Zanimljivi novinski i drugi članci

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od Grujic »

Uživaj :D
http://www.ivonazivkovic.net/

Ono, nije da ne provuče po neku pametnu ali sem ako ne piše proračunato sa ciljem, nije njoj dobro...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/4431 ... ceo-region

Ajmo, ko je skidao tablice na parkingu? :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta ja znam, ona citava prica o farmaceutima s pocetka 20og veka pa na ovamo je opste poznata, nema tu nekih tajni ...
A i hemoterapiji ... Ja imam licne primere koje poznajem koji potvrdjuju tu pricu. Dalje nisam ni citao :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Daj boze da niko nema iskustva sa hemoterapijom, ni posredno, ali tekst je djubre. Djubre je zato sto zbog jeftine promocije sebe i svojih stavova, autor banalizuje priznate metode lecenja do krajnjih granica. Jedno je kad to radis sa antibioticima, pa neko poveruje i treba mu duze da se izleci od upale grla. Ali to raditi u slucaju kancera, gde se ljudi hvataju za slamku, to je zlocin, kratko i jasno.
Stoji da se lek za sve moze naci ako bi se pare i trud usmerile ka tome, ali ove silne teorije zavere su prosto otuzne vise...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

U svom blizem i sirem okruzenju sam imao dosta kontakta sa tom bolescu. Hemoterapija nije nikog izlecila tu nema rasprave, a koliko je produzila zivot i povecala kvalitet zivota, to je prilicno diskutabilno. Sta vise ne znam nikoga kome je poboljsala kvalitet, to sigurno. A sam produzetak je sve vise diskutabilan. Npr. znam jednog coveka koji je posle druge doze terapije odbio dalji nastavak lecenja, evo ga jos je ziv. Ima rak pluca vec nekoliko godina, dokle ce nemam pojma. Da li mu je pomogla ili ne, ne znam. Da li upravo zbog nje vec zivi toliko ili bas zbog toga sto je prekinuo, ne znam. Mogu sad da nabrajam razne primere, ali na svetskom nivou oni svi mogu da budu statisticka greska.
Takodje znam i jednog koji je posle prve terapije odbio dalje lecenje. Bio je u dosta losem stanju kada je poceo terapiju, a kada je terapija krenula, stvari su se samo pogorsale. Doktori su ga poslali kuci da umre, jer vise nije bilo nade za njega. Rak mu je metastazirao sa prostate na ostale organe. To je bilo pre 10 godina. Redovno sad ide na kontrole i nema nikakvih tragova raka. Naravno okrenuo se nekim alternativnim resenjima.
Ovo su informacije iz prve ruke, nista rekla kazala i cuo sam od ovoga i onoga.
Tako da sve ovo sto znam, me i navodi da sumnjam u efikasnost svega toga. Pogotovo posle one afere na onkologiji sa decom ...
Ljudi (i pacijenti i lekari) jednostavno veruju u neke stvari, jer misle da sa njima nema sale, medjutim trgovci zdravljem, ili da kazem smrcu, odavno postoje, unosan je to posao.

Nemam pojma ko je Ivona Zivkovic, niti me nesto preterano interesuje. I da se ogradim ni sam nisam citao onaj tekst do kraja :)

Sve vise kako kopam dolazim do ljudi koji su bolesni vec neko vreme, ali se nisu podvrgli hirurskoj intervenciji na svoju odgovornost. Ja ih pitam zasto, onda mi odgovore, da im sin, zet, ..., rade na onkologiji i da su im oni savetovali da to ne rade, samo ce pogorsati stvari ... Sad ko je tu lud, a ko nije ne znam. Uglavnom zajebana delatnost.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Rakhil napisao:Daj boze da niko nema iskustva sa hemoterapijom, ni posredno, ali tekst je djubre. Djubre je zato sto zbog jeftine promocije sebe i svojih stavova, autor banalizuje priznate metode lecenja do krajnjih granica. Jedno je kad to radis sa antibioticima, pa neko poveruje i treba mu duze da se izleci od upale grla. Ali to raditi u slucaju kancera, gde se ljudi hvataju za slamku, to je zlocin, kratko i jasno.
Stoji da se lek za sve moze naci ako bi se pare i trud usmerile ka tome, ali ove silne teorije zavere su prosto otuzne vise...
Potpisujem. Idu mi na živce ovakve spodobe. :thumbdown:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

nikaragva napisao:U svom blizem i sirem okruzenju sam imao dosta kontakta sa tom bolescu. Hemoterapija nije nikog izlecila tu nema rasprave, a koliko je produzila zivot i povecala kvalitet zivota, to je prilicno diskutabilno. Sta vise ne znam nikoga kome je poboljsala kvalitet, to sigurno. A sam produzetak je sve vise diskutabilan. Npr. znam jednog coveka koji je posle druge doze terapije odbio dalji nastavak lecenja, evo ga jos je ziv. Ima rak pluca vec nekoliko godina, dokle ce nemam pojma. Da li mu je pomogla ili ne, ne znam. Da li upravo zbog nje vec zivi toliko ili bas zbog toga sto je prekinuo, ne znam. Mogu sad da nabrajam razne primere, ali na svetskom nivou oni svi mogu da budu statisticka greska.
Takodje znam i jednog koji je posle prve terapije odbio dalje lecenje. Bio je u dosta losem stanju kada je poceo terapiju, a kada je terapija krenula, stvari su se samo pogorsale. Doktori su ga poslali kuci da umre, jer vise nije bilo nade za njega. Rak mu je metastazirao sa prostate na ostale organe. To je bilo pre 10 godina. Redovno sad ide na kontrole i nema nikakvih tragova raka. Naravno okrenuo se nekim alternativnim resenjima.
Ovo su informacije iz prve ruke, nista rekla kazala i cuo sam od ovoga i onoga.
Tako da sve ovo sto znam, me i navodi da sumnjam u efikasnost svega toga. Pogotovo posle one afere na onkologiji sa decom ...
Ljudi (i pacijenti i lekari) jednostavno veruju u neke stvari, jer misle da sa njima nema sale, medjutim trgovci zdravljem, ili da kazem smrcu, odavno postoje, unosan je to posao.

