Honda Civic 1.8 Sport 8th/9th gen VS ostali C segmenta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Honda Civic 1.8 Sport 8th/9th gen VS ostali C segmenta

Post od Delija »

Type s-u fali to sto je stranac sa nepoznatom istorijom, nema tempomat, nema parking senzore, nema xenone, nema panorama krov iliti nema sve ono zbog cega bi mozda i uzeo type s iako prvenstveno gadja 5d. I na sve to je jos i prejaka cena za taj konkretan auto.

BTW, auto bez tempomata nikad vise ne bih pazario...

A auto iz Italije - neka hvala.
dragvorl napisao:Cak je za limariju i generalno mozda bolje nego Nemacka i severnije.
Jel moze objasnjenje?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Kola iz Italije ne bih uzimao u razmatranje.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Italijani su divlja plemena, a naša tehnička kultura, servisi, putevi, gorivo su galaksiju ispred njihove. :)
Poslednja izmena od starac vujadin u 11 Feb 2014, 16:34, izmenjeno 1 put ukupno.
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Normalan i zdrav sivik kakvog Steva trazi je preko skuplji nego kod nas.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Trovac
Reactions:
Pridružio se: 12 Nov 2013, 17:13
Garaža: Tipo 1.8

Post od Trovac »

Samo strpljivo, naleteće prilika ;)

Najjači su mi ovi što im se svaki drugi post svodi na "prosečan, precenjen, izvikan" :) pa, ne može da košta ko 2010.focus koji je bio 11.000 nov.

Značka možda vredi kad se kupuje nov, druga ruka gleda kvalitet, otuda i cene. Video je švaba koliko košta "dobar dan" u domaćem servisu i koliko se često izgovara, pa i tamo honda drži cenu bolje od domaćina.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:Vrlo je redak na ulicama, mnogima se svideo jos kad se pojavio (kostao je 25k evra u sport varijanti), a tada nisu mogli (ili nisu zeleli) da ga iskesiraju...
Iskreno, nisam imao predstavu da je toliko kostao :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Svaki kosta toliko u full paketu,i bravo,i 308,i astra... Jedino je megane kod nas jeftin,ali nije tako preko. Jednostavno,civic bas nerealno drzi cenu,ostali modeli Honde ne drze. Super je to auto,ali nikako iznad konkurencije. Kako on ima kvalitet recimo,tako focus ima dinamiku,golf sveobuhvatno ima sve iznad proseka,pa je time najsigurnija kupovina,pa ni jedan ne drzi tako cenu.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

