Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
djole77
Banned
Reactions:
Pridružio se: 23 Sep 2013, 07:55

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od djole77 »

Day Walker napisao:@Delija
Tacno tako..
Kad je burazer imao 2 godine, nabio je sebi u nos neko malo parce sundjera dok je bio u vrticu.
I to se vremenom upalilo i vukao je par dana visoku temperaturu i jos svasta nesto. Svaki dan ga vodili kod lekarke, ova kad ga vidi, kaze ma virus, procice to.. I tako dok smo se igrali ja osetim da mu smrdi iz nosa nenormalno.. Kazem caletu, on uzme baterijsku, proviri i vidi da ima nesto nabijeno u nosu..
Odemo oept do lekarke, ona tu pocne da vristi kako nisu oni lekari i kako treba da joj veruju, zna ona najbolje. I cale kaze opet da je on video i da ona pogleda malo bolje. I ajd sta ce sad, pogleda ona i kaze, uh bre stvarno nesto ima. Uzme pincetu, nabije mu u nos i izvadi sundjer sa sve gnojem i ko zna cime jer je poceo da urasta :pop:
Naravno nije joj palo na pamet da se izvini..

@Pajo i Trojanac
Koja to drzava snosi tolike zdravstvene troskove?
Ciji je to jedan zivot bitniji od hiljade drugih?!

RFZO je u problemima jer nema dovoljni priliv novca.
Isti taj RFZO mora da obezbedi besplatna lecenja romima, monasima, monahinjama i ostalim koji padaju na teret budzeta!
Da li vi znate koliki su dnevni troskovi za 1 bolnicki dan.. To su ogromni troskovi!
Odakle isplacivati sva bolovanja i trudnicka?!

Ljudi, mi smo u bunaru i ne mozemo da placamo stotine hiljada evra za 1 lecenje, pomirili se vi sa tim ili ne..
Sutra kad dobiješ dete i zakači ga jedna prehlada ili osip(alergija),odeš kod lekara,da dijagnozu,lekove ispiše na papirče(jer nisu na listi) a ti fljasss hiljadarku za jednu posetu(kao za decu je sve džabe).Ja kad odem ,naplacam se participacija kao majmun +pola ili sve analize moram otici privatno jer u drzavnoj trenutno nemaju ili se za pregled čeka 10 godina.A meni se redovno doprinosi odvajaju od plate za te potrebe.
Nema para,a za ova sranja predizborna ima?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ima para ali za prioritete. Moraju se napojiti prijatelji, braca, kumovi, svalerke, deca, automobili, avioni, kamioni...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja ne kazem da se slazem sa tim kako stvari kod nas funkcionisu..
Samo cu ti reci, da iako imam zdravstveno idem kod privatnika iz razloga sto nemam zivaca da cekam po 3 sata u cekaonici..

Ta sranja predizborna se finansiraju iz drugacijih novcanih izvora a ne iz RFZO.
I ne vidim da se iko od nas pokrenuo da stane pred ovu gamad u poslednjih 20god i da kaze, ALOOO DOSTA JE!
Samo k*njamo po forumima i komentarima ispod vesti a niko od nas ne preduzima nista...
Uostalom, sta mozemo da preduzmemo kad nas sisaju ko ovce vec godinama i godinama...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kako bre nema para za decu, a ima za Tomicu Milosavljevića koji se u cvetu detinjstva operisao u valjda Minhenu.

Sve i da nema para u redovnim prihodima RFZO-a za ovakve slučajeve našlo bi se rešenje, samo da se hoće.

Npr cene su skupštinskom i ostalim restoranima koje drži direkcija za ishranu ili kako god da se zove ne moraju biti proizvođačke nego recimo polovina od tržišnih pa nek se razlika uplaćuje u fond za lečenje dece u inostranstvu. Rešenja ima.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Kad bi se suzbila siva ekonomija, ziveli bi osetno bolje..
Svako od nas zna bar njih 10oro koji rade na crno npr. I da li smo preduzeli nesto?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Opet se prica o onome sto svi znaju a niko nista da preduzme po tom pitanju.
I posle kad za ove pljackase cujem izraz "politicka elita" momentalno dobijem nagon da se prosetam do jednog mesta.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ili odstreliti 100 poslanika i od njihovih naknada finansirati deo zdravstva. :)

XM
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

http://www.news-bar.hr/video/report/vla ... 6-najbolji

Ne znam koliko su komada kupili pa je takva frka nastala da je jedan ministar vratio auto rekavši da mu ne treba.
Znaš kad će neki naš da vrati?

