Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla
Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4
Trocilindricni u npr. Corsama ranije su bili losi, to znam, ali kazu da su za ove Fordove koristili dosta jace materijale i da su dosta sposobniji.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
ti 1.0 u corsama su sve osim motora.. Dodouse imam 2 druga sa Corsama C i 1.0 motorima, vade im dusu. Realno spor je i nema nikakvu snagu ali nije kvarljiv.
Ne bih ja imao problema da uzmem taj fordov 1.0 turbo
Ne bih ja imao problema da uzmem taj fordov 1.0 turbo
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
vi poredite nesto sa SX 4
...
pa odavno smo konstatovali da je sve nasparm njega teska PRDEKANA
Onu nekadasnju konstatciju da se sva kola dele na automobile i Mercedes ovde na forumu je zavladalo da postoje kola i SX4.Tvrd ko
,gepek od 280 l,penje se uz ivicnjake ko macka uz drvo,na autoputu pegla aerodinamika...mali servis 13000 din,plocice menjas na 25 do 30000 km...ja se ic ne bih dvoumio.
Kakav bre turbo trocilindars iz Forda koji je pokupio sve moguce inzinjerske nagrade,kakv Fokus,I30 i ostali iz C segmenta...

Kakav bre turbo trocilindars iz Forda koji je pokupio sve moguce inzinjerske nagrade,kakv Fokus,I30 i ostali iz C segmenta...

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Ecoboost 1.0 je koiko se sećam proglašen za najbolji malolitražni turbo benzinac, al ostaje pitanje dugovečnosti. Kvalitet na duge staze ne znamo niti možemo da znamo.
-
- Banned
jbg,kupis ga novog i teras dokj je u garanciji,zgazis sto vecu km i onda korpa.Ma dans je manje vise sve napravljeno da traje 150000 km a posle probelmi.

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Hyundai i30 vs Suzuki SX4
Koliko sam video na netu taj 1.0 ecoboost ima jaci celicni blok umesto alu bloka kod ostalih iz ecoboost serije, takodje sam gledao prilog o ford formula ecoboost gde vade cca 200ks iz tog 1.0 motora, tako da ja ne bih brinuo za pouzdanost civilne verzije.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
^^To sto je neki motor dobio nagradu, nemora nista da znaci.
I 1.4TSI je dobijao nagrade, ali je djubre.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
I 1.4TSI je dobijao nagrade, ali je djubre.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Tek sam sad provalio.Rakhil napisao:Kuzmanovicu, isfejlovao si za sve pare

Ovako na papiru deluje da je trocilindras mali za Focusa, ali trebalo bi to proveriti kako sljaka na putu. Sto se pouzdanosti tice, verovatno nece imati velikih problema jer su medju poslednjima izbacili turbobenzince, sto znaci da su sigurno pratili kako to rade drugi proizvodjaci. Jedini problem koji moze da predstavlja je nase gorivo i eventualno strucnost nasih servisera jer pitanje je da li su imali obuku za te motore.
-
- Banned
bice ista prica ko za alfine TIBI motore,Mazdine skyactive ili GDI koji traze cisto gorivo

Vozio sam ja i dvocilindrasa, u Peglici. Islo je to lepo, kvario se svaki cas, ali jeftini za popravku, dosta tresu, osrednje trose. Malo veca mana je sto jutri ume da izaziva, da izvinete, erekciju.
Ako je taj ekoBboost napravljen da kotrlja auto do 200k i da ide normalno i normalno trosi, meni dosta. Ja cu da vozim do 120-130 i taj sto kupi od mene nek vozi 60-70 da se ne zali da sam mu uvalio i taman.

Ako je taj ekoBboost napravljen da kotrlja auto do 200k i da ide normalno i normalno trosi, meni dosta. Ja cu da vozim do 120-130 i taj sto kupi od mene nek vozi 60-70 da se ne zali da sam mu uvalio i taman.
Raspitivanjem, citanjem testova i sl. dosao sam do nekog zakljucka da ce bolje da ide Focus 1.0 ecoBoost nego Auris 1.33. Ekonomicnost je takodje na strani Focus-a mozda za ceo litar na 100km. Prednost Aurisa je komfor, od opreme za 12990 oba dobijaju gotovo istu opremu, sem sto Auris nema svetla za maglu i start-stop, a Focus nema alu felne i ne dobija se set zimskih guma. Oba su bela za tu cenu i imaju podizace, el. ogledala, komande na volanu, usb, centralnu konzolu sa naslonom za ruku, el farove, rez. tocak, kozni volan i sve ostale sitnice koje je lepo imati.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ako ti je to iole bitno Toyota ce bolje drzati Cenu od Ford-a.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
To jeste, mada, provaljujem da cenu diktiraju polovnjaci iz uvoza i pitanje da li ce za 7-8 godina Toyota biti cenjena kao danas. I one su pocele da se uvoze havarisane i sa po 300k, pa se vrate na 120k i nude za manje para. A svakako ce za 10 god. oba da budu bagatela.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Hyundai i30 vs Suzuki SX4
Otprilike za koliko ces skuplje prodati toyotu, toliko ces ustedeti goriva sa fordom 

-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Posto sam i sam poceo da vagam za sledecu godinu,jer mi je i-20 samo prelazno resenje,a dometi su tu negde oko 12-12.500, sto znaci "entry lvl" motor od 1.3 ili 1.4,ova toyota auris mi je postala veoma interesantna posle ovog snizenja.
Naravno i30 je prvi pik,mozda i varijanta staro za novo.
Iako su motori na papiru slicni,malo me buni ovaj obrtni momenat.
Auris-Maksimalni obrtni moment (Nm/o/min) 128/3800
Hyundai i30 137/4200
Maksimalna snaga je 73.2kw hyu vs 73kw auris.
Opet toyota je malo laksa i brze stize do 100kmh,za 0,6 sec,sto je opet nebitno za porodicni auto sa takvim 1,3 motorom,ali hyu ima skoro 7% veci obrtni momenat.Nekako mi tih 7% zvuci dosta na malenom motoru.
Gde se varam?
Naravno i30 je prvi pik,mozda i varijanta staro za novo.
Iako su motori na papiru slicni,malo me buni ovaj obrtni momenat.
Auris-Maksimalni obrtni moment (Nm/o/min) 128/3800
Hyundai i30 137/4200
Maksimalna snaga je 73.2kw hyu vs 73kw auris.
Opet toyota je malo laksa i brze stize do 100kmh,za 0,6 sec,sto je opet nebitno za porodicni auto sa takvim 1,3 motorom,ali hyu ima skoro 7% veci obrtni momenat.Nekako mi tih 7% zvuci dosta na malenom motoru.
Gde se varam?