Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Dusan »

Jos jedan komentator :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Izvini, nisam shvatio odmah koja ti je namera, mislio sam da ti zaista treba mišljenje drugih forumaša.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Dusan napisao:Jel cita neko sta se desava u Ukrajini? Citam komentare i nikako mi nije jasno kako mi (narod) uvek podrzavamo diktatore kao sto su Gadafi i Asad i uvek podrzavamo neke rezime sa crtama diktature i sve to pod izgovorom nekih teorija zavere, bratske Rusije i podmuklog zapada. :zbunjen:
Janukovic regularno izabran na izborima, iako je bio problem zbog kojeg se desila narandžasta revolucija. Nacionalisti na zapadu zemlje upadaju u kasarne i uzimaju oružje. Među demonstrantima u Kijevu su i pripadnici ekstremnih desničarskih organizacija.

Reakcije zapada su ovakve (peaceful protestors :glavomuzid: )

Slika

a kada je u Engleskoj 2011 izbila buna na ulicama brutalno su je ugušili bez ikakvih prozivki sa zapada ili istoka.

Tema je Srbija :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Pa i Sloba je bio regularno izabran na izborima, zar ne?
Ili mozda nije regularno? :think:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Uvek znamo sta je bolje za sve te narode od njih samih. Mislim da bi ostavka bila primerena posle ovoliko prolivene krvi, ili mozda grcevito drzanje fotelje. :think:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

I drugi su znali šta je najbolje za nas...

XM
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:plusone:

Pa razmislite malo. Zar mislite da neko ne moze da regularno pobedi na izborima?
Evo imali smo i mi izbore. Zar mislite da ce biti neregularni?
Zar mislite da se oni spustaju na taj nivo da kradu na izborima? Te price o dzakovima sa listicima i kradjama na izborima su price za glupane, jer samo glupan moze da krade na izborima.
Postoje mnogo perfidniji nacini da neko uzme vlast na sasvim demokratski i legalan nacin. Nemojte se zamajavati decijim pricama.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Onog 5. oktobra je iz skupstine izvuceno gomila dzakova sa popunjenim listicima spremnim za 2. krug izbora tako da je kradja bila spremna ali se nije realizovala.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Recimo podržiš militantne desničare i za njih kažeš da su mirni demonstranti.

Ili kažeš da su pripadnici Al Kaide borci za demokratiju a predhodno si Avganistan sravnio sa zemljom zbog iste te Al kaide.

Irak i Libija recimo nikoga nije interesovala nafta već ljudska prava.

itd itd.

ps
izbori u Ukrajini su bili pre 1,5 godine a demonstracije su počele kada je Janukovič stopirao pristupne pregovore sa EU.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

LJudi, nemojte da zakljucavamo, po hiljaditi put. :ccc: :naughty: Slike politicara uklonjene, ajmo dalje bez istih.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

U kakvom stanju se nalazi Srbija najbolje se vidi u njenom centru - na Trgu Republike. Treba samo da stanete bilo gde i okrenete se oko sebe. Šta ćete videti? Narodni muzej koji ne radi više od deset godina, što znači da čitave generacije nikada nisu videle Paju Jovanovića, a treba da dobiju pelcer zbog kojeg ne moraju da napuste zemlju kako bi znali da mogu i odavde da budu deo sveta.

Videće nedavno zapaljenu zgradu Dunav osiguranja, koja će takva najverovatnije da ostane narednih pet godina, baš kao zgrada Borbe, išarana jajima koja su bacali demonstranti devedesetih. To bi i bilo OK da to nije zgrada Milana Stojadinovića, koja je tridesetih uvrštena u sve svetske almanahe kao simbol moderne umetnosti.

Kad pogledate dalje, videćete oronulu fasadu Jugoeksporta gde su Beograđani prvi put videli lepe statue i zapitkivali svoje roditelje, kao danas nas naša deca, kako te čike drže celu zgradu na leđima. Sada se s Jugoeksporta sliva voda i uništava fasadu, a pitanje je dana kada će klonuti i mermerne čike.

Pogled vas dalje vodi ka Staklencu, najodvratnijoj zgradi u celom Beogradu, podignutoj kao privremeni objekat. Ali je onda privremeno ispratio nekoliko generacija. Taj veliki kiosk, spomenik provincijskog duha na mestu gde se okupljaju stranci, prijatelji, zaljubljeni. Zamislite te poljupce ispred kioska a da niste radnik Štampe ili Future. Fuj.

