Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od AcaKayak »

To su teorije "nisam karakter pa verujem u teoriju zavere, lakse ooravdam svoju nemoc".

Znam jako puno ljudi koji su ostavili cigarete, kolu, mek i slicno. Kazes sebi necu i dovidjenja.

Ima i mnogo gojaznijih ljudi nego pre, ali ko hoce da smrsa to i uradi... A neko i nadje razlog da to ne uradi.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Koliko ljudi koji imaju 60 godina, a puse 45 godina znas da su ostavili cigaretu "tek tako"?

Ja znam dosta daleko mladjih ljudi koji daleko mnogo manji "pusacki staz" koji su "ostavili", ali su se vratili istoj posle odredjenog vremena...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Delija, jesi pušio nekad?
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Moj deda, doduse nije pusio 45 godina ali je ostavio sa 50+

Mladi u Srbiji, mozda cak i vecina, nisu primer osobe na koju bih se ugledao. Al ne bih dalje da sirim temu.
Poslednja izmena od AcaKayak u 24 Feb 2014, 09:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Captain Slow napisao:Delija, jesi pušio nekad?
Cigaretu nikad u usta nisam stavio jer mi je matorac ogadio. "Travu" jesam povremeno :)
AcaKayak napisao:Moj deda, doduse nije pusio 45 godina ali je ostavio sa 50+

Mladi u Srbiji, mozda cak i vecina, nisu primer osobe na koju bih se ugledao. Al ne bih dalje da sirim temu.
Po godinama bih rekao da je deda odavno ostavio tu cigaretu, a ne u poslednjih 10-ak godina?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

aaa skandal.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Moj deda je pusio ceo zivot i na kraju umro od raka pluca. Nevezano za njega (jedino mozda podsvesno) ja nisam nikad stavio cigaretu u usta (ni nezapaljenu), niti sam probao marihuanu niti bilo sta od droga, i ne nameravam. Znam da me gusi dim cigareta i idiotski mi je da konzumiram nesto sto me gusi.
Ali zato slatko i masno... :kuku:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Slobodno cepaj travu, ne odmaze kod kancera pluca, ne odmaze i kod masnoce, a i otvara apetit :kezo:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od TheWickerMan »

Delija napisao:"Travu" jesam povremeno :)
Drogošu :kezo: Dok si mlad, svašta se desi :)

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Svi sad da priznaju koji su uzivali lake droge :kezo:

Ja pusio nekih 16 godina, prestao prosle godine tako sto sam bacio paklu i rekao cao zdravo. Bitno napomenuti da sam imao vrlo jasnu motivaciju iz zdravstvenih razloga, pa je bilo lako. Pre toga sam kao pokusavao da ostavim, ali djoku, sustinski sam zeleo da nastavim i sabotirao samog sebe. Da nije bilo proslogodisnjih tegoba, i sad bih dimio ko Plavi voz.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nikaragva napisao:Slobodno cepaj travu, ne odmaze kod kancera pluca, ne odmaze i kod masnoce, a i otvara apetit :kezo:
Kažu da pomaže i kod povišenog očnog pritiska. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Zenin stric je umro u nasoj kuci od raka pluca. Unistio ga je za manje od cetiri meseca. Hronican pusac.

Od tada se u nasoj kuci ne pusi. Mozda smo neke ljude tako i izgubili ali ako ne misle na svoje zdravlje, neka to rade kod sebe.

Ja sam prestao sa pusenjem ne tada, videvsi sve obolele i ozracene ljude, unistene hemoterapijom u Sremskoj Kamenici nego dve godine nakon toga.
Upravo tako kako neko od vas kaze: izguzvao paklu cigareta i bacio. I nikada vise nisam zapalio nijednu cigaretu. 4 godine.

Da li je tesko prvih nekoliko dana? Da, tesko je. Da li je nemoguce? NE !

Ljudi iz Novog Sada i okoline mogu svakog meseca besplatno da se prikljuce Savetovalistu za odvikavanje od pusenja. Program traje 5 dana (cca sat i po vremena dnevno) i
mnogi su tako ostavili nikotin. Link : http://www.dzns.rs/index.php?page=20&mo ... od-pusenja
Ja sam pokusao davno pre odluke da konacno ostavim ali nisam istrajao. Razliciti smo i ne treba nikoga osudjivati.

Novu 2008. godinu smo docekali kod kumova u Nemackoj. U ponoc je stupala na snagu zabrana pusenja u Bavarskoj. U restoranu je bilo preko 300 ljudi i nijedne pepeljare. Ko je hteo da pusi radio je to na natkrivenoj i grejanoj terasi. Prvi put da sam dosao kuci a da nisam smrdio na duvan, blazen osecaj :P

Ako cu nekome ovim dati snage da prestane sa porokom , drago mi je.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Moj deda je duvanio 65 god i bio je jedini pusac u kuci pa sam, da kazem, bio naviknut na dim. Medjutim kako vec 7 god niko ne pusi ni u kuci a ni u drustvu skroz sam se odvikao i bas mi smeta. A i kad nam dodje neko od duvandzija,svi postuju i ne duvane unutra pogotovo od kad imamo klinca.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kad sam bio hardcore pusac, uvek sam pitao da li sme: ako vidim i trunku oklevanja, ne palim unutra nego odem na terasu. Gde su mala deca, ni pod razno. Kod mene u kuci je bilo zabranjeno i kad sam pusio, tek sad da ne pominjem.
Ako vam neko dodje u kucu i krene da se drka sto ne moze da zapali, isutirajte ga napolje nogom u dupe, za bolje nije.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Rakhil napisao:Kad sam bio hardcore pusac, uvek sam pitao da li sme: ako vidim i trunku oklevanja, ne palim unutra nego odem na terasu. Gde su mala deca, ni pod razno.
Ista stvar. Za toliko mogu da se strpim.

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Odgovori