Automatik vs Manuelni - lični afiniteti
Re: Automatik vs Manuelni - lični afiniteti
Interesantno je kako svi (ukljucujuci i mene) promene plocu kad pocnu da voze dobar automatik...
- mr.y
- Pridružio se: 24 Feb 2013, 20:20
- Garaža: Mercedes GLK,poluispravan F30
iz revolta jer su mi prilikom kupovine dali neispravan start stop sistem i desni podizač stakla.grujicd napisao:mr.y, zašto ti u profilu piše "Poluispravan F30"?
ne kažem da ne može ali ne kao sa manuelnim.Ko ima 7 g tronic ili 8 steptronic vrlo dobro zna da kada iz mesta pritisne papučicu gasa do kraja,automobilu je potreban neki trenutak da ga katapultiraftj napisao:Ne bih se slozio sa 1. i 4. stavkom. Ajd ok najcesce je manuelni koju desetinku brzi od automatika ali ne vidim zasto ne moze silovito da se krene sa automatikom? Sto se tice snega to bih svrstao u urbanu legendu.
što je dobar ovaj forum za ovako maliciozne komentare.Sediš negde preko i demonstriraš "hrabrost" a nemaš pojma ko samLaki021 napisao:A mozda samo ne zna kako se lansira auto sa automatikom
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Automatik vs Manuelni - lični afiniteti
+1nidza napisao:Nepotreban će da bude i vozač uskoro, pa će i dalje biti ljudi koji će želeti da VOZE auto, a ne samo da se prevezu od A do B.
Tapatalk 4
Volim da vozim i meni je voznja sa automatikom nekako sterilna.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Nije sasvim tačno. Često po Arabiji vozim automatike, tj vozio sam jer nisam bio više od godinu dana, pa mi se nisu nešto primili. Sa stanovišta ugodnosti ima nečeg, ali onda vožnja polako prestaje da biva vožnja i postaje prevoženje. Individualna stvar, tj ni jedno ni drugo nije tačan odgovor.Laki021 napisao:Interesantno je kako svi (ukljucujuci i mene) promene plocu kad pocnu da voze dobar automatik...
Tapatalk 4
Ovo pricam od kad sam imao automatika.nidza napisao:onda vožnja polako prestaje da biva vožnja i postaje prevoženje.
Svidjalo mi se prvih par nedelja cak, a onda...
HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
mr.y napisao:što je dobar ovaj forum za ovako maliciozne komentare.Sediš negde preko i demonstriraš "hrabrost" a nemaš pojma ko samLaki021 napisao:A mozda samo ne zna kako se lansira auto sa automatikom
Pa ja sam siguran da bar 50% vlasnika automatika ne zna kako se to radi. Nisam ni ja znao za "foru" dosta dugo

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Automatik vs Manuelni - lični afiniteti
Mene jedino gde malo iznervira DSG je kad hocu iz mesta da uletim tu zakasni sekund- dve. I kad muvustalim laganiju voznju i onda hocu da se ubacim po gradu ostrije tu mu treba isto sekund-dva da skonta i prebaci u brzinu-dve nize. Ali taj drugi deo mogu u manuelnom modu izbeci ili u S modu. Ostrije ubacivanje jedino ne mogu.
Sve ostalo je na strsni DSGa po meni.
Obicne automatke ne bih vozio, ali u buducnosti ako budem mogao da biram uvek cu izabrati menjac sa duplim kvacilom.
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Sve ostalo je na strsni DSGa po meni.
Obicne automatke ne bih vozio, ali u buducnosti ako budem mogao da biram uvek cu izabrati menjac sa duplim kvacilom.
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Podeli nam foru? Na dsgu ima kao launch control al to ti retko u zivotu zatreba, dovoljno je samo da das pun gas i da te lansira.Laki021 napisao:mr.y napisao:što je dobar ovaj forum za ovako maliciozne komentare.Sediš negde preko i demonstriraš "hrabrost" a nemaš pojma ko samLaki021 napisao:A mozda samo ne zna kako se lansira auto sa automatikom
Pa ja sam siguran da bar 50% vlasnika automatika ne zna kako se to radi. Nisam ni ja znao za "foru" dosta dugo
Pa stisnes kocnicu, stisnes gas, vrlo brzo se obrtaji zaustave negde na 3-4 000, otpusts kocnicu i polecemo 

Tako je i na dsgu s tim da prvo moraš da ugasiš esp i ubaciš u S ili manuelni mod ili mu daje i gas i kočnicu u isto vreme što i nije baš dobro.
Zar nema DSG neki neutral u kome može da se turira? Klasičan automatik ima, nasviraš ga na N, a onda samo cimneš u D menjač ako ćeš da potpisuješ. To je bio jedini način da dođem do 100tke za manje od 20 sekundi sa Accordom 2.4 automatik. Po specifikacijama ima čak 10s, ali to ni uz najbolju nameru nisam uspeo, jednostavno ima premali prozor u obrtajima gde vuče, nekih 1000obrtaja pre blokade. Na svim obrtajima ispod je potpuni leš.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Cela nauka da bi auto ubrzao.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Tako nešto ti je recept za sigurno uništenje menjača
Sa klasičnim automaticima jedini ispravan način je samo davanje punog gasa.
Kad radiš launch control leva noga ti je na kočnici a desna na gasu i obrtaji idu do 3,000 rpm i kad pustiš kočnicu on krene.
http://www.youtube.com/watch?v=MpHsaQkkAJU

Kad radiš launch control leva noga ti je na kočnici a desna na gasu i obrtaji idu do 3,000 rpm i kad pustiš kočnicu on krene.
http://www.youtube.com/watch?v=MpHsaQkkAJU
Probao sam sve varijante ne bih li postigao propisano ubrzanje. Ceo auto je izbaždaren na laganu vožnju, tako da nema nikakvog smisla nešto ga gaziti. Krivinu ne može da prođe pošteno, prema tome od zaletanja i nema neke vajde.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Taj accord koji spominjes ima 190ks?