Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Penali se dogovore ugovorom a jak je koliko i bilo koji drugi. Naravno dzaba ti ugovor ako druga strana propadne pa nemas od cega da naplatis.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Zanima me iz ugla onoga ko koristi stan iliti hteo bih da zakupim stan na 10 godina i da ga sredim onako kako meni odgovara, a da vlasnik stana ne moze da se predomisli i "izbaci" me napolje i/ili da mu padne na pamet da proda taj stan.
Koja je motivacija za tako nesto? Pa recimo da za 200 evra moze da se iznajmi extra "prazan" stan od 60-70 kvadrata u NS-u, a cena kvadrata je totalno nerealna i ne isplati se nista kupovati ako je cena rentiranja tako niska.
U medjuvremenu stekam pare i zidam kucu...
To je neki dugorocni plan...
Koja je motivacija za tako nesto? Pa recimo da za 200 evra moze da se iznajmi extra "prazan" stan od 60-70 kvadrata u NS-u, a cena kvadrata je totalno nerealna i ne isplati se nista kupovati ako je cena rentiranja tako niska.
U medjuvremenu stekam pare i zidam kucu...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Delija sve može da stavi u ugovor. Problem će nastati ako dođe do prevremenog iseljenja jer je vlasniku potreban stan, a neće da ti plati ono što je po ugovoru predviđeno. Tada ti ostaje samo tužba.
ne znam koliko moze da kosta takav san ali ces za 10god "baciti" 25.000eura...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
stavis u ugovor da u slucaju prevremenog raskida on mora da ti plati odredjenu sumu(koju ti odredis) i to je to. U slucaju da ti ne plati tuzis ga i dobijas sigurno. U slucaju da on proda stan tvoj ugovor vazi i sa novim vlasnikom.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako nema pare na gomili verovatno ce isto toliko dati i banci na kamatu.ADrei napisao:ne znam koliko moze da kosta takav san ali ces za 10god "baciti" 25.000eura...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Takav slucaj cesto imaju firme i ima nacin kako se racuna sta je isplativije.
Samo sto firmama nekretnina ima dodatnih znacaja u poredjenju sa fizickim licem.
Samo sto firmama nekretnina ima dodatnih znacaja u poredjenju sa fizickim licem.
- Delija
- Kontakt:
Takav stan kosta preko 80.000 evra (tvrdim da ne vredi tu cifru ni pod razno ako je rentiranje 200 evra mesecno), a ne treba mi na duze staze iliti hocu kucu...dragvorl napisao:Ako nema pare na gomili verovatno ce isto toliko dati i banci na kamatu.ADrei napisao:ne znam koliko moze da kosta takav san ali ces za 10god "baciti" 25.000eura...

Ne treba mi 10 godina (principijelno sam pitao), vec par godina dok ne ustekam koliko mi treba (necu kredit od banke) + vreme potrebno za lagano pronalazenje placa i gradnju kuce, pa me zanima kako to sve ide sa ugovorom...
Ali i dok stekam hocu da zivim u stanu uredjenom kako ja zelim (namestaj bih gadjao tako da mogu da ga upotrebim u kuci koju gradim, naravno, posto ne nemam ni pod razno 10.000 evra za bacanje) i uz sigurnost da nekome ne moze tek tako da dune da me iseli - to je poenta.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Donekle sam u toku sa tvojim planovima, jedino ne znam koje si lokacije za plac razmatrao. Ja sam četiri pune godine tražio plac, napravio milion km po gradu i okolini i na kraju kupio stan. Šta imaš na umu?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Delija i Sloba su u pravu povodom odnosa cene stana i visine rente, nije normalna situacija kod nas. Ja placam stan 300 evra, kosta 110-115k da se kupi, sto ce reci mogu 30 godina da rentam dok ne dodjem do cene kupovine i to bez ikakve bankarske kamate.
Ta kupovina stanova kao investiranje funkcionise samo i jedino zato sto je kod nas strasno jeftino da posedujes nesto, a mnogo kosta da radis i proizvodis. Dokle god je tako, ljudi ce sprcavati pare u nekretnine i misliti da su dobro prosli. Treba da bude obrnuto, da je jeftino doci do stana ali da zivot u njemu kosta mnogo vise nego sada, to bi bila stabilnija prica.
Ta kupovina stanova kao investiranje funkcionise samo i jedino zato sto je kod nas strasno jeftino da posedujes nesto, a mnogo kosta da radis i proizvodis. Dokle god je tako, ljudi ce sprcavati pare u nekretnine i misliti da su dobro prosli. Treba da bude obrnuto, da je jeftino doci do stana ali da zivot u njemu kosta mnogo vise nego sada, to bi bila stabilnija prica.
- Delija
- Kontakt:
Da, imam na umu sve sto si mi pisaoSloba napisao:Donekle sam u toku sa tvojim planovima, jedino ne znam koje si lokacije za plac razmatrao. Ja sam četiri pune godine tražio plac, napravio milion km po gradu i okolini i na kraju kupio stan. Šta imaš na umu?

Razgledao okolo i jedino mi se Kamenica svidja - nema nista sto iole vredi ispod 40-50k evra, kao sto si i rekao...

Sta mi vredi da imam kucu iz snova na shitex lokaciji

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Pa ako se trazi u okolini NS plac, jedino vredi gledati mesta koja su u neposrednoj blizini grada i dobro povezani - dakle mesta kao Kamenica i mozda Kac i Rumenka.
E sad, u Kacu znam da su cene placeva u debelom porastu...
E sad, u Kacu znam da su cene placeva u debelom porastu...
- Delija
- Kontakt:
Rumenka mi je generalno ok, ALI... nema kanalizacije, a podzemne vode prave dobran problem.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Po meni od tih lokacija Kamenica je najbolja. Tu je bio posao uzeti lokaciju pre nego sto su popravili most, od tad su cene vrtoglavo skocile.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Delija
- Kontakt:
Da. Napisah - ispod 40-50k evra iole solidan plac ne moze da se nadje.