Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Re: Grčka

Post od kod »

Ogi napisao:Da, na to mislim, neverovatno mesto, planine na moru, bukvalno. Ja planiram na zapadnu obalu, kazu da je do istocne prilicno nezgodno stici zbog velikih krivina, jako velikih uzbrdica i nizbrdica, uskog puta mestimicno. Ne znam da li bih se usudio sa decom da krenem tamo. Trenutno cesljam mesto Kala Nera.
istocna obala je jako lepa ali je, kao sto je vec neko rekao, losa zbog ranog zalaska sunca. kilometraza od volosa do druge strane nije mnogo velika ali sigurno nije da se ide svaki dan. da letujes na brdu - ni to mi ne ide. ako vec planiras, mislim da je bolje letovati sa zapadne strane zbog pristupacnosti volosa i vecernje setnje. u drugim mestima neces imati sta da radis tako da mi ovo zvuci kao najbolja varijanta za tu regiju.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

A ono ... "Zemljotres, urnebes..." ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Med napisao:
zdushan napisao:Verovao ili ne, topla kao pisacka (izmedju Lagomandre i Neos Marmarisa).
Dusane, da ti nisu nesto Rusi u rodu :P
Nisu, a i prilicno sam zimogrozljiv... Ja sam prosle godine bio u periodu 3-13 jun, bas kada je bilo najgore vreme u regionu. Smestaj mi je bio 3 km iznad Neos Marmarisa, prema Lagomandri. Kisu smo imali samo poslednjeg dana, par sati. A sve vreme, gotovo svakog dana smo culi grmljavinu iz daljine. Na tom mestu, voda je bila izuzetno topla. Deca nisu izlazila iz vode. E sad, ocigledno da nije svuda ista temp vode. Dal su u pitanju struje ili izvori slatke vode, nemam pojma... Na lagomandri je bila primetno hladnija voda kada sam bio, ali i dalje ok za kupanje.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Tu smo negde...mi smo dosli 30.05. a otisli 18.06. Da li je i kod vas jednog jutra posle oluje bilo meduza? Nanele ih struje sa pucine, male opasnice. Klinac i ja smo malo nastradali ali ne i jedini.....a to je i prvi put u pet godina da smo ih videli. Ne racunajuci godinu pre kad su dosle one velike kao lopte ali potpuno bezopasne, cak sam se igrao sa njima u plicaku na zgrazanje ostalih (pogotovo moje zene :D ) kojima nisam dao da ih ubijaju.
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Jel zna neko kakva je situacija na Zakintosu posle zemljotresa?
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Mislim da nije bio zemljotres na Zakintosu nego na Lefkadi, naravno opet blizu ali nisam procitao da je tamo bilo neke stete.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Na Kefaloniji je bio.

TT
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Pardon Kefalonija, permutovao sam nazive
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Nadam se da nije bilo nista, a i da nece biti jos zemljotresa.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ta cela regija je trustna.
Njima su zemljotresi k‘o dobar dan, samo sto neke nase "novine" zele senzacionalisticke naslovne strane

Tapatalk
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

Jel neko letovao u predelu Elia Beach na Sitoniji. Zanima me onaj deo oko Olive House apartmana. Ima li tu jos nekih ok smestaja uz more, i kakav je uopste "krajolik"?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Elia Beach je ceo potez od Athena Pallas Village hotela do Lagomandre. Ima tu nekih smeštaja, ali nema ničega drugog. Ja bih tražio neku drugu lokaciju, no svako bira po svome jel.
Mislim da je drugar bio baš u Olive House 2011. i da nije bio zadovoljan (2012. smo slučajno istovremeno bili u Atheni po nekim sniženim cenama i bilo im je 10x bolje).
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Ha, tek vidim da smo ti i ja na tu temu vec pisali. Meni je Elia Beach lepa zato sto nije plaza kao plaza npr. kao Lagomandra pa da je siroka sa milion ljudi vec kao sa slika, vise intimna.
Sa druge strane tu si gde si, nista nema osim peska, mora i sunca :) Nekome to smeta. Mi cemo tamo gde smo bili i prosle godine, rezervisali smo vec.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

Ja upravo volim male plaze, plitke, sa hladom na par koraka, i da je smestaj sa direktnim izlazom na plazu. Bez guzve, deca su mi na oku i sami cirkulisu na relaciji apartman-terasa-vrt-plaza. Nema organizovanog odlaska na plazu, pakovanja, histerije... Ode se i na izlet levo desno, ali mi ovo kao baza bas odgovara.
Evo par slika gde sam bio prosle godine, 2km od NMarmarisa

pogled odozgo
Slika

plaza sa prirodnim hladom
Slika

Prilaz plazi, koja je 10m od apartmana. Talasi su najbolji za uspavljivanje.
Slika

Nesto slicno trazim i ove godine. Ne treba mi guzva, kafane, setalista i kolone ljudi. Kad to hocu sednem u kola pa odem u vrevu.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Zaista lepo izgleda :)
Sto menjati nesto ako je dobro?
Odgovori