Mini test foto kamerica za mobilni by Bax
Re: Mini test foto kamerica za mobilni by Bax
U ponedeljak, ako budem imao vreman, dolaze novi telefoni, pa cemo ponovo da testiramo, u istim svetlosnim uslovima...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pošto verovatno buljiš u tu zgradu svaki dan, onda znaš da nam kažeš koja slika je najrealnija, tj. najpribližnija onom što vidi ljudsko oko?
Posetite www.garaza.rs !
Pa ova sa g300 sto nudi najvise detalja, sto se tice kolorita, otskace od realnosti.
Meni licno se najmanje svidjaju slike od Skate, Idol Mini, i Nexus-a.
A ovo sto je ostalo je tu negde, stim sto mi je Idol relativno tunjav.
Meni licno se najmanje svidjaju slike od Skate, Idol Mini, i Nexus-a.
A ovo sto je ostalo je tu negde, stim sto mi je Idol relativno tunjav.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Yep, brat ima Huawei, nabudzili su sharpness samo tako. Za g300, z ultra i nexus 4 sam bio ubedjen da ne mogu da omanem. Realno da je Skate najslabija karika, tako da ni to nije bilo tesko proceniti. Ostalo je bilo ili-ili 
EDIT: Stizu mi pocetkom sledece nedelje Lumia 920 i Nexus5 (zajedno sa Alpine cd playerom
), tako da cu odraditi i ja jedno poredjenje sa G2.

EDIT: Stizu mi pocetkom sledece nedelje Lumia 920 i Nexus5 (zajedno sa Alpine cd playerom

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
LG L7 prve generacije, da ne kazem pre restajlinga? 
Prosto ne mogu da verujem da pravi bolje fotografije od Idol-a, a pritom ima manje mpx. Plus sto sam pre Idola koristio L7. Okacicu i ja sutra neke uporedne slike ova dva telefona.

Prosto ne mogu da verujem da pravi bolje fotografije od Idol-a, a pritom ima manje mpx. Plus sto sam pre Idola koristio L7. Okacicu i ja sutra neke uporedne slike ova dva telefona.
Da to je neki krsic L7, starudija...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Evo i mojih slika od LG L7 (5mpx), Alcatel Idol (8 mpx) i slike sa Kodak-ovog fotoaparata koji ima 8.2 mpx.
LG L7:

Alcatel Idol:

Kodak:

LG L7:

Alcatel Idol:

Kodak:

Poredeci slike Baxovog LG-a i mog LG-a, izgleda kao da nisu slikane istim modelom.
LG L7:

Alcatel Idol:

Kodak:

LG L7:

Alcatel Idol:

Kodak:

Poredeci slike Baxovog LG-a i mog LG-a, izgleda kao da nisu slikane istim modelom.

Z1, idolx, g300, s4
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Nije stos da prepoznate koji je koji, vec da anonimno sortirate kvalitet slika. 
Reci cu ja na kraju, koji je koji, ovde sad imam dva nova telefona S4, i Soni...

Reci cu ja na kraju, koji je koji, ovde sad imam dva nova telefona S4, i Soni...
Koliko je ovo loše, strašno. Vidi se da se softver telefona muči da od đubreta koje dođe sa tih senzorčića napravi dobru sliku. Sve puca od interpolacije, preagresivnog čišćenja šuma (na drugoj slici je kolorni šum i to uspeo da probije), a zatim u dva od ova 4 slučaja preteranog oštrenja tako isprocesirane slike.
Sve u svemu, napucavaju megapiksele, a može im se, jer sa tim slikama niko ne ide dalje od full HD ekrana. Bez problema su mogli da ostanu na 4-5 megapiksela i ne bi bilo nikakve razlike za krajnjeg korisnika (tj bilo bi - pozitivne, fajlovi bi bili manji).
Tržište vrši pritisak na proizvođače da lažu svoje kupce, vrzino kolo. Prvo (plafon drugo) što me ljudi pitaju kada vide novi telefon je koliko ima megapiksela? Dok kupci budu bili takvi i proizvodi će biti. Bez problema možete da prepolovite rezoluciju ukoliko vam telefon to dozvoljava, ništa nećete da izgubite.
Inače, za valjan test, prizor mora da je drugačiji i sve slike treba da se svedu na zajedničku rezoluciju. Ovako manja slika može da izgleda za nijansu bolja od veće kad se gleda na 100%, a u stvari celokupno gledano, ove mrljave slike sa skupljih telefona verovatno ipak imaju nešto više detalja sve ukupno.
Sve u svemu, napucavaju megapiksele, a može im se, jer sa tim slikama niko ne ide dalje od full HD ekrana. Bez problema su mogli da ostanu na 4-5 megapiksela i ne bi bilo nikakve razlike za krajnjeg korisnika (tj bilo bi - pozitivne, fajlovi bi bili manji).
Tržište vrši pritisak na proizvođače da lažu svoje kupce, vrzino kolo. Prvo (plafon drugo) što me ljudi pitaju kada vide novi telefon je koliko ima megapiksela? Dok kupci budu bili takvi i proizvodi će biti. Bez problema možete da prepolovite rezoluciju ukoliko vam telefon to dozvoljava, ništa nećete da izgubite.
Inače, za valjan test, prizor mora da je drugačiji i sve slike treba da se svedu na zajedničku rezoluciju. Ovako manja slika može da izgleda za nijansu bolja od veće kad se gleda na 100%, a u stvari celokupno gledano, ove mrljave slike sa skupljih telefona verovatno ipak imaju nešto više detalja sve ukupno.
Evo koga zanima...
1 S4
2 Sony xpiria z1
3 G300
4 idol X
Kolege sa skupljim telefonima, su vidno razocarani...
1 S4
2 Sony xpiria z1
3 G300
4 idol X
Kolege sa skupljim telefonima, su vidno razocarani...
- Milos_kg
LG G2 vs Nexus 5:

Na LG mi je bilo setovano 10mpx zbog 16:9 formata, trebalo je da postavim 13mxp. Slikano je u istim uslovima, razmak izmedju slika je po par sekundi.

Na LG mi je bilo setovano 10mpx zbog 16:9 formata, trebalo je da postavim 13mxp. Slikano je u istim uslovima, razmak izmedju slika je po par sekundi.
Meni se vise dopada taj LG, dosta je ostriji, vise detalja.
- Milos_kg
Oba su LG