Videcu sta kaze ukrajinac sto mi donosi gorivo, treba da dodje oko 10og, ako uopste i dodje

U opštini Zvezdara je pre pet godina sve bilo ok. Nije bilo nikog od ubačenih elemenata. Muzika je bila ispred zgrade.Rakhil napisao:Danas odem u opstinu NBGD da se ozenim. Ispred sale za vencanja nas saceka neki lik i krene da nam objasnjava kad ulazimo, gde, vodi kumove da urade zapisnik, sve redom. Udjemo u salu sa tim likom, kad unutra maticarka, jos jedan tip i matori ganci sa harmonikom. Ja zbunjen prizorom, al reko ok, zaostao od prosle svadbe, evakuisace se.
Prvi lik nas parkira gde sedimo itd, drugi vadi kameru i bez ikakvog pitanja krece da nas snima. Prvi vadi fotoaparat i krene da skljoca uz pitanje "da li smo za par profi fotki". Ja vec malo ozlojedjen ali necu da pravim frku. Prodje ceremonija, zavrsi maticar svoje, lik sa kamerom nudi kasetu sa snimkom (sto odbijamo) a fotograf (koji je tu ladno ceremonijal majstor i sluzbeno lice i sta vec) trazi lovu unapred za slike koje ce biti gotove za par sati, po "popularnoj" ceni, naravno. Ganci sa harmonikom krece da svira nesto i startuje me sa recima "mladozenja, obicaj je, obicaj je"...
Sad, covek ima izbor: da otera sve redom u tri lepe na celu sa maticarkom kojoj fotografi i harmonikasi vode program, ili da se seti u kojoj zemlji zivi, predje preko toga i ode da pojede nesto. Ja izabrao ovo drugo, sta cu...
Komentarisem opsti slucaj, plata i zarada nije ista ekonomska stvar.nenad.fil napisao:kao lekari specijalisti i krvavo zaradjuju svoj novac ova usrana drzava skinula po 30.000 od plata na ime solidarnog poreza,
O svim drzavnim sluzbenicima u zbiru. Njih je 780.000nenad.fil napisao:Ljubitelj covece o cemu ti pricas?
Fiktivna radna mesta u administraciji treba da saseku, ali ti pricas o lekarima kojih ukupno u drzavi ima 28.000!
EDIT:nema ih ni toliko, ima ih 22k i kusur. A anesteziologa ima 700.