Alfa je super ali prelazim puno kilometara i vec sam na 110kkm pa ako bih je vozio jos neko vreme brzo bi preskocio 150kkm a tada vec ulazi u period skupljeg odrzavanja a na ceni se puno gubi tako da u jednom trenutku dodjes u situaciju da ti je odrzavanje skuplje od samog auta

Bas ovih dana razgledam cene, uporedjujem, kalkulisem, novo vs. polovno i jos nista nisam odlucio.
Vec sam pisao na drugom forumu da me drugar iz Stuttgarta ubedjuje da uzmem polovan Mercedes sa "Junge Sterne" sertifikatom.
Iskreno nisam razmisljao o Mercedesu uopste ali u kvalitet i pouzdanost istog ne sumnjam ni najmanje.
Ako pricamo o premiumima ja bih radije BMW ali je problem sto je F30 3ojka preskupa a E90 zastarela pa me ne privlaci ta kupovina.
Vece limuzine me takodje ne zanimaju.
Evo jednog linka sto mi je poslao:
http://vs.mercedes-benz.de/stg/pkw/pkw/ ... +Limousine
Taj auto bi, uz korekciju cene, mogao da se uzme za cca 30.000e neto a ovde bi mi izasao oko 40.000chf.
Ako uzmemo podatak da takav auto ovde kosta bar 20% vise, dolazim do zakljucka da bi me eksploatacija i amortizacija za 2-3 godine kostala manje nego za neki nov ne-premium auto.
Ono zbog cega se ja dvoumim je sto je to ipak polovan auto (bez obzira sto je star nepunih godinu dana) a nisu male pare u pitanju da bih pristao da finansiram i nepredvidive kvarove. Tacno, je da ti automobili poseduju garanciju ali jos ne znam kako funkcionise kad se auto izveze iz Nemacke (drugar treba da se raspita ali misli da je isto kao da je ostao u D).
Sta vi mislite, sta je bolji izbor?