Vozio sam test 1.33 i 1.6 Aurisa i nije 1.33 toliko los, koliko izgleda na papiru. Sedelo je nas 3 i imalo je mesta za simuliranje preticanja (Zrenjaninski put sa 2 trake). Sa 1.6 sam to radio gotovo sportski, dok sa 1.33 malo teze, ali ide. Mislim da bi se razlika tek pokazala na nekom usponu (iz Bubanj potoka). Startnost je slicna, kad se vrati u pravu brzinu, ali je 1.6 ipak elasticniji i moze da povuce od 2400 obrtaja dok je za 1.33 potrebno oko gotovo 3000 da osetis da moze. Generalno, neko ko vozi dizela, ne bi kupio nijedan, ali ja sam srecom benzinac, pa mi ovo dodje kao dobra kupovina. Naravno, na svaki auto se vozac adaptira posle par stotina km.
Mozda poslusam @Roksab i kupim 1.33 Luna. Na testu je bio 1.33 Tera Summer i 1.6 Style nov, tek registrovan. Unutrasnjost Luna i Style je ista, samo Luna nema tempomat, bez kojeg cu preziveti po ovim nasim stani-kreni putevima. Terra je bas onaj sa slike iz mog predjasnjeg posta i deluje siromasnije. Sam dizajn je retro i ako fali hi tech oprema, deluje kao da ste u autu od pre 30 godina. Sa Luna i vecim paketima je to vec kombinacija starog i modernog, sto daje utisak elegancije.
Servis za 1.6 je skuplji 2000, kao i registracija. Realna potrosnja oko 0,5-0,7l sto godisnje na 15000 dodje oko 13000 din. Godisnje je 1.6 skuplji oko 150 eur, sto nije puno (12 eur mesecni, kao kablovska). Ostalo je da sagledam realne potrebi.
Auris 1.33 po mom utisku nije nista losiji od i30 sa 1.4 motorom, koji sam takodje vozio i minimalno je slabiji od mog Megana 1.6 16v.
Mozda moji utisci mogu jos nekome da pomognu, samo uzmite u obzir moju kompetentnost, jer ja sam samo obican vozac koji auto koristi do posla, na izlet i more.
HYu ima neki sajamski popust sada i nove pakete opreme.Bazni paket opreme je pojeftinio,visi paket opreme gde idu 6 jastuka je poskupeo.
Koliko sam uporedjivao opreme za bazne motore 100 ks ,benzince,paket "tera" kod toyote i "style "kod hyundai,cene 12500 e
Za oba modela.
Plus boja oko 400-500 evra.Bela je gratis
Hyu ima jaci motor na papiru za 10 NM,ali je toyota brend za hyundai po meni.
sasha015 napisao:HYu ima neki sajamski popust sada
Koliko sam ja pratio, HYU je stavio tipican balkanski popust, stavili su Sajamska cena za ix35 istu cenu koja stoji jos od septembra, za i30 nisam siguran, ali su bas ispali papci, mogli su makar datum na cenovniku da promene, da ne bude toliko ocigledno.
No to nije tema.
Toyota je sa ovim snizenim cenama napravila ogroman udarac svim ostalim brendovima i u HR su spustili cene i sad dosli u rang sa hyu, kia....a kvalitet je na strani Toyote.
Ja sam uzeo hyu i30 premium paket ovaj novi, + supervision lcd displey u tabli + zadnja led svetla ..
Takodje sve vreme sam razmisljao i o toyoti, ali za mnogo para bez obzira na popust daje dosta manje opreme nego hyu .. Hyu je daleko atraktivniji,lepsi,opremljeniji .. Kvalitet je na strani oba auta, ja sam vozac, ne mehanicar.. mene zanima da sednem, da se dobro osecam u dobro opremljenom autu,i samo redovni servisi
@studioton, dobra ti je kupovina taj Hyu, sa srecom da ga vozis. Razmisljao sam puno o njemu. Oprema je odlicna, kao i pouzdanost motora (mehanicarski savet) i limarije, ali me jedino pomalo plase kozmeticka ostecenja posle nekog vremena. Neke od tih stvari menjaju u garanciji, uz manje ili vise natezanja, dok neke vesto ignorisu. Nisu to stvari bez kojih auto ne ide kako treba, vec nesto sto ume da nervira. Mahom se te stvari ne desavaju ni na i30, kao ni na vecini drugih, ali u nekom procentu ipak vise od Toyote. Sad imam mogucnost da za neku malu razliku dodjem do Toyote, pa bih da je iskoristim. Verujem da su sledeci na popust listi Hyu, Kia, Renault i jos poneki, koji bi da prodaju u Srbiji kao nekad.
Roksab napisao:Meni je dosta slaba oprema za Premium paket (koji je najjaci) za i30. Cini mi je da Ceed ima jace pakete.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Pa sada je drugacija situacija, Premium paket opreme za 2014 se razlikuje ..
novi Premium Base paket =
stari Premium Base paket
+ Drugi tip rešetke hladnjaka
+ Flex Steer
+ Tempomat i limiter brzine
+ Dodatno zatamnjena zadnja bočna stakla i staklo prtljažnika
+ Električno preklapanje spoljnih retrovizora
+ Pokazivači pravca u oblogama spoljnih retovizora
@nikolino
Hvala.. i ja mislim da cu bas dobro da se navozam Na koja kozmeticka ostecenja mislis?
Uglavnom sitnice. Ume da se izguli koza na volanu i za to bi trebalo da se reaguje na vreme, da bi zamenili pod garancijom. To sam cuo od par ljudi i polovnjak koji sam gledao da kupim, bio je zguljen, a presao je 29000. Zalio se jedan momak na forumu da mu se to desilo sa 5500km, ali su mu zamenili. Prijatelj koji drzi salon u NS kaze da se desava, ali da to menjaju. Desava se da branici pocnu da se ljuste. I to menjaju u garanciji, nerado, ali prihvataju. Ali ne sme da ima drugih ostecenja, cak ni ogrebotinicu, jer onda kazu da ima i fizickih ostecenja. Moj brat je imao problem sa stabilizatorom i desna "hromirana" rucica se sljustila. Ja sam odvezao auto i gnjavili su me u fazonu da to Triglav osiguranje ne prihvata, da ce probati, ali slaba vajda... I na kraju su zvali posle 4-5 dana i javili da je odobreno da se menja. Kum je menjao 3-4 sitnice, npr. kljuc se raspao, pa su mu zamenili itd. Sa druge strane, bratov kozni volan posle 5 god. i 99500km izgleda kao nov. To je dokaz da nema pravila, ali nisam cuo da ima krupnih problema, tako da, uzivaj u novom autu!