Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od Scuderia »

TheWickerMan napisao:
samo polako napisao:
Sh@rance napisao:Uglavnom ljudi nisu toliko ne kulturni kako ih ovde nazivaju iako su pusaci,
Vidi druže ja sam napisao da se u Americi, prema mojim saznanjima i u određenim krugovima, pušenje smatra nekulturom.
Jedan naš eminentni spotrista, jedan od najpoznatijih, pre 10ak godina je otišao na jednu elitnu žurku na Berverli hilsu, sve sami glumci, muzičari, sportisti,političari. Pošto je, iako je sportista, strastven pušač, hteo da zapali, odmah su na njega svi skočili : to je ružno, to ne valja, cigare su porok itd. Da bi posle sat vremena većina njih izvadila kokain i počeli sa ušmrkavanjem. Citiram njega : *ebem ti budale i njihov način razmišljanja :kezo: tako da to, Amerika smatra nekulturnim, nema veze sa vezom...

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Mozda zvuci ludo, ali po meni je to realnije nego da se smrdi na cigare i pritom nista ne oseca od zadovoljstva. :pardon: Ako se drogira, nek se drogira kako valja :kezo:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Kako znaš da u cigarama nema zadovoljstva? :kezo: i ja mislim i znam da su cigare zlo, ali porediti ih sa kokainom je besmislica...

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pa koga god sam pitao u cemu je fazon nije znao da odgovori sta oseca.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Koji su negativni efekti kokaina, a koji cigareta? :)

Naravno u normalnim kolicinama. U prevelikim kolicinama je i voda opasna :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Da ulazim dalje u raspravu, koliko puta godisnje vi koji toliko pricte samo o deci i toliko brinete o zdravlju deteta vodite voju decu u toku godine ne na more to se ne racuna nego na neku planinu ili banju da se rehabilituju od zivota u gradu? Posto je izgleda jedini problem duvanski dim sve ostalo sto deca udisu je zanemarljivo.
Nikom ne smeta ovo
http://www.youtube.com/watch?v=juSM_cyaJBY
ili ovo
http://www.youtube.com/watch?v=e62d8eYYmyI
http://www.youtube.com/watch?v=g1DZYYdVeEo
Stvarno je jedini problem duvanski dim.
P.S Kosmija sa sprata veliki protivnik cigareta ima dva sina oba sina propusila u srednjoj skoli sad je jedan 25 godina drugi 23 puse u stanu najnormalnije tako da komsija komsija vise ne drobi o cigaretama.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ma da....kad ih truje dimnjak nek ih truju i cigare. Kad je bal nek je bal.
Stvar je prosta-da li ce ti dete biti pasivni pusac mozes sam da odlucis dok je ovo sto si postavio globalna stvar koju kao pojedinac ne mozes da promenis.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja moje vodim stalno u šetnje po Fruškoj Gori, računa li se to? I to je neka planina... :D
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

@ trojanac

Ne stvarno gledam kod mene na poslu grupica pušača se baš lepo zabavlja tim povremenim izlascima koji znaju da potraju.

Sve to može da se toleriše dok ne utiče na učinak na poslu ali će biti problema kada počne da utiče.

@ Šaranče

zar je isto TENT na otvorenom i duvan u zatvorenom, bar sam ja pisao o tom dimu u zatvorenom.
Za porodične odnose i relacije i ja imam primera i primera, i ličnih.
Naravno da je i dim iz automobila štetan ali te štete gledaš da smanjiš na najmanju moguću meru a to je duvanski dim pa na dalje.
Poslednja izmena od samo polako u 27 Feb 2014, 12:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Pa ajd moze da prodje :kezo: Dali ce neko pusiti ili ne zaboli me patka decu cuvas onoliko koliko si savestan i ne mozes ih drzati pod staklenim zvonom pogotovo kad krenu u skolu.
Vise mi smetaju oni odzaci neko sto neko pusi na ulici. Ceo grad smrdi na zagadjenje i onda neko kaze da mu smeta sto nepo pusi na ulici, doduse ima logike :kezo:
Ja i pored odlicnog zdravstvenog stanja i moga i moje dece vodim decu dva puta godisnje u soko banju na inhalacije prirodnim gasom, da se ocistimo ne od duvanskog dima nego od smrdljivog okruzenja u kojem zivimo. Cim odvedes decu u rehabilitacioni centar i samo kazes gde zivs odmah ti prepise terapiju jednom dnevno inhalacije po 20 minuta. Ko to nije radio to mu je moj savet da uradi neka proba jednom pa ce videti efekat :doubleup:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Oni jadni pančevci onda mogu svakog meseca po 10 dana u banju na tu terapiju.

Stigli smo do ekologije. Preširoka tema ako mene pitate.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Meni duvanski dim u poslednje vreme baš smeta, nikad nisam bio pušač ali nisam tome ni pridavao neku veću pažnju, nije mi ranije smetalo, ali poslednjih 5 godina radim u prostorijama gde nema pušenja pa sam se valjda "odvikao". U prethodnoj firmi sam u bukvalnom smisli reči bio teški pasivni pušač, a i ne samo to - odeća mi je smrdela na duvanski dim kada dođem kući. Isto tako, jako mi sada smeta ovaj "smog" koji se zimi javlja po manjim mestima gde ljudi lože ugalj pa se uveče spusti ona teška "izmaglica" - e to me još više ubija, čak odmah to osetim kada autom prolazim kroz takva mesta, iako tobož imam neki filter na ventilaciji. :nonono:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Sto ekologija pa pored duvana udisese i to. Udises i ti i ja taj Pancevacki vazduh, kao i ovaj sa ovog dimnjaka sa Tenta vise steti veruj tebi nego meni u Obrenovcu, zadnji put kad se prasina sa tenta dilga prekrila je pola Begrada.
Nego da ja stavim tacku na ovu raspravu. Zena ne pusi, ja sam bivsi pusac i ne smetaju mi ljudi koji puse, ljude klasifikujem na dobre i lose, a ne na pusace i ne pusace kako se vodi u ovoj raspravi. To bi bilo to od mene, poz i svako dobro :thumbup:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Imam utisak da suviše emotivno doživljavaš ovu temu i raspravu iskreno ne razmem i zašto.

Nisam primetio da se ovde ljudi dele ne po karakternim osobinama već po porocima kako ti tvrdiš.

:doubleup:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A ja ne vidim potrebu da se štetnost pušenja relativizuje zagađenim vazduhom, fizičkom neaktivnošću i sličnim stvarima, niti sam video da je neko ovde rekao da su pušači loši ljudi. Očigledno da ti iz nekog razloga smeta što se ovde govori kako je pušenje štetno.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

pusacki deo na minhenskom aerodromu
minhen.jpg
minhen.jpg (65.13 KiB) Pogledano 1742 puta
EDIT by trojanac: Post je izmenjen jer je bio uvredljive prirode. Obratite pažnju, nećemo dozvoliti vređanje.
Odgovori