strane ili gde vec. Iz tog ugla vozac 500L je mogao da zabode punu kocnicu ako hoce, i da opet da pun gas da udje na parking. A voleo bih da je doticni takodje ima kameru i pisao o tome kako u pomenutoj ulici mora da se mimoilazi sa kolima sa kontra strane zbog ljudi koji krse saobracajne propise... :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

dragan napisao::rofl: :rofl: :rofl:

sta ste se bre uhvatili za ovo toliko, ko da je bitno ciji je duzi...jbt od sinoc 5 strana...
ako tamo svi staju na pogresnoj strani, stvarno bi bilo glupo da neko stane na pravoj. na nadleznim organima je da reaguju, ili ne, kao u ovom slucaju. jeste bezvezna i retka situacija, ali svejedno...sa druge strane, neki snimljeni prekrsaji su banalni, za razliku od drugih, koji stvarno prikazuju teske saobracajne prekrsaje, kao ona budala u audiju u zaustavnoj...
e sad, sa druge strane suprotstavljanje misljenja je normalno, i treba prihvatiti kritiku kao covek, jbg...

:plusone:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Grujic pobedio temu :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2013, 17:41
Garaža: Nissan Almera Tino 1.8
Kontakt:

Post od Saobraćajna Kamera »

Bez namere da dalje nastavljamo raspravu za moje evidentno kršenje propisa, samo mala ilustracija kako izgleda ulica ispred vrtića u trenutku kad dovozim dete:

http://www.youtube.com/watch?v=ZzESjkjS5Cg

Obratite pažnju i na popunjenost parkinga, pre semafora sa desne i posle semafora sa leve strane. U suštini, najbolje bi bilo da peške dovedem dete do vrtića (600m), pa da se posle vratim po auto da bih otišao na posao.

Evo i jednog od jutros, ništa posebno, čovek ignoriše pešake na pešačkom:

http://www.youtube.com/watch?v=6GXmvRrZgOA
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

opet drama bez razloga, pešak nije stigao ni da zgazi na pešački dok je pikap već prošao
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne slažem se, koliko vidim (sa telefona) pešak je stao na zebru i ovaj je bio dužan da stane i propusti pešaka.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Pesak je prilazio u momentu kada je vozac dosao do pesackog. Pritom ima "lufta" celu jednu traku...

Slika

E sad, za ovo bi ga verovatno zaustavio policajac, ali u praksi kada bi se ukopavao za ovakve slucajeve saobracaj bi bio jos dosta sporiji. U manjim mestima bez guzvi bi prolazilo stajanje u ovakvim momentima, u velikom gradu bi se pravio haos...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Zakon je jasan, pesak je imao nameru da predje i morao je biti propusten ali, slazem se sa Markonijem, nista mu ne fali da saceka malo :D a i sto tako sam svestan da sam kad uradim ovo, ako me vidi osl, popio kaznu u najavi :)
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2013, 17:41
Garaža: Nissan Almera Tino 1.8
Kontakt:

Post od Saobraćajna Kamera »

Pa da, za OSL je ova situacija jasna.

Nije ovaj video "drama", samo ilustracija svakodnevnih događaja.
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Pa nema sta pesak da ceka, prolazi najnormalnije bez zaustavljanja, ako ne krene u sprint... :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Da li postoje neke studije o uticaju ovog pravila na bezbednost pešaka? Starije dete će u narednih par godina početi samo da se kreće u saobraćaju, a meni se sve čini da je pre bilo jednostavnije - čekaš da se oslobodi ulica i tek onda prelaziš. Pričam o praksi od pre 20-30 godina, možda je i tada po zakonu pešak imao prednost ali je u praksi 99% čekao da auto prođe prvi. Sad treba da zakoračiš na pešački dok auto nailazi, sve vreme da ga pratiš i da procenjuješ da li će stati. Ako je ulica sa više traka imaš još veći problem jer ti je možda u prvoj traci stao autobus, pa ne vidiš da li u drugoj traci neko piči bez zaustavljanja. Kako vodim dete u školu vidim da je i za mene složena operacija da procenim kad je bezbedno da se pređe, a za dete može da bude samo još teže jer ne vidi druge trake kao odrasla osoba. A ne može ni da proceni brzinu i opasnost kako treba. Tipičan primer su pešački blizu opštine i kružnog toga na NBG, jer se prelazi po tri trake.

Pored toga, neracionalno je sa ekonomske ali i sa ekološke tačke gledanja da autobus sa 50 putnika stane da bi prešao jedan pešak. E sad, kontraprimer je baba sa štapom kojoj treba 5min da pređe ulicu. Ako bude čekala da ne dolazi ni jedan auto može na nekim mestima do sutra da čeka. Samo razmišljam, nisam siguran da je ovo ovakvo pravilo bolje od onog kako su nas učili kad smo bili mali.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sumnjam da se ikad učilo da kad ti je zeleno kao pešaku treba da čekaš i propustiš automobile, niti da je to ikad bilo pravilo. Klasičan pešački je druga priča.
Odgovori