Ja se ne bih zezao bas. Uspori na 50 bolje, ako te nahvataju na 100 i napisu da si prekoracio 50km/h u naselju ode dozvola na duze vreme.ADrei napisao:znaci onda je 80kmh ogranicenje I dozvola ne odlazi do 120kmh kao I van naselja?
Sent from my SM-T210 using Tapatalk
Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa izgleda da su ga nahvatali, sad nema usporavanja 

pa ne vozim 100 tu vozim 120-130-140H4wkeye napisao:Ja se ne bih zezao bas. Uspori na 50 bolje, ako te nahvataju na 100 i napisu da si prekoracio 50km/h u naselju ode dozvola na duze vreme.ADrei napisao:znaci onda je 80kmh ogranicenje I dozvola ne odlazi do 120kmh kao I van naselja?

juce je bila patrola al mi je neki lik ablendovao,cudno mi je da mere tamo gde je ogranicenje 80kmh, a drug koji drzi autoskolu mi kaze da je sigurno 80kmh I da je do 120kmh 5k kazna..
Od kad je u naseljenom mestu ogranicenje 80km\h?
Tabla sa imenom naselja ti govori da od tad pocinje naseljeno mesto, i samim tim ogranicenja i propisi za naseljeno mest.
Tabla sa imenom naselja ti govori da od tad pocinje naseljeno mesto, i samim tim ogranicenja i propisi za naseljeno mest.
- H4wkeye
Po novom ce do 120 biti 8.000 kazna. A koliko ja znam, kao sto rece Kapor, tabla gde pise ime naselja automatski znaci i smanjenje brzine na 50km/h. To je ono opste ogranicenje brzine za naselja. Ne mora da bude ona bela tabla naseljeno mesto.
- Grujic
- Moderator
Naselje i naseljeno mesto nisu isto. Tom logikom nigde u Bg ne bi mogao da imaš 80km/h na auto-putu jer je na teritoriji naseljenog mesta. Ali nije naselje, to je poenta.
Naseljeno mesto je širi pojam od naselja, i naseljeno mesto može da ima nenaseljene delove gde ograničenje može biti do 80km/h
Naseljeno mesto je širi pojam od naselja, i naseljeno mesto može da ima nenaseljene delove gde ograničenje može biti do 80km/h
@Kapor
pa cemu onda sluzi tabla sa kucicama ako je tako... negde stoje obe table a negde samo jedna???
pa cemu onda sluzi tabla sa kucicama ako je tako... negde stoje obe table a negde samo jedna???
Poslednja izmena od ADrei u 02 Mar 2014, 14:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Uzmes od drugara iz auto skole udzbenik pa procitas. 

- H4wkeye
Da ali, ako stoji samo tabla sa imenom mesta u koje ulazis, i nema nikakvog drugog znaka , ja bih se tu vodio logikom da je ogranicenje 50km/h. Zato je policija i stojala tamo. Jer pretpostavljaju da ce neko da uleti sa 80 i jace i da ga navataju.Grujic napisao:Naselje i naseljeno mesto nisu isto. Tom logikom nigde u Bg ne bi mogao da imaš 80km/h na auto-putu jer je na teritoriji naseljenog mesta. Ali nije naselje, to je poenta.
Zato i im bela tabla sa kucicama jer ona moze da stoji i pre table sa imenom naselja.
- Grujic
- Moderator
http://www.kbs.rs/userfiles/files/news/ ... 202011.pdf
Strana 35.
Inače, po ovome nema tog žutog znaka, barem ja nisam video ovako preletajući već samo plavi.
A za crno beli jasno piše šta znači i da se od njega primenjuju pravila vožnje u naselju.
Strana 35.
Inače, po ovome nema tog žutog znaka, barem ja nisam video ovako preletajući već samo plavi.
A za crno beli jasno piše šta znači i da se od njega primenjuju pravila vožnje u naselju.
U prevodu imaju istu funkciju.
- H4wkeye
Tako je na ulasku u PO. Stoji ta bela tabla, pa onda ime mesta u koje ulazis iza.(Bar koliko se secam, ali ima dve table, i ova bela, i ova plava gde pise ime grada) Moguce je da je neko maznuo tablu u tom mestu gde je Adrei prolazio, i da zato nije bila tu. Koje mesto je u pitanju, Adrei? Jel neko selo ili?kapor napisao:Zato i im bela tabla sa kucicama jer ona moze da stoji i pre table sa imenom naselja.
Poslednja izmena od H4wkeye u 02 Mar 2014, 14:52, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Grujic
- Moderator
Pa nemaju, pročitaj objašnjenjekapor napisao:U prevodu imaju istu funkciju.
Naziv naseljenog mesta - označava teritoriju i naziv naseljenog mesta u koje ulazi put i granicu od koje počinje to naseljeno mesto.
Naselje - označava mesto od koga počinje naselje i od koga se primenjuju propisi o saobraćaju u naselju
50 km/h pocinje da vazi kad prodjes tablu za Naselje, znaci bela tabla sa kucicama!
Naselje - označava mesto od koga počinje naselje i od koga se primenjuju propisi o saobraćaju u naselju
50 km/h pocinje da vazi kad prodjes tablu za Naselje, znaci bela tabla sa kucicama!