O presretačima
Re: O presretačima
Woodoo ukapirao sam, a ispravi me ako grešim, da imaš neke kontakte sa saobraćajcima pa bi bilo lepo da nam daš neko tumačenje tih isprekidanih linija po auto putu kroz Beograd.
Ispravljam te 

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
To ne može da,bude zaustavna ni po kojem osnovu a verujem da su ostavljene zbog gsp-a jer su na delovima gde se prave "čepovi" i gde su stanice relativno blizu te bi uključivanje i isključivanje predstavljalo veliki problem.
Ja pljujem i tvrdim da na finjaka uzimaju ogromne pare...Woodoo napisao:I aj sad da cujem sve one koji su pljuvali drakonsko kaznjavanje vozaca onomad kada je sve pocelo. Pravdali ste bahate vozace neobavestenoscu i time da nije postojala kampanja u medijima.NexT napisao:Sad bilo na RTS-u, presretac snimio 20 kola u zaustavnoj za sat i po![]()
Ljudi su kreteni.
Koliko puta od tada su apelovali da su kazne ogromne, pise se u strucnim casopisima, auto emisijama, forumima...
p.s. samo sam citirao NexTa, ne mislim na njega.

U Srbiji ima oko 600 km autoputa ne racunajuci BG, bas me zanima koliko su tu pisali kaznu? Samo klepaju po BG-u...
Licno sam video pre jedno godinu-dve na auto putu prema Sidu kako presretac Volvo juri i zaustavlja A4 karavan koji je preticao kamione kroz zaustavnu.
Ne mozes uopste da poredis tako, koliko cesto ljudi voze zaustavnom van grada i koliko bi presretaca trebalo da bude, da bi se potrefili sa tom statistickom greskom? I koje hitne sluzbe ne mogu da se probiju kroz guzvu na 51. kilometru od Nisa ka Bg?
Ne mozes uopste da poredis tako, koliko cesto ljudi voze zaustavnom van grada i koliko bi presretaca trebalo da bude, da bi se potrefili sa tom statistickom greskom? I koje hitne sluzbe ne mogu da se probiju kroz guzvu na 51. kilometru od Nisa ka Bg?

Woodoo napisao:Ispravljam te

Potpuno se slažem s tobom. Međutim zabunu prave znaci koji postoje kod Autokomerca i mislim kad kreneš s Autokomande ka hitnoj pomoći koji pokazuju da se radi o dve trake i zaustavnoj.nuk napisao:To ne može da,bude zaustavna ni po kojem osnovu a verujem da su ostavljene zbog gsp-a jer su na delovima gde se prave "čepovi" i gde su stanice relativno blizu te bi uključivanje i isključivanje predstavljalo veliki problem.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Činjenica da na tim potezima nikada nisam video presretače na delu a vozi se kroz te trake smo tako, pogotovo strana ka Medaku. Što je najgore, ja znakove nisam registrovao a nije da ne prolazim tuda i po pet puta dnevno
moraću da se koncentrišem sutra 

Mogu samo da vam kazem iz svog danasnjeg iskustva da je EVO u retrovizoru jedna veoma uznemirujuca slika.
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
NexT napisao:Licno sam video pre jedno godinu-dve na auto putu prema Sidu kako presretac Volvo juri i zaustavlja A4 karavan koji je preticao kamione kroz zaustavnu.
Ma kontam sve... ali po BG dosta ljudi ne divlja u zasutavnoj, nego ne znam ni ja iz kog razloga voze zaustavnom!?

Danas sam video 5,6 auta koji posle ukljucenja najnormalnije voze zaustavnom, nit ulaze u makazice, nit su u prekoracenju, nit je guzva...eto tako voze

3 ujutru, nema nigde nikoga, covek vozi trotoarom u Bulevaru Pupina, lagano, ne divlja, nije u prekoracenju, nikoga ne ugrozava... eto tako vozi... I ti ga uhapsis?
WTF?aleksa napisao:
Ma kontam sve... ali po BG dosta ljudi ne divlja u zasutavnoj, nego ne znam ni ja iz kog razloga voze zaustavnom!?![]()
Danas sam video 5,6 auta koji posle ukljucenja najnormalnije voze zaustavnom, nit ulaze u makazice, nit su u prekoracenju, nit je guzva...eto tako vozei sad ga klepis sa 1000 evra!
Honda Undetected Garage
Pa kazem da ljudi iz neznanja voze zasutavnom, a ne zato sto su "ludi", bahati...
Sve u svemu tu se klepa dobra lova...
EDIT: ne znam jel pomenut, kao presretac postoji i crni BMW E60 530xi...
Sve u svemu tu se klepa dobra lova...

