Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ja mislim da je taj procenat porazavajuce visok, bez obzira koju diplomu imaju.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Na taj usiljen nacin ispumpavaju puno ljudi samo da zadovolje neke tamo standarde, brojke, a kvaliteta nigde. Visokoobrazovanih ima oko 10% kod nas, napolju ide i do 40-50%.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zasto porazavajuce visok?
Pa zar nije dobro da imamo jos vise elektroinzenjera npr.?
Edit: mozda cu pogresiti, ali kada sam ja to gledao, procenat je bio oko 3-4%. Zar je moguce da je toliko porastao za nekih 10ak godina?
Pa zar nije dobro da imamo jos vise elektroinzenjera npr.?
Edit: mozda cu pogresiti, ali kada sam ja to gledao, procenat je bio oko 3-4%. Zar je moguce da je toliko porastao za nekih 10ak godina?
10% radno-sposobnih? To mi deluje mnogo, tipujem na 6%
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo nisu samo radno sposobni, ali daje neku ideju. Od 7 miliona 2 miliona sa osnovnom skolom ili manje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
U smislu sa koliko diploma moze da se obrise guza...nikaragva napisao:Zasto porazavajuce visok?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Pa dobro tu vec nije samo drzava kriva, nego i ti studenti koji nista ne ocekuju nego plate ili sta vec urade i prosetaju se do diplome.
Zato kazem, da bih od tih 10% odsekao jedno 30% koji su statisticka greska i predstavljaju nerealno stanje
Zato kazem, da bih od tih 10% odsekao jedno 30% koji su statisticka greska i predstavljaju nerealno stanje

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Da je pameti: imali bi smo plan koliko kog kadra treba iz koje struke za potrebe drzave, pa plus jos malo za rezervu. Toliko finansiras iz budzeta, ostali samofinasiranje. Prelazak na budzet moguc samo u broju onih koji sa istog ispadnu, i tacka.
Pa ja se secam da je takav plan postojao ranije, ako se to moze nazvati planom.
Zabuna je nastala pojavom privatnih fakulteta koji su stancali kadar kao ford-T, a onda su i drzavni poceli sa tim menadzerskim forama i fazonima, treba i njima novaca.
Jel postoji neka statistika sta je suficitarno, a sta deficitarno od visoko obrazovnog kadra?
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=415434
Evo npr.
Radije zavrse mega falus uclane se u partiju i sede u toploj kancelariji. Sto da ne, nisu ni oni ludi. Nece niko da mu dete skace po sumi, da ceka da ga nazovu da mu je trupac pao na glavu.
Sudeci po onim emisija na kablovskoj, tamo preko bare je to sasvim normalno i cenjeno zanimanje, magnet za pice
Kada gledas emisiju, deluje sve to zanimljivo, odmah po zavrsetku odem malo da turiram zagu 
Zabuna je nastala pojavom privatnih fakulteta koji su stancali kadar kao ford-T, a onda su i drzavni poceli sa tim menadzerskim forama i fazonima, treba i njima novaca.
Jel postoji neka statistika sta je suficitarno, a sta deficitarno od visoko obrazovnog kadra?
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=415434
Evo npr.
Radije zavrse mega falus uclane se u partiju i sede u toploj kancelariji. Sto da ne, nisu ni oni ludi. Nece niko da mu dete skace po sumi, da ceka da ga nazovu da mu je trupac pao na glavu.
Sudeci po onim emisija na kablovskoj, tamo preko bare je to sasvim normalno i cenjeno zanimanje, magnet za pice

Ne mislim da je potrebno objasnjavati poznate, ocigledne stvari. Samo treba podsetiti.Sta smo probali vise puta i dokle smo stigli. Ko hoce razmislice o svemu i pronaci ce sam dodatna objasnjenja ako misli da je potrebno ili nejasno i zakkljuciti samostalno.Rakhil napisao: Ako mislis da objasnis vecini
.
Ja te ne razumem, sebe ubrajas u nesto sto nazivas foke pa osecas neku uvredu ili te pogadja na neki nacin, ili sta. Je li to neka lokalna sifra pripadnosti

Mada me i ne interesuje jer ne osecam da sam te uvredio na bilo koji nacin, zaista.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nemo' se pravis blesav kad nisi, znas i zasto foke i zasto treba objasnjavati. Ja ovde u temi pricam da bih nesto nekome razjasnio i pokusavam da ljude uperim gde mislim da treba ici. Drzati govore da bi se pokazalo teorijsko znanje bez ikakvog truda da se dopre do sagovornika je intelektualna masturbacija.
Brankica Stankovic za predsednika.
dug je put do mornaricke foke, tek je poceo sa obukom, za sad je samo foka.ljubitelj napisao:sebe ubrajas u nesto sto nazivas foke

Poslednja izmena od robbief u 02 Mar 2014, 23:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Samo cu reci 8. mart