Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Sofija - Bg
E 220, 150ks, man6
5.5 prosek, 412km, 79km/h prosek.
E 220, 170ks, aut5
5.8 prosek, 420km, 78 prosek
E 220, 150ks, man6
5.5 prosek, 412km, 79km/h prosek.
E 220, 170ks, aut5
5.8 prosek, 420km, 78 prosek
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Odlicna potrosnja. 

Možda nije najbolje mesto za post.
Gledam oglas http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... l_edition/
CR-V 2.0 150 KS, 4x4
Čovek stavio sliku, prosečna potrošnja15.3 l, ako ja dobro tumačim sliku.

Gledam oglas http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... l_edition/
CR-V 2.0 150 KS, 4x4
Čovek stavio sliku, prosečna potrošnja15.3 l, ako ja dobro tumačim sliku.

Možda je neka kratka relacija. Nije mi toliko trošio ni u Saudijskoj Arabiji CR-V na ono njihovo buđavo gorivo. Doduše, za 6€ pun rezervoar i nije loše. 
Ja sam uspevao na otvorenom pri najekonomičnijoj vožnji da ga držim na 10l/100km.

Ja sam uspevao na otvorenom pri najekonomičnijoj vožnji da ga držim na 10l/100km.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Alfa Romeo - generalna tema
Kolika je realna potrosnja 1.6 motora u 147 i u 156? Kolika plina a kolika benzina?
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Meni je trenutna prosečna potrošnja uz žestoku i brzu vožnju 9.3 lit. (po njegovoj matematici, pešice je nisam odavno preračunavao ali je uvek tu negde - razlika je oko +/- 0.2-0.3 lit.). Ali to je potrošnja 80 od 90% vangradske vožnje.
U principu, od kada sam stavio plin - ne razmišljam mnogo o tome koliko troši. Znam da ovaj motor ne može da troši malo, pogotovo ne na kratkim relacijama gradske vožnje (zato i izbegavam da ga vozim na posao, osim kada baš pada kiša). Da napomenem da nemam zimske gume i da ga praktično ove zime nisam vozio više od 4-5x, samo kada je bilo totalno suvo i bez snega (jurcanje magistralnim putevima, čisto za svoju dušu).
Ta potrošnja prevedena na plin je realno 10 lit./100 km. Uz moj način vožnje ... ja sam i više nego zadovoljan.
Jedino što sam primetio je učestalo bi-bi-bi tj. isključenje plina i prebacivanje na benzin, kada kočim motorom (brzine su ... khmmm, khmmm - poveće
) ... na sledećem redovnom pregledu kod Babića ću prijaviti to, pa da vidim da li može pasti neko dodatno štelovanje plinskog kompjutera.
U principu, od kada sam stavio plin - ne razmišljam mnogo o tome koliko troši. Znam da ovaj motor ne može da troši malo, pogotovo ne na kratkim relacijama gradske vožnje (zato i izbegavam da ga vozim na posao, osim kada baš pada kiša). Da napomenem da nemam zimske gume i da ga praktično ove zime nisam vozio više od 4-5x, samo kada je bilo totalno suvo i bez snega (jurcanje magistralnim putevima, čisto za svoju dušu).
Ta potrošnja prevedena na plin je realno 10 lit./100 km. Uz moj način vožnje ... ja sam i više nego zadovoljan.
Jedino što sam primetio je učestalo bi-bi-bi tj. isključenje plina i prebacivanje na benzin, kada kočim motorom (brzine su ... khmmm, khmmm - poveće

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Drugar ima 147 1.6 120 ks. Računaj na otvorenom 8-10 l plina a po gradu 10-12 l. Benzin, oduzmi litar ipo i to je toKuzmanovic napisao:Kolika je realna potrosnja 1.6 motora u 147 i u 156? Kolika plina a kolika benzina?

sent from my Google Nexus 7 using Tapatalk 2
- Kuzmanovic
Znaci da dodam litar i dobijam potrosnju za 156, bar sto se tice grada.
U gradu sigurno pije oko 10,11 litara ... a na otvorenom moze i oko 7 litara, al pre ce biti 8, govorim za benzin. 

Svojevremeno mi je Bravo 1.6 16V trosio 11 lit po gradu, ali tu kada kazem po gradu mislim po Zrenjaninu.
HTC
HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Oni su poznati da su malo zedniji.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Kuzmanovic
Da, taj Bravo srce kao blesav, ali zna i da potegne dobro.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
156 je malo teža, dodaj pola litra do litar max. Bolji je izbor 1.8 u 156, lepo nosi masu vozila a i potrošnja je mizerno manja.
A taj Bravo 1.6, drugar ga je imao, ispod 13-14 grada nije moglo, bilo plin bilo benzin
sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
A taj Bravo 1.6, drugar ga je imao, ispod 13-14 grada nije moglo, bilo plin bilo benzin
sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Zato sam i rekao po Zrenjaninu.TheWickerMan napisao: A taj Bravo 1.6, drugar ga je imao, ispod 13-14 grada nije moglo, bilo plin bilo benzin
Meni X3 po Zrenjaninu trosi 7 lit, po NS-u 8 lit, a po BGu bi verovatno 9 lit.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!