U masinu možeš da staviš sodu bikarbonu, povremeno. Negde sam čitao da je calgon po sastavu isti kao soda.swemir napisao:Ja recimo u masinu za ves nisam nikad stavio so
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
So je džabe i nije problem ako je nekad i nema u mašini. Što pravite nauku od toga?
Ja sipam namensku so, kad se setim. Sudovi su uvek savršeni.
Tablete su Somat. Sem cene nemam zamerku, a i to retko kupujem jer naletim na neku akciju, pa kupim za nekoliko meseci.
Tapatalk Pro
Ja sipam namensku so, kad se setim. Sudovi su uvek savršeni.
Tablete su Somat. Sem cene nemam zamerku, a i to retko kupujem jer naletim na neku akciju, pa kupim za nekoliko meseci.
Tapatalk Pro
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ako ti ne ostaju fleke po casama, ne moras so ni da sipas bez obzira koje su tablete u pitanju i kakav je njihov sastav 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kod nas Gorenje masina zestoko predozira so. NEka je fabricka greska, zamenio serviser taj segment za so, ali opet trosi, mozda malo manje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- nuk
- Kontakt:
Bice da je iz Midea fabrike, ako je na nalepnici kao oznaka modela pocinje sa WQP onda imam objasnjenje
Sistem za so je je takav da ne voli krupnu so koja je pomenuta u temi a koja se uglavnom prodaje kod nas. To krupno zrno zaglavi ventil pa masina povlaci mnogo vise soli nego sto je predvidjeno, dok se zrno ne rastopi. Resenje je sa tabletama, so izbaciti trajno, ako je bas tvrda voda (a jeste kod nas) tablete sa soli (ili sa solju?) su resenje, ovu sto koristis batali

Sistem za so je je takav da ne voli krupnu so koja je pomenuta u temi a koja se uglavnom prodaje kod nas. To krupno zrno zaglavi ventil pa masina povlaci mnogo vise soli nego sto je predvidjeno, dok se zrno ne rastopi. Resenje je sa tabletama, so izbaciti trajno, ako je bas tvrda voda (a jeste kod nas) tablete sa soli (ili sa solju?) su resenje, ovu sto koristis batali
Kako moze da predozira? Tebi je so stalno dole u vodi, i voda preko nje se oslani i onda koristi. Ne znam da tu postoji neki dozator, ili postoji 
Edit: moja je isto Gorenje, ali pocinje oznaka sa GS6.....
@Dragvorl
Eto razloga da sipas tuzlansku so

Edit: moja je isto Gorenje, ali pocinje oznaka sa GS6.....
@Dragvorl
Eto razloga da sipas tuzlansku so

- nuk
- Kontakt:
Ne, taq posuda ima dve pregrade, jedna je sa solju (soli?) kroz koju voda prolazi samo onda kada se otvori poseban ventil a druga je sa nekim kuglicama koje zadrzavaju cvrste materije pa i kamenac a kroz koji voda prolazi non stop. Taj ventil ima tanku bolcnu koja se zaglavljuje, tu nastaje problem sa viskom soli.
Oznaka GS*jeste model, na nalepnici treba gledati oznaku pod "type", moja greska..
Oznaka GS*jeste model, na nalepnici treba gledati oznaku pod "type", moja greska..
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Evo sad sam pricao, pre je sipana sitnija so i isto je nenormalno trosila, sad ide krupnija, posmatracemo. Gde se ocitava fabricki kod, kad otvorim vrata masine ne vidi se nikakva nalepnica.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- nuk
- Kontakt:
Ako nema na obodu vrata, iznutra, onda je chinese 100% sto nije lose po pravilu, u Midea fabrici se pravi bar 80% ovih masina za pranje sudova koje su kod nas na trzistu, bez obzira na brend
Meni pise type: gorenje 7# model: gs62214w
Na nalepnici na vratima sa strane.
Vec godinu dana je intezivno koristim, sa uglavnom dm proizvodima, sem soli
Koristim deterdzent, jer palim razne programe, a ne verujem da tableta moze da se isto rastopi i ispere i na kracim i na duzim programima.
Na nalepnici na vratima sa strane.
Vec godinu dana je intezivno koristim, sa uglavnom dm proizvodima, sem soli

Koristim deterdzent, jer palim razne programe, a ne verujem da tableta moze da se isto rastopi i ispere i na kracim i na duzim programima.
- nuk
- Kontakt:
Evo sad gledam specifikaciju, nije kineska
Kupljena je u imperijalistickom rodicu (merkatoru) 

Postoji potentiometer kojim se dozira so. Nalazi se u negde pri vrhu posude.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Kod mene ima za sjaj, da se dozira, nisam video za so.