Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Re: Biciklizam

Post od aleksa »

Sports Tracker

https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=sr

Kopletirana oprema... :opustanje:

Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Nelex napisao:ako neko moze da mi pomogne oko izbora guma,
dimenzija starih guma na bajsu je 26 x 1,38 u pitanju su gume marke Kenda,sad ja hocu te gume da zamenim novim ,ali nigde ne nalazim tu dimenziju gume, nego 26x 1 3/8,....mene interesuje dali je to ista dimenzija kao i starih guma,ili koju dimenziju da trazim?
Da li je reč o MTB-u? Vrlo je bitno da li je 26 x decimalni broj ili 26 x razlomak, jer nije u pitanju isti točak! Da li piše ISO oznaka (prečnik felne), to je 559 mm za MTB? Ako je 559, onda možeš staviti bilo koju MTB gumu - debelu, tanku, glatku, kramponku... 26 x 1 3/8 su stariji bicikli "za odlazak na pijacu", kao i neki 3, 5 i 10 brzinci.

O načinu označavanja guma za bicikle ima ovde: http://www.sheldonbrown.com/tire-sizing.html Mnogo je komplikovanije nego kod automobila. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Nova epozoda Top Gear-a se bavi biciklistima, u njihovom fazonu naravno :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Nelex
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 01:36
Garaža: Honda,Benz

Post od Nelex »

snork napisao:
Nelex napisao:ako neko moze da mi pomogne oko izbora guma,
dimenzija starih guma na bajsu je 26 x 1,38 u pitanju su gume marke Kenda,sad ja hocu te gume da zamenim novim ,ali nigde ne nalazim tu dimenziju gume, nego 26x 1 3/8,....mene interesuje dali je to ista dimenzija kao i starih guma,ili koju dimenziju da trazim?
Da li je reč o MTB-u? Vrlo je bitno da li je 26 x decimalni broj ili 26 x razlomak, jer nije u pitanju isti točak! Da li piše ISO oznaka (prečnik felne), to je 559 mm za MTB? Ako je 559, onda možeš staviti bilo koju MTB gumu - debelu, tanku, glatku, kramponku... 26 x 1 3/8 su stariji bicikli "za odlazak na pijacu", kao i neki 3, 5 i 10 brzinci.

O načinu označavanja guma za bicikle ima ovde: http://www.sheldonbrown.com/tire-sizing.html Mnogo je komplikovanije nego kod automobila. :)
nije MTB,u pitanju je city bike ,21brzina...na felnama videh da na jednoj pise 26x1,75 etrto 559x21din ,a na drugoj 26x1,50 559.,mozda ce znaciti nesto ako napisem da su felne weinmann 2115
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

To ku klasični MTB 26" točkovi. Trebaju ti gume 26x decimalni prikaz. Nikako razlomačni.
Iz toga šta si napisao dal bi se zaključiti da je max širina gume koju felna prihvata 1.75 i 1.5 inča, a onda su tvoje stare gume 1.35. 1.38 kao oznaka za širinu koliko ja znam ne postoji.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

THE DARK SIDE

Je moj (i delimicno Pajin) projekt zapocet pre par meseci.
Inicijalna ideja je bila da se zameni samo stari ram i prepakuju ostali delovi na novi CUBE.
Medjutim, sto zbog brze promene standarda (mnogi delovi nisu bili passent na novi ram), sto zbog Pajinog advokatskog trovanja, sve je preraslo u apsolutnu zamenu delova.
Od starog su ostali menjaci, sifteri, rucice kocnica, sediste i to bi bilo sve.

Bicikl je od aluminijuma a viljuska od karbona.

Pozadi je devetofaz, custom made, samo za moje potrebe u koracima po jedan. 10 faz i 11 faz priznajem kao modni detalj za uzimanje novca.

Preskupe AVID Ultimate su jedine V brake kocnice sa industrijskim lezajevima.

Zamenjeni su gotovo svi srafovi na biciklu, laksim aluminijumskim ili od crnog titana. Samo to zadovoljstvo je bilo oko 100 neura.

