Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Ne brže od života!

Post od H4wkeye »

aleksa napisao:Na tom bulevaru je uvek guzva, puno ljudi, puno kola... brzo se vozi, puno pesackih... i jbg...
U takvim ulicama/bulevarima treba graditi one pesacke mostove preko ulica. Bezbedno je i jos je fizicki odvojeno od kolovoza.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Juce sam bio svedok gde je pesak imao ludu srecu na sred pesackog. Na izlazu iz kruznog na nbgd ka merkatoru stajem da prodje pesak. Nervozni lik iza mene svira i nabode gas i obidje, a pesak je vec prosao moj auto... Ja sam pomislio da je kraj...

Sent from my Xperia Z1
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

nixa napisao:Ne postoje normalna prekoracenja. Kad vozis - rizikujes tudje zivote ako nisi pazljiv.
Ogranicenja su tu da bi se postovala.

Nema tu mazohizma ako postujes propise. Eno ljuba u nekoj temi pise da je sa 130kmh bio medju brzima na putu barselona-holandija.

Sent from my Xperia Z1
Ima, čista je zamena teza spominjati lake prekršaje u kontekstu priče o udesu gde su uzrok brzina najmanje dva puta veća od ograničenja i alkohol+droga (kombo)
nixa
Reactions:

Post od nixa »

U saobracaju se jednom gresi i tu ne postoji laksi prekrsaj.

Sent from my Xperia Z1
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Naravno da postoji, da nije tako ne bi imao različite kazne nego bi sve bilo isto koji god prekršaj da je.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

nixa napisao:Juce sam bio svedok gde je pesak imao ludu srecu na sred pesackog. Na izlazu iz kruznog na nbgd ka merkatoru stajem da prodje pesak. Nervozni lik iza mene svira i nabode gas i obidje, a pesak je vec prosao moj auto... Ja sam pomislio da je kraj...

Sent from my Xperia Z1
Tipična situacija. Srećom sve je ređe viđam u zadnje vreme, kao da su ljudi počeli da kapiraju šta znači kad je druga traka stala na pešačkom. Meni je frka da prolazim i pored autobusa koji stoje u stanici, iako tu nije pešački. Sve očekujem da blesavi pešak iskoči i proba da pretrči. Mislim da malo paranoje nije loše u takvim situacijama.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nixa, with all due respect, ne *******.

Nije licno tebi upuceno, al pegla mi se od vozaca koji prelaze vise od 100 km godisnje, a pricaju kako su savrseni, ne prave greske, nikad nisu u prekrsaju, kako treba sve one koji jesu kazniti prvi put sa 5000 evra, a sledeci kastracijom itd.

Ja sam prvi za to da se za teze prekrsaje oduzima i auto, al necemo da preterujemo sa nekim stvarima.

EDIT by mod: obratiti paznju na izrazavanje!
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Prvo, gadno je da se tako izrazavas u najcrnjoj temi na forumu. Pise se o nacinima da se smanji smrtnost - a tebi je najbitnije da mozes da vozis 130-140 na autoputu.

Drugo, nase vozace jedino moze zestoka kazna da smiri. Kad ne bi znao ko vozi iza tebe - ne bi smeo ni da krsis zakon. To sto je po tebi sitan prekrsaj - po meni nije. Zakon je tu da bi se postovao, a ne da bi se krsio.

Mora da se pretera sa kaznama sve dotle dok se smrtnost na putevima ne dovede na nivo da budemo medju bezbednijima u Evropi.

Ako krsis za malo - onda ni ne moras biti u prekoracenju ni to malo.
Ako krsis za mnogo - plati da pamtis.

