Auto do 30.000e u CH

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Post od Laki021 »

Svidja mi se ovaj ovaj auto sto si stavio.

http://vs.mercedes-benz.de/stg/pkw/pkw/ ... +Limousine

Ali nemas srece. Ipak sam odlucio da te ubedim da kupis BMW F30 :)
Povodom ovoga, moram da uvedem tesku artiljeriju, i sve ti detaljno navedem :)

Prvo, ne poredis dobro cene, malo poredis babe i zabe, pominjes da bi te BMW kostao 20 000 vise, sto nikako nije istina. Poredis i pogresne modele, razlicite motore, nove i polovne... Dakle, treba da se preorjentisemo na 320D.

Kao glavni adut, posluzice mi ovaj lepotan kakvog sam ti namenuo :)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

Cena je 33 000e neto, u CH te izadje oko 43 000CHF
Ima ih i za nekoliko hiljada eura jeftinijih, ali mislim da je ovo ono sto bi te zapravo zadovoljilo. U pitanju je probni primerak, dakle bio bi prvi vlasnik, novog auta.
Poenta je, super su ovi mercedesi sto su pominjani, medjutim ako sam dobro shvatio, BMW je ono sto ti sam zapravo zelis, ostalo su neki kompromisi. E sad ti pokazujem da mozes odlican F30 da kupis za znatno manje para od onoga sto si pominjao. Takodje, ovaj F30 je i stedljiviji od pomenutog merca, pa bi i tako godinama ostvarivao odredjenu ustedu (plus je i registracija nesto niza). Cena ovog novog je itekako uporediva sa cenama polovnjaka koje gledas. Takodje, verujem da ce za par meseci pasti jos nekoliko procenata kad prodje prvi talas navale.

Vec sam ti pricao, iako mislim sve najbolje o E90, i fasciniran sam tim autom, i smatram ga boljim od aktuelne C klase, ne bih ti ga preporucio za kupovinu, jer bi svakako uvek osecao da vozis zastareo automobil kad god vidis F30 na putu. Takodje, mislim da se F30 i C klasa sada ne mogu porediti jer je F30 za generaciju ispred.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Uf ovaj BMW je odličan.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

:plusone: :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Dobro, posto se svima svidja, onda smo resili, kupice BMW :)

@Floyd,

Meni je ipak zao sto na kraju nisi probao da vozis moj BMW, mislim da se posle toga ne bi vise dvoumio :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Uh ovaj 320d je odlican, nisam ni znao da moze da se nadje za te pare...zapravo nisam ni gledao nista osim 328i :pardon:
Sto se tice BMW-a mislim da je jedina premium alternativa Alfi bar kad su vozne karakteristike u pitanju.
Auto se tek pojavio u prodaji tako da verujem da ce u naredim mesecima biti dosta test primeraka u ponudi...brzo sam ga otpisao.
Laki021 napisao:Meni je ipak zao sto na kraju nisi probao da vozis moj BMW, mislim da se posle toga ne bi vise dvoumio :)
I meni ali bilo je vec kasno a cekalo me 230km puta :)
Drugi put...svakako ne zurim sa kupovinom.
Auto je ipak velika investicija pa nema potrebe da se donose ishitrene odluke, posebno iz razloga sto vec imam auto koji me dobro sluzi.

Inace ovih dana trebam da isprobam Giulietta-u QV...ne mislim da cu je kupiti ali me bas zanima kako se ta masina ponasa u :driving:
To je trenutno jedina Alfa koja mi privlaci paznju.

p.s. Ovaj Mercedes sto sam linkovao (link sam dobio od druga) je jedan od skupljih u ponudi.
Ovakav 250cdi moze da se nadje i za par hiljada manje a 220cdi Avantgarde sa manuelnim menjacem ide od 23.000.
Poslednja izmena od Floyd u 23 Mar 2012, 14:18, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Hm, dosta puta sam vozio e90 320d i dva puta sam probao 159ku jtd ali mi je bilo sasvim dovoljno da zakljucim da je što se tiče voznih karakteristika bmw neuporedivo bolji. Alfa dobro leži ali ima mnogo lako upravljanje pa nemaš ni približno dobar osećaj kao u bmwu. To je što se tiče objektivno merljivih stvari a ne bih pominjao subjektivno kolko mi više leži enterijer u bmwu. Probadoh i đulijetu 2.0 jtd i jednostavno nisam bio zadovoljan, možda je to neki subjektivni osećaj koji ne radi kod svakog.

Ja sam za f30 ali ne klot već onakav što je naveden :D
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Slazem se ja da je BMW neuporedivo bolji od Alfe...o tome je i glupo diskutovati.
Ni jedna Alfa ne moze da se poredi sa bilo kojim premiumom ali je medju ostalim ne-premium konkurentima jedna od najboljih (barem meni) :D
Hocu da kazem da bih uvek pre vozio Alfu nego Pezo, Reno (osim Megane RS), Ford, Opel, Hyundai, Mazdu, Toyotu...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa naravno, zato svako ko mene pita za savet oko kupovine kola (a to se cesto desava) zavrsi sa alfom ili bmw-om. Ako ne zali pare onda bmw, ako gleda najpovoljniju kupovinj onda alfa, trece i ne razmatram :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Kad vec pomenuste BMWa keca uz A klasu, nadjoh na jedan smesan komentar koji apsolutno podrzavam.

The new 1 series
Built by the Germans
Slika
Designed by idiots.

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kakva crna Djulijeta pored F30 i C :D
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma nisu nikako ista klasa ali dobra je i ona...ako ne i najbolja u svojoj klasi.
Kad sam juce vozio auto u servis, pitao sam za cene i ponudili su mi jednu sa 2000km koju vozi direktor garaze u fulu (bela sa crnim felnama i panaroma krovom, Bose, koza...) sa najjacim motorom (235ks) za vise nego odlicnu cenu.
Nije juce bio tu da je probam ali trebamo da se dogovorimo u toku sledece nedelje za probnu voznju.
Nisam nesto zagrejan za Giulietta-u ali hocu da je probam :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Heroj

Koja je standardna vlicina ekrana navigacije na restilizovanoj C klasi?
Jel postoji i veci...mrzi me da trazim a ti sigurno znas ;)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Standardna velicina je 5.8" na Audio CD 20 sistemu,a na Command APS-u je 7"...
Uz Audio CD20 dobijas:
Bluetooth za povezivanje telefona,sto sluzi kao handsfree i ima i Bluetooth audio,da pustas preko toga muziku...
Aux-in i USB prikljucak
CD-player sa mp3 podrskom i dual tuner radio...
Mercedes je inace oduvek imao jako dobar radio tuner koji se dosta izdvaja od ostatka i njihov radio signal je najblizi cd kvalitetu...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa to onda i nije tako lose.
Hocu reci da vise od toga sto nudi osnovni audio sistem meni ni ne treba :)
I sad muziku slusam najvise preko USB-a a preko bluetooth-a slusam domace radio stanice sa interneta (ponekad).
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I za razliku od Bmw-a, dolazi sa 8 standardnih zvucnika koji zaista super sviraju :)
Sve to i 250 CDI kome nema konkurencije su prava kombinacija :)
Mada bih ja takodje razmislio o 320D F30 ako mozes da navatas za tebi prihvatljive pare,pa probaj i vidi sta ti vise lezi :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Zaključana tema