Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Dobro veče

Post od Rakhil »

To i nije zatvaranje granica, samo poostrenje kriterijuma za useljenje, sto i nije neki problem
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@ftj
Verujem da je odluka ispravna iz ugla Svajcaraca. Tacnije, da sam u njihovoj situaciji isto bih glasao.
E sad, to sto meni ne odgovara takva odluka je moj problem. Isto kao sto mi ne odgovara da nam ponovo uvedu vize, ali da sam Nemac sigurno bih bio za to. Sto da uvozim kriminalce i dzeparose? Takodje bih kao Nemac sigurno bio protiv ulaska Rumunije i Bugarske u EU, kao i cele balkanske kompanije.

Zenin ujak iz Nemacke je neko sa kime se super razumem, za 90% stvari slicno razmisljamo, ali oko toga se uvek zakacimo. On je jedan od onih koji smatra da ta "sveza krv" koja dolazi u Nemacku ustvari odrzava njih jer su mladi Nemci mnogo razmazeni, biraju puno poslove, nece da rade kao njihovi roditelji sto su, nego zele samo da lelemude po kaficima, voze dobra kola itd.... Ja ipak smatram da ce ih uvoz stranaca (pre svega Turaka, ali i ostalih, nebitno dal su nasi Balkanci ili Arapi, Afrikanci) jednog dana upropastiti. To je skupina nelojalnih gradjana Nemacke, koji ne zele da prihvate evropske vrednosti i obicaje, gde na jednog koji dodje da radi dodje jos barem jedan da se bavi kriminalom. Da ne pricam za Albance, Crnogorce, pa i nase Srbe... Rumuni samo i idu da kradu maltene, Bugari sve posten do postenog radnika..... Turci traze da im zene idu u feredzama u skolu, zatucani kao niko.... Da ne pominjem Arape i Afrikance u Francuskoj, koji nemaju nameru da se u narednih 1000 god asimiluju, nego jasno zele da parazitiraju. Da sam Francuz, Nemac, Svajcarac, Belgijanac, Svedjanin, ... znao bih za sta bih glasao.

Ili je ujak na strani dosljaka, jer je i on "dodjos" u Nemackoj (doduse pre 40 god) pa je previse liberalan (i oseca se prozvanim kada se prica o imigraciji) ili sam ja fasista, nema treceg. :mrgreen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Adolf Texler. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sa ovim se potpuno slazem sa Texom iako sam i sam stranac (gost) u jednoj drzavi.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Verovatno zato sto si svestan da si gost. Kad odes negde gde nisi domaci, red je da se prilagodis onome sto tamo vazi duze nego sto si ti ziv. Problem je u onima koji nose veru/otadzbinu/obicaje sa sobom, umesto u sebi
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa sad zbog tog svakog drugog mora da naebe i onaj prvi potencijalni pošteni radnik. Jbg ko ih jebe nisu na vreme došli.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nece da najebu radnici, posebno ne oni cije je zanimanje trazeno.
Najebace oni koji bi da love u mutnom... malo sljaka, malo socijala i tako u krug.
Rakhil napisao:Verovatno zato sto si svestan da si gost.
I dok nisam dosao u inostranstvu, postovao sam kucu svakog domacina.
Od nekog ko slusa rok, nisam trazio da mi pusta Cecu (ne slusam je ni ja nego karikiriam) itd.
Problem sa doseljenicima je sto brzo zloupotrebe toleranciju i gostoprimstvo domacina pa se tako ljubav u mrznju pretvara.
Posle najebu i oni koji nisu ni krivi ni duzni ali takvi su uvek u manjini pa kontaju, ko ih hebe.
Poslednja izmena od Floyd u 10 Feb 2014, 13:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Za sva sranja koje prave nelojalni useljenici su parcijalno odgovorni i domacini, sto kao drustvo, sto kao drzava. KAd pustis nekoga da se zajebava pod okriljem ljudskih prava, ne mozes se zgrazavati kad i ostali krenu tako
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Problem je sto im u nekim slucajevima ne mogu nista...
Rumuni naprave divlje naselje (leglo zaraze i kriminala) na periferiji Pariza, policija im naselje srusi ali ne sme da ih izbaci iz FR jer su oni moz misliti EUropljani. Pored svega toga, cesto se pojavi neka NVO (profesionalni pisaci uz vetar) i krene da proziva drzavu za krsenje ljudskih prava. Uhapse dete koje dzepari po Louvre-u i moraju da ga puste jer je dete... a to sto je to "dete" masi turista zagorcalo zivot tako sto ih je ostavilo bez dokumenata i para, nema veze.
Drugim recima, sami sebi su vezali ruke.
Poslednja izmena od Floyd u 10 Feb 2014, 14:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Kao sto rekoh, parcijalno su sami odgovorni
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa naravno ali vidis sta se desi (tacnije, tek ce se desiti) kad neko kaze dosta.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

To i ja kazem, sami su sebi krivi. Dok im ne dodje iz dupeta u glavu, nekima pre, nekima kasnije. (nekima prekasno)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

grujicd napisao:Pa sad, gledajući podatke na wikipediji nije takav dramatičan rast da bi se videlo kao gužva:

1995 - 7m
2005 - 7.5m
2012 - 8m

Mislim jeste rast, samo nije u stilu dupliralo se za par godina. E sad, ako je taj priraštaj koncentrisan u većim gradovima, i još ako postoji dodatna migracija iz manjih mesta u veća, to je već drugo.
Evo grafickog prikaza...

Slika

Vidi se da je nagli skok stanovnistva zabelezen 1990-2000. (balkanski ratovi) a jos vise posle 2000. tj. od pocetak primene sporazuma sa EU.
Broj pravih svajcaraca se nije menjao a broj naturalizovanih je skocio kad je balkanska bratija pristigla 90ih stekla uslov za drzavljanstvo.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Išao ja sad nešto s majkom, i na ćošku neki prosijak... Meni ostalo 10din u dzepu od kusura i bio u fazonu da mu dam, kad mi majka reče, zajebi, njemu ume da se ne svidi koliko mu daš pa te gađa i psuje, ja se zeznula :rofl: :rofl: :srbin:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jel trebaju zimske gume za Mađarsku?

TT
Odgovori