Uvek je tako. Mislim da pola njih i ne pokusa da protumaci sta to znaci nego odma komentari tipa "Sad ce da ga puste da se brani sa slobode" "Dobice oslobadjajucu presudu" "Dobice 15 godina i pustice ga posle 5 zbog dobrog vladanja" a niti jedan od tih sto komentarisu ne poznaje ni najosnovnije stvari kako se sudi i sprovodi zakon i sta u stvari znaci Apelacioni sud i koja je njegova namena.Grujic napisao:Upravo, ko zna zašto je ponovljen postupak, samo što blic komentatori kad vide vest pomisle da je oslobođen
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Počeo sam da kucam odgovor ali nema poente, generalno mnogo se ne slažemo, u ovoj temi ću tvoje postove zaobilaziti sem ako ne moram da spojim, ti moje kako hoćešRakhil napisao:Ti smatras da je u osnovi ljudskog bica da ubija partnera ako ga napusti? Ili si promasio poentu mog posta? Ili kazes da je kod nas i u drugim zemljama slican broj slucajeva pod slicnim okolnostima?
To sta ja posebno volim nije na tebi da procenjujes, probaj bez licnih kvalifikacija.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Fair enough 

Idemo dalje... Srbija... Ne znam da li vam je poznato, ali novi predlog medijskih zakona u Srbiji, odnosno nacrt Zakona o javnom informisanju predviđa i kontrolu Interneta. Prema nekim tumačenjima koje sam čuo od ljudi koji se tematikom bave, trenutni sadržaj propisa omogućiće tumačenje po kojem ćemo moći biti gonjeni za sadržaj postova i sherova na ličnim profilima na Fejsu i Tviteru. Potvrdu tendencije države da u Internet medijski prostor uvede mehanizme kontrole i nadzora možemo naći i u Prednacrtu Zakona o elektronskim medijima sa komentarima RRA (Republičke Radiodifuzne Agencije) koji predviđa obavezu prijavljivanja elektronskih publikacija kod RRA. Usvajanjem ovog predloga bila bi uvedena obaveza fizičkih i pravnih lica da, pre početka pružanja usluge elektronske publikacije, Agenciji podnese prijavu radi upisa u registar pružalaca usluga elektronskih publikacija. Uzimajući u obzir da elektronska publikacija nije nigde definisana a da se obaveza odnosi na fizička lica, čini se da bi se takva obaveza odnosila na svaki vid iznošenja informacija od javnog interesa.
Posebno je zabrinjavajuća tendencija da se zakonom bliže uredi pitanje elektronskih publikacija i nadzor and njihovim sadržajem, što kao ingerenciju želi da preuzme RRA, bez bilo kakve ozbiljnije prethodne analize.
I još malo o Apelacionom sudu...
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Predse ... esude.html
Predsednik Apelacionog suda dobio nekretnine nakon presude
Nedavno izabrani vršilac dužnosti funkcije predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novica Peković, ranije nije reizabran za sudiju jer je tadašnji Visoki savet sudstva utvrdio da je nedostojan za tu funkciju.
Visoki savet sudstva je odluku obrazložio time da je Peković nedostojan za sudiju jer mu je stranka u čiju je korist presudio, deset meseci kasnije, testamentom ostavila polovinu stana i garaže u Beogradu.
Naime, sudija Peković je kao sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu bio član Veća koje je 24. marta 1989. godine obustavilo krivični postupak protiv Jovana Stankovića, koga je supruga sa kojom se razvodio optužila da joj je ukrao automobil. Nakon toga, Peković je kao predsednik Veća 13. februara 1993. godine doneo odluku o obustavi postupka protiv Stankovića po privatnoj tužbi koju je pokrenula supruga okrivljenog.
Stanković je već 16. decembra te godine sačinio testament, kojim je sudiji Pekoviću ostavio polovinu stana i garažu u beogradskom naselju Karaburma.
Novica Peković kaže za "Blic" da nije poznavao svog darodavca tokom postupka. "Sa Stankovićem nisam imao ništa dok je bio stranka u postupku, niti sam uopšte znao da je stranka. Nikada nije bio u sudnici dok sam ja bio sudija, a upoznali smo se nakon postupka. On je naveo i razloge u testamentu, da je teško oboleo, i da sam mu ja obezbedio da dobije lekarsku pomoć, pa iz tog razloga meni to čini iz zahvalnosti", kaže Peković, dodajući da je Nata Mesarović bila upoznata sa njegovom parnicom.
Međutim, sudija Peković tužbama je u konkretnom slučaju preduzeo radnje da postane vlasnik polovine stana i garaže na Karaburmi.
Naime, Peković je tužio brata pokojnog Jovice Stankovića, koji se saglasio da sudija dobije navedene nekretnine, zbog čega je Visoki savet sudstva 8. marta 2012. godine naveo da je on nedostojan za obavljanje funkcije.
Posebno je zabrinjavajuća tendencija da se zakonom bliže uredi pitanje elektronskih publikacija i nadzor and njihovim sadržajem, što kao ingerenciju želi da preuzme RRA, bez bilo kakve ozbiljnije prethodne analize.
I još malo o Apelacionom sudu...
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Predse ... esude.html
Predsednik Apelacionog suda dobio nekretnine nakon presude
Nedavno izabrani vršilac dužnosti funkcije predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novica Peković, ranije nije reizabran za sudiju jer je tadašnji Visoki savet sudstva utvrdio da je nedostojan za tu funkciju.
Visoki savet sudstva je odluku obrazložio time da je Peković nedostojan za sudiju jer mu je stranka u čiju je korist presudio, deset meseci kasnije, testamentom ostavila polovinu stana i garaže u Beogradu.
Naime, sudija Peković je kao sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu bio član Veća koje je 24. marta 1989. godine obustavilo krivični postupak protiv Jovana Stankovića, koga je supruga sa kojom se razvodio optužila da joj je ukrao automobil. Nakon toga, Peković je kao predsednik Veća 13. februara 1993. godine doneo odluku o obustavi postupka protiv Stankovića po privatnoj tužbi koju je pokrenula supruga okrivljenog.
Stanković je već 16. decembra te godine sačinio testament, kojim je sudiji Pekoviću ostavio polovinu stana i garažu u beogradskom naselju Karaburma.
Novica Peković kaže za "Blic" da nije poznavao svog darodavca tokom postupka. "Sa Stankovićem nisam imao ništa dok je bio stranka u postupku, niti sam uopšte znao da je stranka. Nikada nije bio u sudnici dok sam ja bio sudija, a upoznali smo se nakon postupka. On je naveo i razloge u testamentu, da je teško oboleo, i da sam mu ja obezbedio da dobije lekarsku pomoć, pa iz tog razloga meni to čini iz zahvalnosti", kaže Peković, dodajući da je Nata Mesarović bila upoznata sa njegovom parnicom.
Međutim, sudija Peković tužbama je u konkretnom slučaju preduzeo radnje da postane vlasnik polovine stana i garaže na Karaburmi.
Naime, Peković je tužio brata pokojnog Jovice Stankovića, koji se saglasio da sudija dobije navedene nekretnine, zbog čega je Visoki savet sudstva 8. marta 2012. godine naveo da je on nedostojan za obavljanje funkcije.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Upravo sam saznao da se poljska valuta zove Lev. Reče u jutarnjem dnevniku guvernerka NBS i ostade živa. Ne znam da li mi je
ili 

