Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od robbief »

@grujic a zbog cega iskljucujes devedesete? To sto neceg ne volimo da se secamo, ne znaci da se nije desavalo.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Zato što je to specifično vreme, realnije je porediti "mirnodopske" uslove. Ako nam je to reper, sada je do jaja, al je bolje pitanje 2004 vs 2014
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

To "specificno vreme" nam je unistilo dobar deo zivota i nikako ne moze da se zaobidje i uvek treba da sluzi kao reper da slucajno ne bi smo zaboravili koje smo dno dotakli i da vecina stvari koje se danas desavaju vuku korenje iz tog doba.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Grujic napisao:Ne mislim da 90te, pre istih pa i posle, pre 10ak godina, kada je i po priči bilo manje policije.

Xeroj, kažeš da se deca sada manje bodu i ozbiljno povređuju nego pre? :)
Pazi,ja cenim da je to sve isto kao i ranije.
Koliki je procenat dece to ranije radio,radi i sada.

Dragvorl,bilo i te kako.
Moja skola koja je bila malecna,i imala 2 odeljenja po godini,pa su se sve te stvari desavale,mogu misliti u vecim skolama.

Ranije su ekseri bili veoma popularni,nema niko da je isao na rejv,a da nije probao...
Kazete KST i ostalo,a tu se to najmanje i radilo. Znam,jer ja nisam isao na rejvove i slicno,vec u KST na POD,Korn,SOAD,Metallicu i slicno.
Poceli smo da pijemo u dvoristu osnovne od 7. razreda,neki i ranije...
Ja,sva sreca,nikada nisam bio fan tih zajebancija,ali sam se i te kako tukao,i druzio sa svima,cak i nekim kasnijim narkomanima.

Jednostavno,tada je sve bilo manje rasprostranjeno po medijima,i generalno,ko nije bio deo toga,tesko da je znao mnogo informacija,vec samo nesto okvirno.
Danas su klinci dosta povuceniji,vise bleje na kompu,i slicno,dok manje setaju gradom trazeci nevolju.

Dok god je nemastine,bice i sranja,ali da je sada nesto losije,cenim da nije,isti je djavo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta ja znam, dobar je kokain, samo skup, tamo vamo.
Mislim, da nije dobar ne bi ga trosili oni sto imaju puno para, zar ne?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Roditelji vise treba da rade na tome da im deca budu ljudi

A sranje je toliko, da ni roditelji vise nisu u stanju da dizu pravilno decu

Ne zna se red
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne znam Heroj, jeste BG drugaciji, ali sve sumnjam sa pocetka 90-ih da je samaranje profesora u skoli bilo normalno, bar ne ovde u NS. Nece biti da ova beda bas nista nije promenila. Tad kad sam ja isao u skolu, tj. kretao su deca odgajana u nekom da se kaze ipak normalnom okruzenju, tj. ti ljudi roditelji su bili odrasli da kazemo u zlatnom dobu one nekadasnje drzave.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

BG je tu malo specifican... ali u manjim sredinama je drugacije, drasticno je sve "sjebano" u zadnjih 10-tak godina! :)

Sad odgajanja i vaspitanja dece i nema u 50% slucajeva, ocevi su alkosi, klosari, svi u nekim finansiskim problemima, keve su vecinom glupace i kurvice koje bleje po ceo dan u TV, mobilne.... svi su kao "ludi"! :pardon:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moji roditelji nisu zujali po ceo dan radeci neke ekstra poslove, a opet su zidali kucu, isli na more, kupio se novi auto, itd...i naravno odgajali decu, bilo je vremena za stvari koje su bitne. Danas je sve nabrojano za obicnu boraniju izgleda ipak luksuz.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Danas treba mnoooooogo vise vremena da bi zaradio pare
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

I rekao bih ne samo vremena, vec i mogucnosti, jer su smanjene. Za onaj nivo kako su moji roditelji sa srednjom skolom tad ziveli sad treba imati od prilike fakultet i ucackati se na dobro radno mesto. A oni u to vreme nisu radili nikakve posebno dobro placene poslove.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Recimo da tu lagodnost u mnogim firmama koje su bile "drzavni projekti" napravljeni zarad socijalnog mira i veliki gubitasi po definiciji danas debelo placamo...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Danas se nema vremena za decu zbog evropskog radnog vremena, velike su socijalne razlike.... ništa ne ide roditeljima na ruku.
Korisnikov avatar
djole77
Banned
Reactions:
Pridružio se: 23 Sep 2013, 07:55

Post od djole77 »

@Delija
Koje firme su npr. te?

Pajo u pravu si,a da ne pricamo kako se to "evropsko"radno vreme kod nasih preduztetnika bez problema produzi na robovlasnicko,jer ako ti nije dobro; "Slobodan si do daljanjeg"!
Poslednja izmena od djole77 u 22 Feb 2014, 17:31, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

U potpunosti se slazem sa dragvorl-om. ;) Pogotovo mislim na taj odnos sa profesorima, i to najvise vidim po svojim roditeljima. Njima je i dan danas, profesor uvek u pravu, uvek imaju postovanje prema profesoru, nastavniku, iz razloga sto su odrasli u takvom okruzenju i uvek su se trudili da probleme izmedju profesora i deteta resavaju tako sto ce stati na stranu obrazovnog lica, a ne nestasnog deteta. Sve ovo pricam za celu tu generaciju, i moja generacija je bila takva. Danas je situacija skroz obrnuta, deca se uce pogresnim vrednostima, roditelji se svadjaju sa profesorima, prete, iz razloga sto je njihovo dete najbolje, najpametnije, nije moguce da ne zna matematiku i da ce morati na popravni itd... Mozemo pricati i o nekom padu nivoa znanja koje deca sticu u skolama, razlozi su brojni, ali se bas vidi da mladje generacije imaju sve manje znanja...
Odgovori