Nego sta... Proguglaj malo...ftj napisao:Psihoaktivne supstance u cigaretama?
Pušenje ili zdravlje
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Koliko znam pre izvesnog vremena su i priznali tako nesto. Mozda bas filip moris, ili tako neka velika kompanija.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa ali nije to psihoakitvno i pravom smislu reči 

- Delija
- Kontakt:
Nazalost, ne da jeste, nego...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ja sumnjam na kolu.
Ne,stvar kod kole je sto ukus ne zadrzava u memoriji,i bukvalno mozes stalno da je pijes,a da se ne zasitis.
Pamtis samo zadovoljavajuci efekat koji ti ostavi
http://www.youtube.com/watch?v=YyP3miBb ... ata_player
Inace,duvan sigurno ima adiktivne aditive,tu nema sumnje,samo ne u toj meri kao neka droga.
Neke droge i nisu opasne po zdravlje,cak i manje od cigara,ali izazivaju nezeljene efekte,koji mogu biti opasni po sebe i okolinu.
Pamtis samo zadovoljavajuci efekat koji ti ostavi

http://www.youtube.com/watch?v=YyP3miBb ... ata_player
Inace,duvan sigurno ima adiktivne aditive,tu nema sumnje,samo ne u toj meri kao neka droga.
Neke droge i nisu opasne po zdravlje,cak i manje od cigara,ali izazivaju nezeljene efekte,koji mogu biti opasni po sebe i okolinu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja sam siguran.Floyd napisao:Ja sumnjam na kolu.
- Grujic
- Moderator
U kom smislu, šta izaziva sem adikcijedugoročno? Promene stanja svesti bilo kog tipa i stepena?Delija napisao:Nazalost, ne da jeste, nego...
- Delija
- Kontakt:
Izaziva zavisnost, daleko vecu nego sto to radi sam duvan.
Odnos verovatnoca ostavljanja cigarete sa i bez tih "aditiva" je veci od reda velicine iliti sansa za dugogodisnjeg pusaca da bez ikakvih specijalnih lekova i dobrane muke ostavi cigaretu je jedva malo jaca od 1%
Da zezancija bude veca, taj aditiv ima cak i blago radioaktivni uticaj (dodatno na ono u samom duvanu) jer njegovom razvoju (kao i duvanu) pogoduje da zemljiste bude blago "obogaceno" radioaktivnim supstancama.
Znam - i meni je delovalo kao teorija zavere, kad ono stativa...
Odnos verovatnoca ostavljanja cigarete sa i bez tih "aditiva" je veci od reda velicine iliti sansa za dugogodisnjeg pusaca da bez ikakvih specijalnih lekova i dobrane muke ostavi cigaretu je jedva malo jaca od 1%

Da zezancija bude veca, taj aditiv ima cak i blago radioaktivni uticaj (dodatno na ono u samom duvanu) jer njegovom razvoju (kao i duvanu) pogoduje da zemljiste bude blago "obogaceno" radioaktivnim supstancama.
Znam - i meni je delovalo kao teorija zavere, kad ono stativa...

Prskaju aditive, a ima svašta. Ključno nije da izazovu zavisnost, jer bi ih zabranili, nego da pospeše ono što duvan već ima, a to je nikotin. Cilj je da se nikotin što brže od inhalacije apsorbuje u organizmu, odnosno da se osećaj zadovoljstva u kraćem vremenskom periodu u mozgu može vezati direktno za cigaretu.
Problem je što su ti aditivi daleko štetniji i od nikotina i uopšte od udisanja duvanskog dima.
Tapatalk 4
Problem je što su ti aditivi daleko štetniji i od nikotina i uopšte od udisanja duvanskog dima.
Tapatalk 4
Ja sam u tih 1%. Bas je ovih dana 10 godina. Sad sam jos ponosniji, hvala.Delija napisao:Odnos verovatnoca ostavljanja cigarete sa i bez tih "aditiva" je veci od reda velicine iliti sansa za dugogodisnjeg pusaca da bez ikakvih specijalnih lekova i dobrane muke ostavi cigaretu je jedva malo jaca od 1% :glavomuzid
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
- Grujic
- Moderator
Ma ja mislim da direktno stavljaju supstance da povećaju zavisnost, to je poslednjih godina sve gore. Ranije je oko 20% ljudi moglo lako da ostavi cigare što bi se reklo, a onda se taj procenat spustio na 2% kako sam ja čitao, al to je to 1-2
Kod nas ima aditiva u svemu...
Ovde mi ostala guscija paseta posle par dana uhvatila se plesan...
Sve se pokvari odmah sir isto i to gauda. Plesan i budj se odmah hvaju u ns mi ostane otvoeeno i nista pavlaka moze i 7 dana da bude dobra. Mesni isto...
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Ovde mi ostala guscija paseta posle par dana uhvatila se plesan...
Sve se pokvari odmah sir isto i to gauda. Plesan i budj se odmah hvaju u ns mi ostane otvoeeno i nista pavlaka moze i 7 dana da bude dobra. Mesni isto...
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
- Delija
- Kontakt:
Tragicno je to sto su neke stvari opstepoznate, ali se tolike pare vrte oko svega toga da se apsolutno nista ne preduzima. Drzave silu boziju para dobijaju od akciza za cigarete tako da...
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
Ne bi se složio, ja sam ostavio duvan bez ikakvih pomagala, samo snagom volje,Delija napisao:Odnos verovatnoca ostavljanja cigarete sa i bez tih "aditiva" je veci od reda velicine iliti sansa za dugogodisnjeg pusaca da bez ikakvih specijalnih lekova i dobrane muke ostavi cigaretu je jedva malo jaca od 1%
tako da te priče svrstavam u srpske teorije zavere