Fotografija
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Re: Koji foto-aparat koristite?
A pa noge mogu da mu se vise raskrece jer su flexibilne tako da ne brini, video sam ga uzivo.

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Re: Fotografija
Ovo je najbolja fotografija u 2013.
| WORLDPRESSPHOTO
Internacionalni žiri 57. godišnjeg World Press Photo takmičenja izabrao je fotografiju afričkog fotografa Džona Stenmajera za najbolju fotografiju u 2013. godini.

Fotografija prikazuje afričke imigrante na obali Džibutija tokom noći koji drže podignute telefone ne bi li uspeli da uhvate besplatan signal iz Somalije ne bi li se čuli sa svojom rodbinom.
Džibuti je uobičajena stanica za imigrante iz zemalja kao što su Somalija, Etiopija i Eritreja u potrazi za boljim životom u Evropi i Bliskom istoku.
Žiri takmičenja dodelio je nagrade u 9 tematskih celina koje su primili 53 novinara iz Australije, Argentine, Azerbejdžana, Bangladeša, Bugarske, Kine, Češke Republike, El Salvadora, Finske, Francuske, Nemačke, Irana, Italije, Jordana, Meksika, Holandije, Novog Zelanda, Poljske, Rusije, Srbije, Južne Afrike, Španije, Švedske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.
| WORLDPRESSPHOTO
Internacionalni žiri 57. godišnjeg World Press Photo takmičenja izabrao je fotografiju afričkog fotografa Džona Stenmajera za najbolju fotografiju u 2013. godini.

Fotografija prikazuje afričke imigrante na obali Džibutija tokom noći koji drže podignute telefone ne bi li uspeli da uhvate besplatan signal iz Somalije ne bi li se čuli sa svojom rodbinom.
Džibuti je uobičajena stanica za imigrante iz zemalja kao što su Somalija, Etiopija i Eritreja u potrazi za boljim životom u Evropi i Bliskom istoku.
Žiri takmičenja dodelio je nagrade u 9 tematskih celina koje su primili 53 novinara iz Australije, Argentine, Azerbejdžana, Bangladeša, Bugarske, Kine, Češke Republike, El Salvadora, Finske, Francuske, Nemačke, Irana, Italije, Jordana, Meksika, Holandije, Novog Zelanda, Poljske, Rusije, Srbije, Južne Afrike, Španije, Švedske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Jel mogu i ja da se priklljucim tom brzom kursu? 
Meni bolje slike ispadnu na fonu nego na aparatu

Meni bolje slike ispadnu na fonu nego na aparatu

Brzine idu u H-a !!!

Ako pazljivo procitas sta sam napisao iznad tvog posta "iskustveno" - znaci da ga imam i da odlicno znam kako se ponasa. Nestabilan. Ne vredi ni pare.BAJKER napisao:A pa noge mogu da mu se vise raskrece jer su flexibilne tako da ne brini, video sam ga uzivo.
Bolje je cak poneti i bean bag nego ovo.
Sony je ustalasao javnost svojim novim cudom A6000.
24 MPix senzor sa BIONZ procesorom sa A7 i 179 tacaka AF. Brzina fokusiranja rekordnih 0.06 sec.
Zreliji dizajn i ozbiljniji meni. Za cenu 200USD nizu nego kada se pojavio NEX6
24 MPix senzor sa BIONZ procesorom sa A7 i 179 tacaka AF. Brzina fokusiranja rekordnih 0.06 sec.
Zreliji dizajn i ozbiljniji meni. Za cenu 200USD nizu nego kada se pojavio NEX6
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Odličan 

Zver. Samo cena da bude stvarno ta i verovatno se rešavam DSLR. Možda ostavim telo i neki prajm, ne znam kako se kreću cene i da li ima smisla prodavati uopšte.
Ovo je budućnost.
Tapatalk 4
Ovo je budućnost.
Tapatalk 4
Nikoni nesto slabo drze cenu..... 

Sad mu je geknula cena kad je 6 godina star, ali dok se nije pojavio D800, držao je cenu bolje nego Golf dvica. I dalje sve ovo može masno da se proda, tj više nego dovoljno da se skocka kompletan sistem na E-mountu.
Takođe mi se dopalo i manuelno fokusiranje preko adaptera, rezultat je fantastičan. U to ime je glupo da gajim Nikonske objektive, bolje da ih sve rasprodam i uzmem neke matore M42 manuelce.
Takođe mi se dopalo i manuelno fokusiranje preko adaptera, rezultat je fantastičan. U to ime je glupo da gajim Nikonske objektive, bolje da ih sve rasprodam i uzmem neke matore M42 manuelce.
Body je 600 eur a kit 700 eur, narudzbine se primaju sada za april.nidza napisao:Zver. Samo cena da bude stvarno ta i verovatno se rešavam DSLR.
- maxer
Ja čekam ovu moju Sigmu da stigne i još uvek odlažem kupovinu "sistema" jer se sve nadam da će Fujifilm izbaciti nešto u FF formatu 
Ali ako se budem ipak odlučio da zbog malih gabarita uzmem bezogledalni sistem, onda bi to od ovoga danas što se nudi, bio:
- Fujifilm X-T1
- XF 18-55mm F2.8-4.0 R LM OIS
- XF 10-24mm F4 R OIS
- XF 56mm F1.2 R
ali bih voleo da imam i:
- XF 14mm F2.8 R
- XF 23mm F1.4 R
Sačekaću do leta.

Ali ako se budem ipak odlučio da zbog malih gabarita uzmem bezogledalni sistem, onda bi to od ovoga danas što se nudi, bio:
- Fujifilm X-T1
- XF 18-55mm F2.8-4.0 R LM OIS
- XF 10-24mm F4 R OIS
- XF 56mm F1.2 R
ali bih voleo da imam i:
- XF 14mm F2.8 R
- XF 23mm F1.4 R
Sačekaću do leta.
Gledao juce - prekjuce X-Pro 1.
Ogroman je, vrteo sam gugl i nasao kako lazu za ISO.
ISO karakteristike su im stepenicu bolje od ostalih aparata, a onda su provaljeni. Treba pretraziti net kako su to uradili.
Inace X-T 1, bar vizuelno, je do 00.
Ogroman je, vrteo sam gugl i nasao kako lazu za ISO.
ISO karakteristike su im stepenicu bolje od ostalih aparata, a onda su provaljeni. Treba pretraziti net kako su to uradili.
Inace X-T 1, bar vizuelno, je do 00.
- maxer
Nisam te razumeo ovo za ISO
Imam brdo primera u celom rasponu ISO vrednosti i došao sam do zaključka da se u odnosu na FF Canon 6D:
- slika ladno može smatrati vrlo dobrom na ISO 3200 (ako je na Canon-u 6D odlična)
- slika na ISO 6400 upotrebljivom ... ovisno o nameni (ali duplo lošija od 6D)
- preko toga su egzibicije ALI čuva boju, što je retko, i ako ćeš tu sliku smanjiti za štampanje na fotografiji uobičajene veličine, ili je gledati smanjenu na monitoru (napr. 1920 pix. po dužoj strani) čak i slika na ISO 12800 je vrlo dobra (tako smanjena, bilo na papiru ili monitoru).
Tako da ja tu ne vidim nikakav problem
P.S.
X-Pro1 i X-E1 su već zastarele kamere (zbog sporog AF-a) ... treba samo razmišljati o X-E2 i X-T1 (ovisno o novcima) jer one pored drastično unapređenog AF-a imaju i poboljšan CMOS senzor.

Imam brdo primera u celom rasponu ISO vrednosti i došao sam do zaključka da se u odnosu na FF Canon 6D:
- slika ladno može smatrati vrlo dobrom na ISO 3200 (ako je na Canon-u 6D odlična)
- slika na ISO 6400 upotrebljivom ... ovisno o nameni (ali duplo lošija od 6D)
- preko toga su egzibicije ALI čuva boju, što je retko, i ako ćeš tu sliku smanjiti za štampanje na fotografiji uobičajene veličine, ili je gledati smanjenu na monitoru (napr. 1920 pix. po dužoj strani) čak i slika na ISO 12800 je vrlo dobra (tako smanjena, bilo na papiru ili monitoru).
Tako da ja tu ne vidim nikakav problem

P.S.
X-Pro1 i X-E1 su već zastarele kamere (zbog sporog AF-a) ... treba samo razmišljati o X-E2 i X-T1 (ovisno o novcima) jer one pored drastično unapređenog AF-a imaju i poboljšan CMOS senzor.
Ovo je samo jedan od sajtova gde se govori o problemu. Ima dosta testova korisnika na DP Review ali ne zameri sto ih sve necu postovati jer zaista nemam vremena da kopam po guglu:
http://aboutphotography-tomgrill.blogsp ... nex-6.html
"You need to verify the shutter speed and ISO readings of the Fuji. Fuji is notorious for having ISO values that are one stop higher than the actual ISO. In essence, for the same ISO value, the Fuji's shutter speed is one full stop slower, thus allowing in more light. This creates the impression of better resolution at the same ISO, when in reality, the true ISO of the Fuji is one stop slower. Example, both cameras show ISO of 3200, but the Fuji's shutter speed makes it really 1600. That is the reason why Fuji's look so much better than the competition. However, when shots have the same the aperture and shutter speed, the Fuji is always at a lower ISO (ex: Fuji at 3200 vs Sony at 6400 ISO when both have the same shutter speed and aperture settings)."
"The issue with potentially-misrepresentative ISO values is really distracting, I hope Fuji isn't being intentionally manipulative (the way Apple was with their signal strength indicators on pre-antennagate iOS). The comparison widget on dpreview makes it seem like the Fuji X-trans offers a whole other world of noise quality."
i td i td
http://aboutphotography-tomgrill.blogsp ... nex-6.html
"You need to verify the shutter speed and ISO readings of the Fuji. Fuji is notorious for having ISO values that are one stop higher than the actual ISO. In essence, for the same ISO value, the Fuji's shutter speed is one full stop slower, thus allowing in more light. This creates the impression of better resolution at the same ISO, when in reality, the true ISO of the Fuji is one stop slower. Example, both cameras show ISO of 3200, but the Fuji's shutter speed makes it really 1600. That is the reason why Fuji's look so much better than the competition. However, when shots have the same the aperture and shutter speed, the Fuji is always at a lower ISO (ex: Fuji at 3200 vs Sony at 6400 ISO when both have the same shutter speed and aperture settings)."
"The issue with potentially-misrepresentative ISO values is really distracting, I hope Fuji isn't being intentionally manipulative (the way Apple was with their signal strength indicators on pre-antennagate iOS). The comparison widget on dpreview makes it seem like the Fuji X-trans offers a whole other world of noise quality."
i td i td