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kupili su oko 1500 komada, ako sam dobro zapamtio. Dosta za MUP.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Resenje je za pocetak da se pare ne rasipaju. DW pita da li znamo koliko kosta jedan dan u bolnici: ne znam da li sam pricao to vec, kako se doktori odnose prema boravku pacijenata.
Primer, tamo gde sam ja lezao: covek bude primljen u cetvrtak ili petak. TO automatski garantuje da ce provesti vikend u bolnici, jer vikendom ne mozes da izadjes. Lezis dva dana i trosis pare iz fonda bez veze, u ponedeljak ujutro palis sigurno.
Primer 2: covek dolazi u sredu, kazu mu da sutra prima terapiju. Sutra mu kazu da je bio neki zez i da ista nije stigla. U petak mu kazu da rezultati analize krvi nisu bas sjajni, pa da mu odloze to za neko vreme, a da on ide kuci. Sat vremena kasnije mu doktor kaze da je nacelnica otisla negde, a da ona mora da potpise otpusnu listu, pa mora da ceka ponedeljak. I lik izbleji 5 dana u bolnici bez ikakve veze, samo su mu par puta uradili krvnu sliku.
Ovoga, i jos mnogo gorih stvari sam se nagledao iz prve ruke. Necu ni pominjati ono sto znam posredno o tenderima, tu tek pare nestaju. Pa preko 100 sindikata samo u Klinickom centru. Pa softver za elektronske kartone koji je skoro zavrsen, pa bacen da bi slovenacka firma radila ponovo. Pa serveri kupljeni za taj sistem koji se sad neotpakovani rashoduju jer stoje vec godinama i zastareli su u medjuvremenu.
I onda mi neko kaze kako nema para za decu...a sto je jos gore, dodje brdo nemaca pojma da se slozi...pa jos brdo da kaze kako je jos i super koliko para ima...i tako, nadam se da cemo svi biti zdravi, alternativa me plasi.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Zdravlje pre svega, a ostalo ce pare nadoknaditi... Ili nemaci pojma :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Šta su tu krivi nemci?

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa kako sto. Die beste, die beste. Nemacka medicina je najbolja na svetu. :kezo:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Još jedna krađa na pruzi

"Železnice Srbije" saopštile su da je danas tokom prepodneva bio prekinut saobraćaj na deonici pruge Ruma-Šabac-Zvornik, zbog toga što je ponovo pokraden pribor za pričvršćivanje šina i tako ugrožena bezbednost saobraćaja.
voz_pruga
Precizirano je da je prilikom obilaska pruge u 8.40 sati primećeno da je ukradeno sto tirfona sa oko 200 metara pruge Petlovača - Štitar, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu do 11.30 sati, kada su zamenjeni ukradeni delovi sa pruge.

Ovo je već drugi put u samo dva dana da su na ovoj deonici ukradeni vitalni delovi železničke infrastrukture. Juče je, zbog krađe kolosečnog pribora, odnosno vezica koje spajaju šine, u prekidu bio železnički saobraćaj između Prnjavora Mačvanskog i Loznice, na deonici Ruma - Zvornik.

Samo tokom prošle godine na srpskim prugama bilo je 1.336 slučajeva krađa delova i opreme sa železničke infrastrukture i voznih sredstava, a direktna materijalna šteta iznosi oko 305 miliona dinara.

Indirektne štete daleko su veće, jer ove krađe prouzrokuju kvarove na železničkoj infrastrukturi, što znatno povećava troškove očuvanja bezbednosti saobraćaja.

Na meti lopova svakodnevno se nalaze delovi vagona i lokomotiva, bakarne žice i užad, kablovi, pružne balize i prigušnice, šine, pragovi i kolosečni pribor, oprema na postrojenjima kontaktne mreže, telefoni, motori, agregati, gorivo, ulja i maziva, kao i silicijum bronzana žica vazdušnih telegrafsko-telefonskih vodova, što prouzrokuje smetnje i zastoje u železničkom saobraćaju, sa velikim bezbednosnim rizikom i štetama.

http://www.021.rs/Info/Srbija/Jos-jedna ... pruzi.html
SlikaSlika
Odgovori