Širim haos!
Pogreši čovek, zlzlzzzzzlzlzz 
TT

TT
Za sada su boza, i to razblažena.Texonja napisao:Na B92 dolaze Mladja i Dasko.
TT
Neverovatan izliv licemerstva koje se recima ne moze objasniti. Ne smem ni da pomislim sta bih uradio da sam ne daj Boze na mestu unesrecene porodice, ali ako stvari posmatramo sa pravnog aspekta i osvrnemo se na krivicni zakon, ja u njemu jednostavno ne vidim ni jednu tacku koja govori o onome sto je ovaj monstrum uradio. Zasluzio je dozivotnu robiju uz svakodnevno mucenje i nevidjenu torturu uz minimum zivotnih uslova.cozmo napisao:"Musić je prilikom iznošenja svoje odbrane rekao da ne može odgovorno da tvrdi da je ubio devojku, zato što je tih dana bio pod uticajem kokaina, tableta i alkohola.
On je kazao da su u njegovom sećanju nedelja i ponedeljak spojeni, jer je u nedelju popio flašu tekile, nekoliko tableta i pošmrkao nekoliko grama kokaina"
Ne vidim u čemu je problem - nek ide u zatvor na 40 godina, pa nek tamo bude strastven.
Slazem se. Pokusavaju da budu manje vojvodjanski orijentisani i da nemaju "lokalne" fazone, jer ih sada slusa cela Srbija. A to im izgleda bas i ne ide...Heinz napisao:Za sada su boza, i to razblažena.Texonja napisao:Na B92 dolaze Mladja i Dasko.
TT
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ko su ti likovi uopšte?
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Slušaj radio AS FM (95,7) radnim danima prepodne i čućeš.
Kulturnija verzija Darmar-a.
Za sada su za svaku preporuku.

Kulturnija verzija Darmar-a.
Za sada su za svaku preporuku.
Martine, druze, ne pratis...
presli su na B92
Pretpostavljam da su oni dvojica zato i dobili otkaz. (nasli bolje)

Pretpostavljam da su oni dvojica zato i dobili otkaz. (nasli bolje)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Taj Mladja je koliko znam jedan od scenarista Drzavnog posla. Pre je i glumio sa njima u nekim epizodama.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Tako je.
Ali i Drzavni Posao je orijentisan na ovu stranu Dunava i mnogo ima da tako kazem "lokalnih" fazona.
Ali i Drzavni Posao je orijentisan na ovu stranu Dunava i mnogo ima da tako kazem "lokalnih" fazona.