H4wkeye napisao:
I ja isto. Uvek trazim fiskalni. Isto kao sto se uvek trudim da u saobracaju budem tolerantan i kao pesak i kao vozac, da propustam nekog kad krene da se isparkira, da ga pustim da skrene ako nije guzva iako ja imam prvenstvo itd i uvek kad uradim to osecam se lepo, jer se nadam da sam bar na tog vozaca ili nekog okolo ostavio pozitivan utisak, i da misli da ljudi u Srbiji nisu bas tolika stoka kao sto neki misle.
^
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Day Walker napisao:Kad bi se suzbila siva ekonomija, ziveli bi osetno bolje..
Svako od nas zna bar njih 10oro koji rade na crno npr. I da li smo preduzeli nesto?
Kad bi se suzbila,odjednom presekla siva ekononomija,pola Srbije bi crklo od gladi prijatelju.
Naravno da ne moze odjednom, ali moze vremenom..
Npr. svaki sledeci put kad kupis nesto, trazi fiskalni racun.
Ja svaki put sacekam da mi izdaju.
I ja isto. Uvek trazim fiskalni. Isto kao sto se uvek trudim da u saobracaju budem tolerantan i kao pesak i kao vozac, da propustam nekog kad krene da se isparkira, da ga pustim da skrene ako nije guzva iako ja imam prvenstvo itd i uvek kad uradim to osecam se lepo, jer se nadam da sam bar na tog vozaca ili nekog okolo ostavio pozitivan utisak, i da misli da ljudi u Srbiji nisu bas tolika stoka kao sto neki misle.
Ne sekiraj se,mi na severu smo po tom pitanju ok,vadimo prosek,kod nas je to normalno,austrougarska škola
nikaragva napisao:Lepo sam vam rekao da nama moze da pomogne samo neki totalitarni rezim koji ce nastupiti iznenada i munjevito, da pokosi svu takozvanu elitu i prekine sa negativnom selekcijom. Posle par godina moze da ukine smrtnu kaznu i raspusti oskadrone smrti. Jedino tako moze da se prekine ovo beznadje.
Trenutno u Srbiji ne postoji kriticna masa sa IQ preko 120 i mudima do zemlje, koja bi uradila tako nesto
Slicno nesto i ja govorim ovih dana. Nas treba neko da pokori i uvede diktaturu. Jedino tako moze da se uvede neki red, da se zna sta se moze, kako se moze, a sta ne.
Nama ni Bog ne moze pomoci, niti mozemo sami sebe spasti.
Pa ocigledno da nam sa demokratijom ne ide, posto imamo negativnu selekciju i stalno sljam isplivava. Mi nismo to u stanju da resimo na "normalan" nacin, pogotovo sto to vec sad predugo traje. Sta je jedino logicno resenje nego eskadroni smrti?
Onda kada konstituisemo sistem koji funkcionise, mozemo da ih ukinemo.
Nije tu potreban nikakav tata. Nego sistem.
Kao kada imas racunar. Ako je OS nestabilan, ti ces ga sjebavati stalno sa raznim sranje aplikacijama. Eskadroni smrti bi bila ponovna instalacija sistema, sa brisanjem svega sto je lose i nepotrebno (ubijanje sljama) i cuvanjem bitnih podataka (obican narod, narod ko narod, sta ce). Kada se uspostavi Win7 umesto Win mileniuma, onda vise ne mozes da se zajebavas i palis razna sranja, pogotovo ako imas odgovornog admina. Stvar je inace vrlo prosta. Samo da ponovim, sljam je trenutno na pozornici, koji je em glup, em pohlepan. Treba neko ko ce da izabere pravog admina, sa mudima, koji moze da to sve resetuje.
"Država je složen, vrlo komplikovan proizvod ljudskog društva. Napraviti državu je najteže. To se pravi mnogo godina, a ovde se misli da to se može sklepati za 3 dana, i kako je napraviš, odmah je počneš razvaljivati. I svako novi ko dođe na vlast najviše se bavi razvaljivanjem.
Nemamo mi dogovor sa sobom šta hoćemo, to je najvažnije pitanje, sve ostalo su detalji. Iz toga proističe sve ovo. Vi ne možete biti sretni u nesretnom društvu. Mi smo mala i siromašna država, a ovde se ljudi ponašaju kao imperatori. Mala država mora biti satkana na sasvim drugim principima da bi bila funkcionalna, da bi bila uspešna, da bi bila udobna. A Srbin ne zna napraviti ni kuću koja je udobna. Napravi veću nego što mu treba, pa ne može da zagreje, pa ne može da zastakli, pa ne može da stavi krov, pa ne stavi fasadu, pa na kraju umre – smrz’o se. Tako i državu ne možemo napraviti. Malu, funkcionalnu, udobnu državu".
Tvoj komentar i nije baš povezan s mojim, ali dobro...
Baš se divim najglupljoj i najpesimističkijoj paroli koju sam ikada video u predizobrnoj kampanji, a u stvari nam skroz odgovara - "da radimo i da živimo"...šta nam drugo preostaje