https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=sr
Kopletirana oprema...

Da li je reč o MTB-u? Vrlo je bitno da li je 26 x decimalni broj ili 26 x razlomak, jer nije u pitanju isti točak! Da li piše ISO oznaka (prečnik felne), to je 559 mm za MTB? Ako je 559, onda možeš staviti bilo koju MTB gumu - debelu, tanku, glatku, kramponku... 26 x 1 3/8 su stariji bicikli "za odlazak na pijacu", kao i neki 3, 5 i 10 brzinci.Nelex napisao:ako neko moze da mi pomogne oko izbora guma,
dimenzija starih guma na bajsu je 26 x 1,38 u pitanju su gume marke Kenda,sad ja hocu te gume da zamenim novim ,ali nigde ne nalazim tu dimenziju gume, nego 26x 1 3/8,....mene interesuje dali je to ista dimenzija kao i starih guma,ili koju dimenziju da trazim?
nije MTB,u pitanju je city bike ,21brzina...na felnama videh da na jednoj pise 26x1,75 etrto 559x21din ,a na drugoj 26x1,50 559.,mozda ce znaciti nesto ako napisem da su felne weinmann 2115snork napisao:Da li je reč o MTB-u? Vrlo je bitno da li je 26 x decimalni broj ili 26 x razlomak, jer nije u pitanju isti točak! Da li piše ISO oznaka (prečnik felne), to je 559 mm za MTB? Ako je 559, onda možeš staviti bilo koju MTB gumu - debelu, tanku, glatku, kramponku... 26 x 1 3/8 su stariji bicikli "za odlazak na pijacu", kao i neki 3, 5 i 10 brzinci.Nelex napisao:ako neko moze da mi pomogne oko izbora guma,
dimenzija starih guma na bajsu je 26 x 1,38 u pitanju su gume marke Kenda,sad ja hocu te gume da zamenim novim ,ali nigde ne nalazim tu dimenziju gume, nego 26x 1 3/8,....mene interesuje dali je to ista dimenzija kao i starih guma,ili koju dimenziju da trazim?
O načinu označavanja guma za bicikle ima ovde: http://www.sheldonbrown.com/tire-sizing.html Mnogo je komplikovanije nego kod automobila.
Sajla zadnjeg menjaca, na zalost, ide po gornjoj cevi. Prilicno glupo reseno. Pokusao sam da re rutiram kablove i da bremzu premestim u desno a menjac u levo, al ne moze. Na fotki se moze videti da sajla iz desnog siftera ide u levo, pa se vraca u desno oko vrata rama, pa ponovo ide u levo u uvodnik, i sve to na malom rastojanju i sa malim radijusom.paja napisao:Joj što je gadan! Pu, pu, pu!![]()
Ček bre sajla zadnjeg menjača ti ide po gornjoj cevi, a samo sajla prednjeg menjača ide odozdo?
Dobro de, naručićemo Ti šraf za sajlu menjača. Nemoj odmah da plačeš.![]()
Nego, koliko je teško ovo đubre?