Pеšaci
Re: Pеšaci
Dobro sa zapisanim samo tablicama bi morala prijava po principu da si pobegao/odbio da staneš.
Na zapisnik ipak treba da pročita podatke vozača (jmbg, adresu, ime, prezime, broj vozačke...). Samo sa registracijom bi bilo šupljo.
Za prvi pasus se slažem.
Edit: uletelo par postova pred moj odgovor na NexT-ov odgovor upućen mom postu.
Edit 2: Što se tiče primoravanja na stavljanje potpisa to je bar lako. Kao što reče NexT što si dužan da daš dokumenta na uvid kad ti traži. Može lepo da bude uslov da tek kad se potpišeš dobiješ dokumenta nazad, u suprotnom procedura kao kad odbijaš da predaš dokumenta na uvid ili nešto slično.
A taj obavezan potpis bi štitio i tebe, prekršioca, baš zbog ovog što polemišemo.
Na zapisnik ipak treba da pročita podatke vozača (jmbg, adresu, ime, prezime, broj vozačke...). Samo sa registracijom bi bilo šupljo.
Za prvi pasus se slažem.
Edit: uletelo par postova pred moj odgovor na NexT-ov odgovor upućen mom postu.
Edit 2: Što se tiče primoravanja na stavljanje potpisa to je bar lako. Kao što reče NexT što si dužan da daš dokumenta na uvid kad ti traži. Može lepo da bude uslov da tek kad se potpišeš dobiješ dokumenta nazad, u suprotnom procedura kao kad odbijaš da predaš dokumenta na uvid ili nešto slično.
A taj obavezan potpis bi štitio i tebe, prekršioca, baš zbog ovog što polemišemo.
Poslednja izmena od Stjepa u 10 Feb 2014, 00:01, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja sam imao par upisivanja uz objašnjenje da vas evidentiram kao ispravnog vozača.
Lepo je što sam ja ispravan, ali samo njegov moral ga sprečava da postanem neispravan. Da ne grešim, nisam imao probleme tog tipa, jedini svežiji slučaj je da sam upisan kad jesam napravio prekršaj, tako da nije neki greh i ako stigne, ali sam takav princip je loš.
Lepo je što sam ja ispravan, ali samo njegov moral ga sprečava da postanem neispravan. Da ne grešim, nisam imao probleme tog tipa, jedini svežiji slučaj je da sam upisan kad jesam napravio prekršaj, tako da nije neki greh i ako stigne, ali sam takav princip je loš.
Pa pazi, cinjenica je da te policija upise u svesku i kada te pesaka zaustave za legitimisanje. Desavalo mi se x puta i naravno nikakvih problema nije bilo.
Ali isto tako ne znam koliko puta me zaustave, najcesce za alko test, samo pogledaju dokumenta i nalepnicu i kao aj cao, nista ne upise... Tako da mi je prica "moramo da upisemo radi evidencije" malo cudna, a nemas nikakav nacin da se odbranis.
Ali isto tako ne znam koliko puta me zaustave, najcesce za alko test, samo pogledaju dokumenta i nalepnicu i kao aj cao, nista ne upise... Tako da mi je prica "moramo da upisemo radi evidencije" malo cudna, a nemas nikakav nacin da se odbranis.
- Grujic
- Moderator
Bogami mene su i pešaka par puta upisali, video sam kako izgleda "Zapisnik o legitimisanju" 

Cudno je da nema nijednog policajca ni na jednom domacem forumu o kolima koji je spreman to da pojasni
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- Grujic
- Moderator
Javio se jedan na Ford clubu i nije ništa konkretno na to odgovorio, barem tada kada sam slučajno naleteo, možda je posle 

Ima jedan i na RFS-u. Vozi žutu lagunu, ako se sećam.
Mada nisam obraćao pažnju dali se pojavljuje u nekim raspravama oko sprovođenja zakona u saobraćaju.
Mada nisam obraćao pažnju dali se pojavljuje u nekim raspravama oko sprovođenja zakona u saobraćaju.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Mislim da vecina nece da prica po forumima, da ih ne 'ebu nadlezni sefovi posle, ko Ranga

Ne mora da se predstavi ko je. Ovde smo bar svi pod pseudonimom. Zanimljivo je da makar od mlađe generacije policajaca nema ljudi po forumima, ili se kriju - bez potrebe zapravo.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Policija čak i kada si svedok, ili si ti taj koji ih je zvao, upisuje podatke u svesku. E sad, oni sa tim podacima mogu da urade svašta...
Ђенерал Јанковић
Idem danas normalno za nekim Doblom, i na onom pravcu kod Navipa na Petrovaradinu obidje nas Punto, istog momentna iskace pandur i zaustavlja ga,a drugi pandur pokaze meni i Doblu da stanemo... prodje pandur pored mog auta, ode pozadi izvadi fotoaparat i uslika mi auto, dodje do prozora kaze "ne treba dokumenta, reci ime i prezime"... ja mu izdiktiram on upisao u neko malo blokce i kaze vozi...Grujic napisao:Proverio je na motorolu, verovatno za zabranu, i upisao negde, a nije dao zapisnik. Sad pitanje u kom je fazonu upisao, al ako je za prijavu a nije napravio zapisnik ja ne znam koja je to fora, sve masovnije postaje

I koja je sad to fora?

- Grujic
- Moderator
Možda da te upiše kao svedoka?
Pa i ja mislim... ali da mi slika auto, a da dokumenta ni ne pogleda !? 

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Pa nadje te preko tablica, ako je tvoj auto.
AKO je moj...
Zvanicna procedura nije sigurno... dodje do tebe skljocne sliku, pita kako se zoves i okrene ti ledja...

Zvanicna procedura nije sigurno... dodje do tebe skljocne sliku, pita kako se zoves i okrene ti ledja...