Nemam pojma ko je Ivona Zivkovic, niti me nesto preterano interesuje. I da se ogradim ni sam nisam citao onaj tekst do kraja :)

Sve vise kako kopam dolazim do ljudi koji su bolesni vec neko vreme, ali se nisu podvrgli hirurskoj intervenciji na svoju odgovornost. Ja ih pitam zasto, onda mi odgovore, da im sin, zet, ..., rade na onkologiji i da su im oni savetovali da to ne rade, samo ce pogorsati stvari ... Sad ko je tu lud, a ko nije ne znam. Uglavnom zajebana delatnost.
Jel si ti svestan koje je to gađanje pričama?
Oćeš da ja nabrojim kontra primere?
Ili da su ljudi odbili lečenje, probali alkalizacija, rajfa, HTC itd i izašli u čitulji jako brzo?
Drugo, ti na rak gledaš kao rak, to je što je, a tu ima ogromnih razlika do tipova i stadijuma.
Tačno je nekad terapija više mrcvari i škodi nego što ima koristi, al iz tvog posta je zaključak totalno suprotan i krajnje opasan.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Kakav potpuno genijalan clanak:

Sam svoj gazda na 5 načina: U biznis se može i sa 2.500 evra http://blic.rs/i/443143

Prema tome nemoj da se neko vise zalio da nema posla, mala plata i sl, procitajte clanak i resen problem. Samo odlucite da li cete da otvorite pekaru, ili agenciju za usluge gde mozete npr izdavati stanove ili pisati tuzbe, svejedno...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Grujic napisao: Jel si ti svestan koje je to gađanje pričama?
Oćeš da ja nabrojim kontra primere?
Ili da su ljudi odbili lečenje, probali alkalizacija, rajfa, HTC itd i izašli u čitulji jako brzo?
Drugo, ti na rak gledaš kao rak, to je što je, a tu ima ogromnih razlika do tipova i stadijuma.
Tačno je nekad terapija više mrcvari i škodi nego što ima koristi, al iz tvog posta je zaključak totalno suprotan i krajnje opasan.
Mali offtopic, samo da ne bude zabune:
Ne iznosim ja nikakve zakljucke, nego sumnje. Slazem se da postoje razni stadijumi, kao sto sam i rekao, ne znam jel i ta jedna terapija pomogla, pre nego sto su prekinuli, pa im je zato bolje ili suprotno.
I moja sumnja nije ponukana samo iz prica obolelih, nego i samih doktora.
Zasto je mom tetku zakazana operacija, a onda ga zvao lekar sa onkologije, rodjak neki, koji mu je rekao da ni slucajno ne operise?
Nikome ja nista ne sugerisem niti predlazem u vezi terapija.
Naravno vreme ce pokazati da li su te sumnje opravdane, kao i za dosta drugih stvari.
Ali su lekari ti koji su mi razvili tu sumnju, ne pacijenti i nadrilekari, alternativci i razni ostali.

Sto se tice thc npr., mislim da mozes da pronadjes informacije i na internetu o tome. U Izraelu se on uveliko koristi na onkoloskim klinikama. Trenutno samo umesto morfijuma, a u toku su istrazivanja i kao leka.
http://weedbay.net/index.php/component/ ... ticle/1974
Ovo su navodno klinicke studije izvodljivosti, sto bi rekli nasi ministri :)
Nisam ih sve pregledao naravno, ali one sto jesam, vidim da poticu sa univerziteta, klinika, ..., a ne iz populistickih novinarskih koliba.
Da li je nesto alternativa ili mainstream, necu dozvoliti sigurno da mi o tome sude i odredjuju ta Ivona, Rokfeleri i ostali mracni tipovi :) Imam i ja cime da razmisljam, a imamo i skolovanih i pametnih lekara.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Vrlo nezgodna tema.
Počeo sam i sam da pišem nešto, ali sam obrisao. Pre nego krene masovno pisanje na tu temu, bolje da stanemo.
Vrlo nezgodna tema.

:policajac:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

au jbt, koliko za ovo treba ideje i zivaca...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ipak je nekad bilo teze :)

Slika
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Laki021 napisao:Kakav potpuno genijalan clanak:

Sam svoj gazda na 5 načina: U biznis se može i sa 2.500 evra http://blic.rs/i/443143

Prema tome nemoj da se neko vise zalio da nema posla, mala plata i sl, procitajte clanak i resen problem. Samo odlucite da li cete da otvorite pekaru, ili agenciju za usluge gde mozete npr izdavati stanove ili pisati tuzbe, svejedno...
Uspe blic s vremena na vreme da nadmaši sebe. Mrtva trka sa kurirom.
Odgovori