A onda, kad padne noć, od pre nekoliko dana tu, u srcu Beograda, u srcu Srbije, ugledate striptiz-bar. I odjednom se nađete u mešavini Hanoja i Moldavije. Šokirani da nekom padne napamet da stirptiz otvara na 20 metara od pozorišta za decu Boško Buha. Da li smo mi normalni? Da li je normalan taj koji je izdao dozvolu? Da li stvarno iko misli da je normalno i evropski da kupite kokice ispred pozorišta i sednete u polastičarnicu na sladoled s detetom ispred striptiz-bara?

Narodni muzej ne treba ni da se otvori. Zar neko stvarno treba posle Paje Jovanovića i Nadežde Petrović da gleda Moldavke kako se uvijaju oko šipke.

Sto pedeset godina od rušenja Stambol-kapije Srbi su na njenom mestu otvorili striptiz-bar. Orijent se vratio. Šipka je srce Srbije.

http://nedeljnik.co.rs/sr/2014/02/20/ek ... rce-srbije
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Lekari besni zbog solidarnog poreza na plate: Manje ćemo da operišemo

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/444089 ... -operisemo

Apsolutno ih razumem. Znaci oni treba da se "solidarisu" sa bagrom iz drzavne administracije koja samo uzima pare(platu), a ne radi i ne doprinosi nista drzavi? :besan: I ne samo oni, vec i policija, vatrogasci itd.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Srbija četvrta po potrošnji alkohola

Srbija je na četvrtom mestu u Evropi po potrošnji alkohola, sa prosekom od 11 litara čistog alkohola po glavi stanovnika.
pijan
Mnogi još nisu svesni koliko je opijanje štetno po zdravlje, smatraju stručnjaci.

Kako bi se prevazišao taj problem Ministarstvo zdravlja formiralo je multisektorsko radno telo čiji je zadatak izrada Nacionalne strategije i Akcionog plana za smanjenje potrošnje alkohola i prevencije alkoholizma od 2014. do 2020. godine.

Održan je prvi sastanak tog tela, "koji se odvijao u skladu sa preporukama Regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Evropu koja ukazuje na dramatične posledice prekomerne potrošnje alkohola", rekao je predsednik Republičke stručne komisije za prevenciju zloupotrebe alkohola i alkoholizma prof. dr Petar Nastasić.

On objašnjava da je na osnovu dugogodišnjeg praćenja štete i istraživanja mortaliteta, kao posledice potrošnje alkohola, otkrivena direktna povezanost između potrošnje alkohola i stope opšteg mortaliteta.

"U Srbiji je i dalje veliki problem slaba prepoznatljivost štetnosti opijanja po čovekovo opšte zdravlje, kao jednog od ključnih uzroka preko 60 različitih oboljenja", naglasio je Nastasić, kako se navodi u saopštenju.

U sastavu Radnog tela nalaze se predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva spoljne i unitrašnje trgovine i telekomunikacija.

Tu su zatim predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde i državne uprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

http://www.021.rs/Info/Srbija/Srbija-ce ... ohola.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kako je krenulo, bićemo prvi. Bar po nečemu.

A kad pročitam ovako nešto onda mi tek nije dobro.

Devetogodišnja Anastasija Trajković iz Vranja koja boluje od hordoma, teškog oblika tumora i koja se trenutno nalazi na lečenju u Češkoj, biće narednih dana vraćena u Srbiju jer joj se zdravstveno stanje znatno pogoršalo.

Podsetimo da je prvostepena komisija RFZO odbila zahtev roditelja za Anastasijino lečenje u inostranstvu, iako je imala sve zakonske uslove za odlazak na protonsko zračenje koje je bilo jedina mogućnost za njeno ozdravljenje.

Nakon pritiska javnosti, drugostepena komisija je odobrila putovanje u Češku o trošku države, ali je po svemu sudeći bilo kasno.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/444237 ... atio-pluca
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne zezaj i ti,pa ne moze i ona na lecenje o trosku drzave,i sekretarice i familije ministara da se vozikaju po Srbiji...
Nesto mora imati prioritet...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori