Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od snork »

dragvorl napisao:Imamo kartu u jednom pravcu.
Smeru. :mrgreen:
Mada, kad "Železnice Srbije" na svom sajtu ne razlikuju pravac i smer, što bismo morali mi koji se ne bavimo saobraćajem... :D
Med napisao: Za koju picku materinu kod nas radnje rade od 00-24 h? Samo da bi se izdrkavalo na ljudima koji rade.
A ja kad pominjem Štrumpfove, onda to nije relevantno za diskusiju? :D
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

Med napisao:Odavno ja govorim al nema ko da cuje. Ako ocemo u jevropu lepo prepisemo sve nemacke zakone (drzava im sasvim lepo funkcionise sve ove godine) od zakona o radu pa do krivicnog zakona
i gotovo. Da, moze i po autoputu da se vozi 300 ali ako niste vozili po Nemackoj ako pise 80 na autobahnu onda se vozi toliko , ako pise lärmschutz onda se vozi i 30 kmh. Ako pomenes Hitlera ides
u zatvor (ocito su izvukli neku pouku...).

Al ovde skotovima ne odgovara da se NE RADI subotom i nedeljom, da radnik nije repata stoka.
Evo samo jedan primer, pametnom ce se kasti samo-METRO u Nemackoj ima sledece radno vreme:

Ponedeljak - petak 7 -22 (poslednji kupac ulazi u 21.30)
Subota 7 - 20 (poslednji kupac ulazi u 19.30)
Nedelja - NERADNA

Za koju picku materinu kod nas radnje rade od 00-24 h? Samo da bi se izdrkavalo na ljudima koji rade.

Ocekujem 'vickaste i nebulozne' komentare...
:plusone:

Nema vickastih i nebuloznih komentara :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pa kakav komentar da das na pitanje zasto neke radnje rade 24h? Vidis da se covek napalio, sto da mu kvarim...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

cozmo napisao:Evo pojasnjenja za slucaj Vladislave Cervenko:

http://www.kurir-info.rs/ludilo-sudija- ... ak-1225141

LUDILO: Sudija oborio presudu jer Musić "nije krvožedan"!

Nije dovoljno tukao: Iako je Musić Vladislavi Červenko polomio skoro svako rebro u telu, to za Apelacioni sud nije bio ubedljiv dokaz

Evo zbog čega je poništena presuda

- Zato što u presudi piše da je ubijena na „svirep i BEZOBZIRAN način“, a sudilo mu se za ubistvo na „svirep ili PODMUKAO način“.
- Zato što Apelacioni sud smatra da „više od 50 udaraca pesnicom, stopalom i metalnom šipkom“ nije dovoljno dobar opis svireposti zločina.
- Apelacionom sudu nije jasno na osnovu čega je prvostepeni sud zaključio da je Musić „krvožedni tip“.
- Takođe, ovom sudu nije jasno ni na osnovu čega je prvostepeni sud zaključio da posle 50 udaraca pesnicom, šipkom i stopalom Vladislava Červenko trpi bolove.
- Apelacioni sud zamera prvostepenoj presudi i to što nije utvrđeno tačno mesto ubistva u stanu.
- Nije utvrđeno ni da li je Musić koristio određene tehnike zadavanja udaraca rukom, nogom i šipkom?!
- Prvostepeni sud koristi termin „mrcvari i muči“, a Apelacioni sud naglašava da „mrcvarenje znači unakažavanje tela posle smrti, dok prvostepeni sud tvrdi da su sve povrede nanete žrtvi za života“.
Zato ima za advokate poseban krug u paklu :djavo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne bih ja išao tako daleko :kezo:
a posebno ne bih verovao Kuriru. Ustvari ne verujem ni jednom mediju kad su izveštaji o pravosuđu u pitanju. Suviše puta sam se lično uverio da iskrive priču do neprepoznatljivosti.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Lupaju. Kurir voli da preuvelicava i spinuje pricu.
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Mene je posebno nasmejao prefiks : LUDILO. :D

Jeste da Kurir voli da sve teme objavljuje u senzacionalistickom stilu tipa : Sokantno ! Ludilo ! Neverovatno ! , ali bar ne unose dozu licemerja i politicke ostrascenosti poput recimo Blica, B92 i ostalog smeca. Mada realno kad se sve uzme u obzir - u Srbiji nema nijednog jedinog pravog medija - bilo elektronskog, bilo stampanog - ili su neobjektivni i pristrasni ili su instruisani od strane Sorosevih medijskih projekata (poput gorepomenutih) koji imaju za cilj da podrugljivo i sa dozom omalovazavanja govore o bilo cemu sto se desava u Srbiji.
Recimo, naslov koji glasi u Kuriru : LUDILO: Sudija oborio presudu jer Musić "nije krvožedan"! , u B92, DW, Blic i slicnim bi verovatno glasio : "Sudija srpskom monstrumu oborio presudu - karakteristicna pojava za srpsko drustvo ! :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Incognito napisao:Mene je posebno nasmejao prefiks : LUDILO. :D

Jeste da Kurir voli da sve teme objavljuje u senzacionalistickom stilu tipa : Sokantno ! Ludilo ! Neverovatno ! , ali bar ne unose dozu licemerja i politicke ostrascenosti poput recimo Blica, B92 i ostalog smeca.
Jesi siguran ti da si stvarno citao kurir? Od kad kurir postoji uvek je uz vlast samo je malo perfidniji a meni je neverovatno da jos ima ljudi koji to ne vide.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Incognito napisao: Recimo, naslov koji glasi u Kuriru : LUDILO: Sudija oborio presudu jer Musić "nije krvožedan"! , u B92, DW, Blic i slicnim bi verovatno glasio : "Sudija srpskom monstrumu oborio presudu - karakteristicna pojava za srpsko drustvo ! :)
Gde nađe da DW porediš sa bilo kojim normalnim medijem. :D Oni čak i nisu u Srbiji, već svoju propagandu emituju direktno iz Bonn-a (bivšeg glavnog grada SR Nemačke), gde im je sedište. Iz meni nepoznatih razloga, njihovim gadostima je dato mesto na naslovnim stranama mnogih srpskih medija. Primer: pre par meseci neki običan izveštaj o tekućem razgovoru predstavnika Srbije i albanskih terorista sa Kosova, naslov DW teksta: "Još je Đinđić znao da Kosovo ne može biti srpsko". I sve u tom stilu...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

snork napisao:normalnim medijem.
Zar postoji normalan medij? :)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Pod normalnim sam mislio na medije koji postoje da bi zarađivali novac, za razliku od DW, VOA, Glasa Rusije, pa što da ne i Radio Jugoslavije, koji služe za propagandu državnih interesa. Kada sam pre pola godine poslednji put slušao Radio Jugoslaviju (odnosno Radio Srbiju ili Glas Srbije ili kako se već sada zove) na kratkim talasima, pričali su o rezoluciji 1244 SB i povratku naše vojske i policije na Kosovo, koji je ovom rezolucijom predviđen. Sve to na srpskom, engleskom, francuskom, španskom, mađarskom i albanskom. Pozitivno sam se iznenadio da taj radio i dalje postoji, što mi je ulilo malo nade da Srbija ipak jeste država. Trebalo bi samo da se prilagode današnjoj tehnici, jer nekada je jedina komunikacija između udaljenih tačaka planete bio kratkotalasni radio, a danas postoji i internet.
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

paja napisao:Ne bih ja išao tako daleko :kezo:
Ti si NAS adv. i tebi ce nadjemo manje toplo mesto nego ostalima :D

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

ftj napisao:
Incognito napisao:Mene je posebno nasmejao prefiks : LUDILO. :D

Jeste da Kurir voli da sve teme objavljuje u senzacionalistickom stilu tipa : Sokantno ! Ludilo ! Neverovatno ! , ali bar ne unose dozu licemerja i politicke ostrascenosti poput recimo Blica, B92 i ostalog smeca.
Jesi siguran ti da si stvarno citao kurir? Od kad kurir postoji uvek je uz vlast samo je malo perfidniji a meni je neverovatno da jos ima ljudi koji to ne vide.
Nisam ja ni rekao da je Kurir objektivan i nepristrasan, daleko od toga, samo kazem da nisu licemerni kao neki mediji do te mere da podrugljivo pisu o svemu sto se desava u Srbiji trudeci se da u svaki tekst ubace bar jednu recenicu u kojoj se trude da na perfidan nacin opljuju Srbiju i srpski narod. Isto vazi i za elektronske medije placene od strane sorosevih fondacija (B92, Prva, uskoro Nova TV, Banjalucka Alternativna TV i ostalih dvadesetak) ciji se voditelji trude da u vestima uvek naglase provokativne recenice tipa : "Na granici Srbije i Kosova, "Sastali su se predsednici vlade Srbije i Vojvodine", "Ekstremisti divljali ulicama" dok se ti isti u nekim susednim zemljama nazivaju "nezadovoljnim gradjanima" zatim koje se svesrdno trude da emituju petorazredne (ne trecerazredne, vec petorazradne) hrvatske serije u Srbiji od cijih glumaca ja sigurno bolje glumim koji sa glumom imam veze koliko i sa nuklearnom fizikom i koje ne bi imao strpljenja da odgleda niko osim zatupljenih "liberalnih" Srba. Da ne govorim o hrvatskim titlovima nekih dokumentaraca i serija od cega mi se dize kosa na glavi. Toliki nivo provokacije je nedopustiv, cak i za tu grupu hazarsko-antisrpskih medija.

@Snork

Nisam ni rekao da je DW domaci, ali bas zbog tolike zastupljenosti njihovih tekstova koje mnogi mediji citiraju, zastupljeni su ovde podjednako, ako ne i vise od nekih domacih medija.
Opet kazem, trudim se da ne citam nista od tog smeca jer u Srbiji nema nijednog pravog, objektivnog i konstruktivnog medija, ukljucujuci i Kurir, ali mi se mnogo vise gade oni mediji koji o svemu pisu sa umerenom dozom provokacije nego senzacionalisticki Kurir.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

bez ulaska u pricu sa stanovista nacionalnosti, ali to sto si rekao za hrvate, tj njihov jezik, cesto se zapitam da li smo mi toliko inferiorno i nebitno trziste da kad god kupim nesto velike su sanse da nece biti uputstvo na srpskom, nego da su hrvatskim jezikom "pokrili" i to...ili se stvarno radi, relom makar, i o tome sto si ti napisao... verujem da je istina negde izmedju...i meni je tuzna...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

A koju računicu ima taj Soroš pa se na svaki način trudi da podriva biće srpskog naroda i nacionalni identitet? Ne sprdam se i nisam sarkastičan, ozbiljno pitam.

HUAWEI P6 via TT
Odgovori