starac vujadin napisao:Primio si gol na mufte i stojiš ošamućen na protivničkoj strani terena i dobićeš drugi, ako se ne presabereš. :)
Idi vidi crni type S, odmah teraj kod Živka u servis da ga pretrese ako ti se svidi i završavaj posao...ako ti se svidi. ;)
Iskreno, pored 1.8 Sporta sa 5v crni Type S deluje kao klotara.
Trudim se da budem realan sa cenom, misljenja sam da taj vredi oko 8000-8500e.
milosdoktorabs napisao:stevo,sad si "vrlo opasan",izvini nemam pravu rec.Odlozi i zaboravi na kupovinu narednih mesec do dva jer ces samo tako izbeci gresku i kupiti auto tj svemirca po svaku cenu.Kupices brzo a kajaces se polako.MNoge stvari na koje si obracao paznju zanemarices ali ne iz neznaja nego zbog toga sto zelis da sto pre zavrsis igranku oko kupovine kola.Pricam iz svog predjasnjeg iskustva sa Minijem.Hteo sam isti po svaku cenu i posle desetak pogledanih kupio sam prvi koji mi je dosao pod ruku i te prve godine sam izludeo dok ga nisam doveo u pristojno stanje.159-ke sam gledao 3 meseca pre kupovine ali nista po svaku cenu,cekao i bio jako strpljiv.
Jos jedan savet,kupuj stanje kola a ne opremu.Ne dozvoli da te oprema zavara.
Nisam opsan, nego sam izgoreo i iznervirao se najstrasnije. Sreca pa sam stomatolog i sada smirujem zivce tako sto ljudima vadim njihove :kezo: :) :D
Ceo dan radim, koleginica je dobila slobodno, samo da ne mislim o njemu.
Bas mi je krivo. Otisao, video, dogovorio pregled i kupoprodaju, nisam ni pitao "koja je cena".
Eto, kad nece - nece. Opet, ponavljam, ne zurim iako bi sutra da ga imam.
dragvorl napisao:Javi ako treba da se smekne u NS.
Hvala :pivo:
Ko ima slobodno vreme moze da ga pogleda, cisto onako, ali ponavljam, oprema mu je slaba za Type S-a, a cena jaka.
Laki021 napisao:Mozda da se potrudis oko onog crvenog sto zena prodaje?
Taj je jedini vredan razmatraznja od ovih iz oglasa.
Vlasnica je misterija, ali bukvalno.
U ponedeljak se vracam iz Beca, zovem je u utorak da vidim auto u sredu.
Cena koju je odredila od 10700e za 2011 je ok, auto je 1.8 Sport [kao Delijin].
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Svaki kosta toliko u full paketu,i bravo,i 308,i astra...
Bilo je negde reci da je "precenjeni" Golf 7 2.0 TDI DSG Highline tamo oko 25k evra... pa nisam imao predstavu da je Civic u toj cenovnoj "klasi".
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Delija napisao:
dragvorl napisao:Cak je za limariju i generalno mozda bolje nego Nemacka i severnije.
Jel moze objasnjenje?
Moze, kako ne.
Slika

Iz iskustva sa autima koji su iz Italije, moj konkretno iz Milana cini mi se, a i majstori su mi pricali koji dizu na dizalice i rasturaju vesanje i gledaju kola od dole, zakljucak je da su mnogo manje oksidirali od ovih severnije. Mnogo je lakse skidati srafove sa oslanjanja, kugle, spone, itd. Sad jbm li ga, to su info kojim ja raspolazem, od ljudi koji su meni reputabilni, a i uverio sam se na svojim kolima jer sam sam radio i rasturao i sklapao. Ne kazem naravno da je sveto pismo, nego moje iskustvo. Inace to da su kola iz IT krs je prilicno mistifikovano. To sto se tamo tera auto gas do daske ne znaci da se svaki tera tako 24/7, kao i ono za servisiranje i brigu oko vozila. Mozda nisu pedantni i azurni kao u DE, ali mislim da je tu najbitniji konkretan primerak koji se kupuje. Iskreno, ko ne pregleda pre pazara dobro polovnjaka, bolje i da ne gleda uopste. Ali a priori odbaciti auto iz Italije je po meni preterano. Ja kada sam gledao kola nisam ni znao odkle su, bilo je 3 istog, svi u razlicitom stanju. Ovaj sto sam odabrao presao 93k za 10 godina, u vrlo dobrom stanju, sem nekih namernih ogrebotina.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma to su gluposti... niti svi italijani unistavaju automobile, niti ih svi nemci maze i paze.
Jedina prednost je sto nemci imaju strozije tehnicke preglede pa auto koji se vozi i registruje, treba da bude u dobrom stanju.
Ne znam kako je u IT ali verujem da su slicni francuzima, sto znaci sve prolazi tehnicki.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Koliko znam ( barem nekd je ilo tako ) u IT avto ne mora da ide na tehnički prvih 10 godina..
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Revisione (MOT)
In Italy, it is now a legal requirement for all cars that are more than 4 years old cars to have a 'Revisione' (the equivalent of an MOT in the UK) every 2 years. You will need to find your local 'Centro Revisioni Auto'. Once you have the 'Revisione' it is entered into the 'Libretto'. If stopped by the police and found to be out of date, you will incur a fine.

http://www.understandingitaly.com/livin ... oring.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ja sam imao stare ( ako su opšte ikada bili tačni ) podatke. Hvala za pravu informaciju :thumbup:
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Da li i kako na cenu kola utice pocetak nove fiskalne godine ?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Zaključana tema