EDIT: ne znam jel pomenut, kao presretac postoji i crni BMW E60 530xi...
Ja jos nisam video da neko vozi zaustavnom van BG-a na auto putu, verovatno jer za tim nema potrebe.aleksa napisao: Ja pljujem i tvrdim da na finjaka uzimaju ogromne pare...![]()
U Srbiji ima oko 600 km autoputa ne racunajuci BG, bas me zanima koliko su tu pisali kaznu? Samo klepaju po BG-u...
Clan 104. zakona uredjuje voznju zaustavnom trakom.
Na autoputu i motoputu sa više saobraćajnih traka namenjenih kretanju vozila u jednom smeru, vozač motornog vozila mora se kretati krajnjom desnom saobraćajnom trakom, osim ako nije zauzeta vozilima koja se kreću u koloni, kao i prilikom preticanja.
Zaustavnom trakom zabranjeno je kretanje vozila.
Izuzetno od stava 2. ovog člana, vozila pod pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza, mogu se kretati zaustavnom trakom kada su ostale saobraćajne trake zauzete vozilima.
Na autoputu i motoputu sa tri ili više saobraćajnih traka, namenjenih za saobraćaj vozila u jednom smeru, vozači teretnih vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg i skupova vozila čija je dužina veća od sedam metara, smeju da koriste samo dve saobraćajne trake koje se prostiru uz desnu ivicu kolovoza.
Vozač vozila iz stava 4. ovog člana, na autoputu i motoputu sa dve saobraćajne trake namenjenih za kretanje vozila u jednom smeru, mora se kretati krajnjom desnom saobraćajnom takom, osim prilikom preticanja.
U slučaju zastoja saobraćaja na autoputu, gde ne postoji zaustavna traka, vozači su dužni da ostave slobodan prostor za prolaz vozila pod pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza, na taj način što će vozači koji se nalaze u desnoj saobraćajnoj traci zauzeti položaj uz desnu ivicu saobraćajne trake, a vozači koji se nalaze u levoj saobraćajnoj traci zauzeti položaj uz levu ivicu saobraćajne trake, tako da ostavljen prostor mora biti dovoljan za nesmetani prolaz ovih vozila.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
@Aleksa
To je onda elementarno neznanje jer se jos u auto skoli uci cemu sluzi zaustavna traka...
Dakle bahatost...
To je onda elementarno neznanje jer se jos u auto skoli uci cemu sluzi zaustavna traka...
Dakle bahatost...
Poslednja izmena od Day Walker u 04 Mar 2014, 00:17, izmenjeno 2 puta ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Mogao si slobodno mene da citiraš nas dvojica najviše mačujemo na ovu temuWoodoo napisao:I aj sad da cujem sve one koji su pljuvali drakonsko kaznjavanje vozaca onomad kada je sve pocelo. Pravdali ste bahate vozace neobavestenoscu i time da nije postojala kampanja u medijima.NexT napisao:Sad bilo na RTS-u, presretac snimio 20 kola u zaustavnoj za sat i po![]()
Ljudi su kreteni.
Koliko puta od tada su apelovali da su kazne ogromne, pise se u strucnim casopisima, auto emisijama, forumima...
p.s. samo sam citirao NexTa, ne mislim na njega.

Ja i dalje mislim da je kazna neadekvatna težini prekršaja, ali to sada po strani.
Reci ti meni, kakav je efekat tog drakonskog kažnjavanja? Jel prazna zaustavna? Ili 2 godine nakon te efikasne mere imaš 20kola/60min?
Apelovali su jako malo puta. Forume slobodno zanemari, jako mali % vozača posećuje iste, gledaj neke masovnije medije. Za časopise ne znam, ali sa ovim iz hronike ima ukupno 4-5 TV priloga. Jel to mnogo? Za ovako važnu stvar imaš jedan prilog u pola godine?
I još nešto, da li zaista misliš da ljude voze zaustavnom iako znaju kaznu? Naravno da ne, nisu ljudi ludaci (ajd, neko sigurno i jeste, al mali %), kazna je jezivo visoka, oni to ne znaju, ako je cilj da zaustavna bude prazna, kaznu treba da zna svako, ako je cilj nešto drugo onda je ovako super.