Sent from my Xperia Z1
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nixa, ja sam prvi za poštovanje zakona i propisa, ali prvi ne vozim strogo 50/80/120. Neka me isprave članovi koji često voze po inostranstvu, ali mislim da se nigde ne vozi baš strogo po ograničenju i da svugde tolerišu malo preko.
Opet dolazimo do one priče da nije isto 50 na bulevaru sa 3 trake i u jednosmernoj ulici gde imaš parkirane automobile sa obe strane, a propisano je isto ograničenje.
Posetite www.garaza.rs !
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Naravno da ne postuju. Prosli petak sam isao autoputem M5 ka Budimpesti, sisaju ljudi samo tako, vozio sam 140, ljudi su peglali i brze. Ne svi, ali mnogi i pored jake kise koja je padala na momente (prolazni oblaci po par km do nekoliko desetina km)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma mnogo bitnije od brzine je svest o saobracaju, i iskustvo

Vozim uvek najbrze sto mogu, sve u skladu sa saobracajem i okolinom, i mojim trenutnim mogucnostima

Ljudi koji mehanicki voze, koji ne gledaju u retrovizore, koji ne znaju u svakom momentu sya se drsava levo i desno od njih, ispred i iza njih, oni su opasni

Vi morate da kompenzujete njihovo neiskustvo i neznanje visokim nivoom koncentracije

I sreca ima udela :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mc, ti si posebna priča.
Ima iznenenadnih situacija gde te samo ovo poslednje može spasiti koliko gdo da si iskusan i dobar vozač. Zato si sa manjom brzinom manje u problemu. I to ne može niko da opovrgne.

Ali znamo svi da se danas kroz grad vozi tako što se daje gas kad vidiš da treperi zeleno, umesto da se uspori. To su prosto loše navike, a ima takvih puno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

nixa napisao:Prvo, gadno je da se tako izrazavas u najcrnjoj temi na forumu. Pise se o nacinima da se smanji smrtnost - a tebi je najbitnije da mozes da vozis 130-140 na autoputu.

Drugo, nase vozace jedino moze zestoka kazna da smiri. Kad ne bi znao ko vozi iza tebe - ne bi smeo ni da krsis zakon. To sto je po tebi sitan prekrsaj - po meni nije. Zakon je tu da bi se postovao, a ne da bi se krsio.

Mora da se pretera sa kaznama sve dotle dok se smrtnost na putevima ne dovede na nivo da budemo medju bezbednijima u Evropi.

Ako krsis za malo - onda ni ne moras biti u prekoracenju ni to malo.
Ako krsis za mnogo - plati da pamtis.

Sent from my Xperia Z1
Prvo, to kako pricam na forumu bi valjda trebalo da bude isto i u Dobro vece i ovde. I jeste, svaki put prilagodim komentarima koji nemaju veze sa zivotom.

Ovaj forum je mnogo vise od ostalih okrenut bezbednosti i normalnoj voznji. 95% stalnih clanova su relativno normalni ljudi, tako da sve to retko koga ovde pogadja.

Onda dolazimo do dela gde ti poredis, tj stavljas u potpuno isti kos npr mene koji vozim 130-140 na auto-putu (sto ce reci i skoro sve ostale ovde) i onog lika od sinoc koji je mrtav pijan, drogiran i sta sve ne vozio 100 kroz D.T.

Hvala ti na tome, ali time pre dokazujes koliko nemas veze sa realnoscu.

Uostalom, evo ideje da dokazes sebi koliko nisi u pravu.
Kada se budes vozio auto-putem kroz Bg, (naravno, tacno 80kmh, ni kilometar preko) i sretnes presretaca, zaustavi ih i pitaj ih zasto ne zaustavljaju uopste ljude na auto-putu koji voze 140kmh, a imaju zakonski osnov. I molim te, napisi ovde sta su ti rekli.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Sto posebna prica? :)

Kroz Bg se bezobrazno vozi, a i pun je grad svega i svacega od vozaca

Sa manjom brzinom, svakako da ima i potencijalno manje problema, ali zaista mislim da su paznja i iskustvo kljucni
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kultura svih učesnika u saobraćaju je na vrlo niskom nivou. To je problem.

Nemci, recimo, voze brzo, preko ograničenja uglavnom, ali imaju znatno bolju vozačku kulturu od naše. Zbog toga i mogu da priušte sebi da budu brzi, a da vožnja ostane savršeno bezbedna.

Naši vozači nisu brzi, samo su nekulturni, a time i loši. Navike su nam loše, nemamo dobru praksu, a tako da nam treba adekvatan represivan aparat - koji je takođe u ovoj priči kilav. Pešaci su još gori, tako da sve to zajedno kad se izmeša dobiješ nitroglicerin.
Odgovori