Napukla mi je sofersajbna, sta sada ?

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Napukla mi je sofersajbna, sta sada ?

Post od Sloba »

Pilkington su ozbiljna stakla i ne treba da imaš strah da nećeš dobiti adekvatan kvalitet. Ok da je u pitanju neka žestoka klasa automobila sa gomilom senzora na šoferki pa i da sumnjaš u kvalitet, ovako nemaš jeda. Baš sam juče bio parkiran pored Ford Focus-a i videh da su njemu sva stakla Pilkington, verovatno fabrička ugradnja. Drugar vodi novosadsku ekspozituru Glass Servisa i pričali smo baš na tu temu jer i mene je interesovala kolika je praktična razlika između fabričke ugradnje i zamenskog stakla. Planiram uskoro da za potrebe bloga napravim jednu reportažu na tu temu gde bi trebalo da se da objašnjenje za sve dileme i zabeleži i objasni postupak popravke i zamene auto-stakala.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Za reportažu :plusone:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ogi napisao:
Citajuci SAT, bas text o staklima videh da oznaka E znaci homologaciju pa u zavisnosti od broja, koja ju je drzava dodelila. Ima i Srbija svoj broj. Sta to znaci?
To znači da kad bi imali neku laboratoriju sa ovlašćenjem za ispitivanje npr. karakteristika stakla, i da neko od proizvođača odluči da baš u njoj ispita usklađenost proizvoda sa UN/ECE normama, i da dobije pozitivan izveštaj, naš broj bi stajao uz oznaku E na njegovom staklu.

EDIT: @Sloba

Pilkington je verovatno dobra firma, ali je njihova šoferka za Fabiju imala zeleno zatamnjenje gore pri vrhu, dok je iz originala sa sivim. Eto razloga da uzmem original.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pilkington prva ugradnja i zamensko na Astri G nisu istog kvaliteta. Nazalost, potvrdjeno u praksi. Zamensko se mnogo lakse grebe.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Heinz napisao:
Ogi napisao:
Citajuci SAT, bas text o staklima videh da oznaka E znaci homologaciju pa u zavisnosti od broja, koja ju je drzava dodelila. Ima i Srbija svoj broj. Sta to znaci?
To znači da kad bi imali neku laboratoriju sa ovlašćenjem za ispitivanje npr. karakteristika stakla, i da neko od proizvođača odluči da baš u njoj ispita usklađenost proizvoda sa UN/ECE normama, i da dobije pozitivan izveštaj, naš broj bi stajao uz oznaku E na njegovom staklu.

EDIT: @Sloba

Pilkington je verovatno dobra firma, ali je njihova šoferka za Fabiju imala zeleno zatamnjenje gore pri vrhu, dok je iz originala sa sivim. Eto razloga da uzmem original.
Što se zatamnjenja tiče možda postoji više modela, zavisno od paketa opereme ili godine proizvodnje
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Delija napisao:Pilkington prva ugradnja i zamensko na Astri G nisu istog kvaliteta. Nazalost, potvrdjeno u praksi. Zamensko se mnogo lakse grebe.
+1
Zamensko iz Glass Service-a.
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Хајнц, у Србији постоји седам лабораторија које обављају хомологациона испитивања, а та овлашћења за њихов рад даје „Савезни завод за стандардизацију“.

Србија има „споразум о усвајању једнообразних услова за хомологацију и узајамно признавање хомологације опреме и делова моторних возила“, још од 1962. године. Тада је потписник тог споразума била некадашња Федеративна Народна Република Југославија (ФНРЈ), па ју је наследила СФРЈ, а после њеног распада, Србија као наследник свих права и обавеза, је наследила и ознаке Е. Број под којим су били означени делови који су се производили у бившој Југославији, а сада у Србији је Е10.

Сама хомолагација возила, делова и опреме је поступак оцењивања и утврђивања да је неко возило, делови и слично у одговарајућим захтевима ЕЦЕ правилника (Међународни споразум о усвајању једнообразних техничких прописа за возила са точковима, опрему и делова). Овај ЕЦЕ правилник је на снази од 1958. године.

Сви нови модели аутомобили и делови кад се први пут увозе код нас и било где у свету, морају да прођу хомологацију.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ogi napisao:Znaci, Superboss, tvrdis da su to sve kinezi, ako te dobro razumem ?
Ne mogu da tvrdim, jer nemam dokaza. Moje je misljenje da jesu.

E sad, to ne mora obavezno da znaci da ne valjaju, jbg sve ozbiljnije firme koje imaju pogone u PRC stoje iza svog proizvoda.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Carglass ima kao sertifikat koji daje uz garanciju kojim se potvrdjuje da su stakla proizvedena u Evropi. Pitacu ih svakako da mi daju neku garanciju te vrste.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Gaga, ne kapiram poentu posta? Ne kažem da nema laboratorija, nego ne znam šta se kod nas radi za nekog proizvođača?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja sam pre vise od 8 godina stavio zamensku soferku u Glass serviceu. Ne znam cija je (pogledacu tacno) ali za vise od 8 godina nikakav problem - savrseno je uradjena zamena, nema nikakvih prelamanja, cuda, sta god da se pominje po nekim ovim "tekstovima" na netu.

Soferka je identicna onoj kojoj sam imao pre samo ne pise Toyota. Tada sam platio 110 evra sa zamenom.

Moja preporuka je za Glass service.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Stavio sam Nord Glass kod Ivanica.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Utisci? Pri vecim brzinama, buka...?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Cekam jos da se osusi malo, nisam jos krenuo. Koja buka jebote ?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ogi napisao:Stavio sam Nord Glass kod Ivanica.
Imam je na Mercedesu, dobra je. Mozda malo osetljivija na udarce od SG i Pilkingtona..
Odgovori