Kupovina vozila iz MPV klase (Berlingo, Doblo, Kangoo...)
Kupovina vozila iz MPV klase (Berlingo, Doblo, Kangoo...)
Treba da se uzme vozilo tipa Berlungo, Partner, Doblo, Cangoo, Combo.... iskljucivo ovaj koncept, al da bude putnicki sa zadnjim staklima. Zanimaju me godista od 2009, cena oko 5000. Ako imate neki savet predlog, ili znate za za vozilo, pisite...
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Re: Kupovina vozila iz Pickup klase
Ja mogu da ti prenesm "iskustvo" za Combo.
Prijatelj vozi model iz 2008-me, kupljen sa nekih 30-40 000 km. 1,3 CDTI. NJegova verzija je putnicka sa jednim bocnim kliznim vratima i zadnjim koja se otvaraju iz dva dela (kao orman, imas i ona koja su iz jednog dela i otvaraju se na gore). U principu, tovari i vozi. Radno magare. Za neku duzu voznju i nije jer je bucan na auto-putu, cim predjes preko 110 km/h trosi preko 8 litara (jebiga aerodinamika mu je......) On je na 90 000 remontovao dizne, mislim da je to njegova greska jer je kupovao dizel od kamiondzija. E sada to govori je i motor malo osetljiviji, gasio mu je DPF (i software-ski i hardware-ski
) prednji amortizeri su menjani, jabcice i to je to. Ako te zanima jos nesto, reci, mogu da ga pitam. Znam samo da vec merka sledeci, ali ja jacim motorom jer kaze da ovaj nije bas najsrecniji izbor pod teretom.
Ja sam vozio Doblo (novi sto je isti kao i Combo sada), uzeo u auto-kuci kao test vozilo, bio sam u nekoj ludoj kombinaciji da kupim to kao porodicni auto. Posle 5 km sam odustao od ideje. Nije mu to primarna namena.
Prijatelj vozi model iz 2008-me, kupljen sa nekih 30-40 000 km. 1,3 CDTI. NJegova verzija je putnicka sa jednim bocnim kliznim vratima i zadnjim koja se otvaraju iz dva dela (kao orman, imas i ona koja su iz jednog dela i otvaraju se na gore). U principu, tovari i vozi. Radno magare. Za neku duzu voznju i nije jer je bucan na auto-putu, cim predjes preko 110 km/h trosi preko 8 litara (jebiga aerodinamika mu je......) On je na 90 000 remontovao dizne, mislim da je to njegova greska jer je kupovao dizel od kamiondzija. E sada to govori je i motor malo osetljiviji, gasio mu je DPF (i software-ski i hardware-ski

Ja sam vozio Doblo (novi sto je isti kao i Combo sada), uzeo u auto-kuci kao test vozilo, bio sam u nekoj ludoj kombinaciji da kupim to kao porodicni auto. Posle 5 km sam odustao od ideje. Nije mu to primarna namena.
Poslednja izmena od Dzoni_m u 22 Feb 2014, 18:24, izmenjeno 1 put ukupno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
U firmi vozi Partnera, 2008. godište, 1,6HDi, 75 ks. Samo reči hvale! Održavan neredovno, milion puta pretovaren. Urađena torzija na 200k km, osim toga meganički ništa. Ulje se menjalo na 13-15k km, kad se sete. Veliki servis odrađen samo na 180k km . Mana su kvake pozadi, obe su pukle brzo. Ide lepo, potrošnja 4-6 litara u zavisnosti od stila vožnje. Trenutno je na 270k km, šljaka dobro.
sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Ovaj auto je potreban za prijatelja invalida, znaci u principu, nije toliko presudan model, samo da je putnicki, da bi imao stakla pozadi, da covek moze da gleda pozadi, i da je u ok stanju, tj da nije dresina...
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nisam siguran da je dobar naziv teme. To što ti tražiš je više MPV C segmenta.
Kod mene u firmi zadnje 3-4 godine imamo Citroene Berlingo. Ja sam ga vozio samo jednom, do Niša i bio mi je sasvim ok. Skoro su dobili Fiat Doblo kao zamenu. Nisam siguran koji su motori, ali generalno svi kažu da je Berlingo bolji, iako je stariji. Pitaću još za detalje, ali mi Berlingo/Partner deluje kao dobra kupovina.
Kod mene u firmi zadnje 3-4 godine imamo Citroene Berlingo. Ja sam ga vozio samo jednom, do Niša i bio mi je sasvim ok. Skoro su dobili Fiat Doblo kao zamenu. Nisam siguran koji su motori, ali generalno svi kažu da je Berlingo bolji, iako je stariji. Pitaću još za detalje, ali mi Berlingo/Partner deluje kao dobra kupovina.
Posetite www.garaza.rs !
Vec je imao Berlinga sa 1.9 atmo dizelasem. Sa tim autom ima dobra iskustva, ali je otvoren i za neki drugi model. Treba uzeri neki bolji jer se u njega kasnije investira u platformu za kolica...
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
Putnički Doblo? Drugar vozi već godinama kao porodičan auto, prezadovoljan.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Od svega navedenog, Kangoo ubedljivo najvise pruza, prilicno sam siguran da najvise prostora pruza od navedenih vozila, nisam siguran ato se cene tice s'obzirom na trazeno godiste jer nisam bas utoku. Clan @Piros poseduje istog, od njega mozes da dobijes info iz prve ruke.
P.S.
Naslov teme je malo konfuzan
P.S.
Naslov teme je malo konfuzan

Ako neko cuje, da se neki solidan prodaje, nek baci oglas.
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
Re: Kupovina vozila iz MPV klase (Berlingo, Doblo, Kangoo...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Deluje fino, mada je naravno sređen za prodaju. Po boji vrlo lako da je bio poštarski ili tako nešto, uglavnom službeni, a kilometraža je kao tačna, ali to nikad ne možeš znati sa sigurnošću. Motor je ok, to znaš i sam. Koliko sam čuo od ljudi koji znaju dosta o Opelu, Corsa C na kojoj je baziran ovaj model je sasvim korektan auto i ne bi trebalo biti problema sa njim.
Po meni, vredi pogledati ako ne naiđe neka bolja ponuda u skorije vreme. Teško da će se ovo prodati uskoro, pa možda i cene ode dole, ako se čoveku ne žuri.
EDIT: Čisto da imaš u vidu, ima i ovaj na poznatom placu... http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... avigacija/
Ne znam koliko igra ulogu što je na metan (da li će auto služiti pretežno za grad ili za dalji put), ali mi ovaj isto deluje dobro.
Po meni, vredi pogledati ako ne naiđe neka bolja ponuda u skorije vreme. Teško da će se ovo prodati uskoro, pa možda i cene ode dole, ako se čoveku ne žuri.
EDIT: Čisto da imaš u vidu, ima i ovaj na poznatom placu... http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... avigacija/
Ne znam koliko igra ulogu što je na metan (da li će auto služiti pretežno za grad ili za dalji put), ali mi ovaj isto deluje dobro.
Posetite www.garaza.rs !
Sto se tice motora, mislim da bi posao zavrsio i 1,6 16 v benzinac.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... oo_15_dci/
ovaj?
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... oo_15_dci/
ovaj?
Dobar ovaj Kangoo, a i ide bolje nego Renaultov 1.6 16V.
Kangoo je kralj klase. Ima ubedljivo najveci volumen a to je bitno. Posebno produzena verzija...
Ako pricamo o malo vecim vozilima iznad ove klase tu fiat jedini ima adekvatno al sam zaboravio kako se zove. Onaj veci model jbg skoro pa pravi kombi
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Ako pricamo o malo vecim vozilima iznad ove klase tu fiat jedini ima adekvatno al sam zaboravio kako se zove. Onaj veci model jbg skoro pa pravi kombi
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk