Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od aleksa »

Xepoj87 napisao:Evo,ja ti kazem da je Bose ozvucenje,bas u toj 166,bulja u odnosu na H&K
Alfa 166 upravo i ima Harman-Kardon ozvucenje, samo postoji neka osnovna verzija i "full" verzija... :)
Bose ozvuznje ide u 147, 156, GT...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Pa ni vlasnik Alfe nije znao koje je marke, jer mi se cini da nigde nema natpis, ali me je zvuk odusevio na toj alfi 166. Sa BOSE-om na alfama i nemam nekog iskustva, samo GT, u kojoj sam slusao samo radio, tako da nikakav utisak, i lanca thesis u kojoj je bio isti slucaj, ali na osnovu fabrickih podataka, verujem da je taj u thesisu dosta dobar. Nego je l' imas ti u lybri BOSE sistem? Ako imas, mogao bi da napises neke utiske... :)
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

Imam Bose sa pojacalom i sarzerom, ali nisam kompetentan da napisem... posto nikad nisam ni CD ubacio u njega, niti pojacao "do daske"... :mrgreen:
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Auu..sine... :kuku:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

aleksa napisao:
Xepoj87 napisao:Evo,ja ti kazem da je Bose ozvucenje,bas u toj 166,bulja u odnosu na H&K
Alfa 166 upravo i ima Harman-Kardon ozvucenje, samo postoji neka osnovna verzija i "full" verzija... :)
Bose ozvuznje ide u 147, 156, GT...
Eto,onda je i to lose u toj Alfi. Ova je imala neki vufer u gepeku. Vlasnik mi rece da je Bose :D
Ja sam mislio da je Bose super u Mazdi 6,i u Alfi 159,kada sam gledao da kupim te automobile,dok nisam seo u moj auto i cuo H&K.
Mercedes takodje,jos od 124-ke(koliko ja znam,posto mi je to prvi auto),ogranicava izlaz snage na osnovu zvucnika.
Ja ni u jednom u kojem sam sedeo,nisam cuo probijanje zvucnika kada se pojaca na max volume.
Ako su zvucnici ispravni,naravno :)

cover2,artico je obicno za one koji uzmu avantgarde liniju,pa dobiju to u polu kozi,full artico je doplata,a kada vec doplacuju,doplatice za pravu kozu,ko zeli kozu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Pogodio si mi username, samo tako... :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Hahaha,ne znam ni sam kako :D Valjda mahinalno napisah cover :kezo:
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Jos si dodao i dvojku... :kezo: :rofl: ...da si ostavio samo cover bilo bi mi lakse... :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj87 napisao: Sto se aluminijuma tice,ti hoces da mi kazes da je u Alfi cela centralna konzola od aluminijuma,kao i ovo na volanu?
Aluminijum. U nižim paketima je ravna plastika. TI ima ravan aluminijum, kod mene je ova najfensi varijanta, za period kad je moja Alfa bila aktuelan model.

Aluminijum je veoma mekan i lako se ošteti, što mu je minus, mada i tako mu daje neki plemeniti šmek. Zapravo enterijer 159tke u višim paketima opreme ima stvarno jako malo plastike. Podsećanje:

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

carov2 napisao:Auu..sine... :kuku:
:mrgreen: Po meni je to sve manje vise isto... :zbunjen:
Xepoj87 napisao:Eto,onda je i to lose u toj Alfi. Ova je imala neki vufer u gepeku. Vlasnik mi rece da je Bose :D
A ta sa vuferom bi valjda trebala da bude jaca" verzija... :mrgreen:
Xepoj87 napisao:I opet tu dolazimo do onog kvaliteta(ne mislim na kvarove) opreme,gde u TI paketu,Alfi dolazi samo lep izgled,dok su AMG i M paketi,pravi sportski paketi,koji pored izgleda, menjaju i performanse.
Kako to razliciti branici, pragovi, volani, rucice menjaca... menjaju performanse kod BMW-a i Merca, a kod Alfe ne!? :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Odes i pogledas sta jos ide u AMG i M paketu,osim toga sto si nabrojao,pa saznas! :)
Kao sto sam rekao,nisu samo kozmeticki paketi. Ne secam se tacno da li se samo ogibljenje i kocnice menjaju,ili jos nesto,a mrzi me da trazim sada.

Ne znam koja je verzija,nisam znao ni da je HK u pitanju,ali osnovno ozvucenje nije,jer mi je on rekao da je imao i jednu sa losijim.

Nidzo,pa rekoh ja carov2-ci :D da mu verujem da je aluminium,a posle saznah da je u nize isla farbana plastika,a u vise aluminium.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

Pa i kod Alfe na TI paketima se menja ogibljenje i kocnice... :pardon:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kada se vodila diskusija o TI Alfama(valjda oko one od 15 soma),ovde su rekli da je TI samo kozmeticki paket... :nonono:
Nadjoh i ja sada ovo na vise mesta:
Sporty TI models come with larger (19-inch) alloy wheels and lowered sports suspension, but while they look good, the ride is very firm and not pleasant over rough or bumpy roads.

Elem,kada sam vec to trazio,nasao sam i za AMG:
Short Description
AMG LMR 4x 5-spoke design, 45,7 cm (18'')
Sports suspension
AMG Styling
AGILITY SELECT switch

Manje,vise,ista stvar...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 09 Feb 2014, 15:57, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

E pa nije samo kozmetika... mislim da zbog kocnica ne moze ni da se stavi felna manja od 18 inca...

Ma neka je i tvrda i plasticna... :presrecan:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ja sam taj koji je rekao da ne treba praviti od TI paketa neku svemisku tehnologiju kako je počela dsa se širi priča, ali nisam rekao da je samo kozmetika. U stvari, ako su AMG, M technic, S line paketi kozmetika, onda je i TI kozmetika, ako nisu, nije ni TI.
Odgovori