Sta mi se svidja?

Dosta toga, jer je svaki deo uziman po mojim dimenzijama. Crna boja i jednostavnost u dizajnu. Bicikl ima posebnu grafiku koja se vidi samo pod odredjenim uglom, negde je boja sjaj, negde mat a negde hrapava.

Sta mi se ne svidja?

-Karbonski vrat viljuske je mnogo pipav i njanjav, i montaza ekspandera i zatezanje lule je pipavo.
-Ruta za sajlu zadnjeg menjaca je pod losim uglom i ne razumem proizvodjace koji posto poto hoce da je ture na gornju cev.
-Seksi ultra laki sraf za zatezanje sajle zadnjeg menjaca je neupotrebljiv. Vrlo brzo ce biti skinut.
-MAVIC tockove sam uzeo samo zbog nabli sa industrijskim lezajevima. Svako pucanje zice dovesce do povlacenja tocka toliko da ne moze da se doveze do kuce. Da me neko sada pita, radije bih upleo svoje tockove pa makar sa ULTEGRA nablama sa konusima, ali bih bar bio siguran u tockove.

Logistiku su pruzili Uros i Rakhill. Bajker je pedantno skratio 4 pipava srafa. Paja je nagovarao, ugovarao, porucivao i tukao se sa carinom i PTTom.

Alat je bio u mojim rukama, a ideja kako sve to treba da izgleda u mojoj glavi.

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Joj što je gadan! Pu, pu, pu! :kezo:

Ček bre sajla zadnjeg menjača ti ide po gornjoj cevi, a samo sajla prednjeg menjača ide odozdo?

Dobro de, naručićemo Ti šraf za sajlu menjača. Nemoj odmah da plačeš. :kezo:

Nego, koliko je teško ovo đubre? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Auuuu...

Ja da vidim ovakav bajs u retrovizoru auta, sklonio bih se desno da prodje.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Sreća tvoja pa ćeš ga videti samo aka uteraš auto u njegovu sobu. :kezo:

Čim je ram stigao uzeli smo mu meru za na zid.
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Super ti bajs Zuzazu. :thumbup:

Još samo da krenete da vozite, i ti i Paja. ;) Mada od Paje nema vajde dok ne ode Bajker do njega da mu konačno sastavi bicikl. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

U koju grupu spada ovaj bajs?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

I moj i ovaj su u suštini hibridi nastali na cyclocross ramovima i viljuškama. U prevodu drumaški bicikl (u našem slučaju CX) sa ravnim volanom.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

paja napisao:Joj što je gadan! Pu, pu, pu! :kezo:

Ček bre sajla zadnjeg menjača ti ide po gornjoj cevi, a samo sajla prednjeg menjača ide odozdo?

Dobro de, naručićemo Ti šraf za sajlu menjača. Nemoj odmah da plačeš. :kezo:

Nego, koliko je teško ovo đubre? :mrgreen:
Sajla zadnjeg menjaca, na zalost, ide po gornjoj cevi. Prilicno glupo reseno. Pokusao sam da re rutiram kablove i da bremzu premestim u desno a menjac u levo, al ne moze. Na fotki se moze videti da sajla iz desnog siftera ide u levo, pa se vraca u desno oko vrata rama, pa ponovo ide u levo u uvodnik, i sve to na malom rastojanju i sa malim radijusom.

Slika

Sraf za stelovanje menjaca jeste sexy, ali je nepraktican, bolje reci, kompletno neupotrebljiv

Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kako se ne moze stelovati menjac sa tim srafom, sta je problem?
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Napeta sajla ne dozvoljava da okrenes burence. Ovo burence je glatko i malog precnika (samo 2mm sire od buzira), i nemas za sta da uhvatis.

Burence treba da izgleda ovako

Slika

Samo zbog toga sto je Shimano, ustelovao sam ga iz druge, al na trikove :nesvest:
Poslednja izmena od zuzazu u 04 Mar 2014, 15:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori