Bili su u fabrici stakala Paracin i jesu radili taj test. Po informaciji koju ja imam desilo se da je pri odredjenom udaru staklo sa folijom pre puklo od onog bez folije. Kako i zasto ne znam.
Po meni, ABS je u pravu ako se radi o ocenjivanju usaglašenosti proizvoda.
Ne znam kako je u svetu rešeno, mogla bi folija da ima svoj sertifikat kojim se odobri za upotrebu na pojedinim staklima recimo.
Jednom prijatelju se desilo da mu je kamen udario u bočno zatamnjeno staklo i nije se raspalo već je onako puknuto preživelo odlazak do osiguravajućeg društva a kasnije i servisa.
Da nije bilo folije staklo bi se raspalo.
I pre neku nedelju drugara zaustavili na izlazu na Ibarsku i tražili mu atest za zatamljena stakla pozadi, kažu mora da se uradi da se vidi da ne zaslepi druge vozače.
Malo su popričali i pustili čoveka jer su deca sedela pozadi, jasno im je bilo zbog čega je stako zatamnjeno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Meni su na SX4 nazad fabricki zatamnjena ali sam ipak stavio foliju na sva stakla. Nisam imao problema sa policijom (nadam se da ce tako i ostati) ali su mi pravili problem na tehnickom pregledu (sve se moze resiti ).
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.