Polovan autic do 2000 evra

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Jack™
Reactions:
Pridružio se: 03 Mar 2014, 09:15
Garaža: Kia Rio Sport Sedan 1.2 85KS

Re: Polovan autic do 2000 evra

Post od Jack™ »

Znam da Punto nudi najvise ali moram da gledam i druge automobile. Punto je i dalje prvi favorit.
Jel vozio neko 106 i Punta? Zanima me koliko je Punto pozadi komforniji?
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Ja sam protiv Pezoa i Citroena zbog torzije. Za taj novac Punto, a za malo vise novca Clio. Sto se tice Brava mislim da su svi motori ok, ali da se tesko nalazi ocuvan primerak. Doduse, ja sam gledao HGT varijantu, uglavnom su svi losi. S druge strane, to je ipak nesto stariji auto u odnosu na Punta i ostale manje automobile.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bravo sa 1.6 motorom je dosta veliki potrosac. Ja bih se koncentrisao na Punta zbog budzeta, a ako moze Clio jos bolje po meni. Ja sam bio u slicnoj dilemi kada sam birao i ima po meni zasto je Clio nesto skuplji, doduse pricam o posle redizajna. Taj budzet je bas nezgodan ako hoces i regu i popravke i gume da ukombinujes u isti.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

Jack, imam ja jednog saxa, tacnije moja sestra ga vozi, prenecu ti par utisaka, mozda ti pomognem.
viewtopic.php?f=2&t=2080

Motor 1.1, potrosnja po gradu izadje i do 8l kada se stisne malo, ali ispod 6,5-7 nije realno. Nismo imali problema sa torzijom, tacnije nismo imali nikakvih problema (pu pu pu). Napred je dovoljno konforan, pozadi onako, stari fiat uno ima vise mesta pozadi, stari punto takodje. Sedista su mu u najblazem smislu "cudna", na primer zadnja klupa je dosta neudobna, osecas ispod dupeta neravnine. Prednja sedista su udobna i mekana, ali celokupna pozicija sedenja za volanom je cudna, nozne komande su nekako udaljene napred, pa kad podesis sediste da ti bude zgodno za noge onda ti je blizu volan, kad podesis naslon sedista da ti bude zgodno za ruke onda si previse izvaljen prema nazad. Da napomenem da je meni to neudobno, sestra kaze da pronalazi odlican polozaj. Ovaj nas nema nikakvu opremu, nema ni servo, ali je dosta lagan na volanu, motor dosta tih, narocito na leru. autoputem 150-160 moze da podnese, naravno nije mu odgovarajuca putna brzina, tada je vec bucan. Startan je i za grad je odlican sto se ubrzanja tice. Krckaju plastike unutra, vidi se da je onako ekonomicno sklopljen...

Malo sam ga napljuvao, ali sam akcenat stavio na mane, generalno nije to uopste los auto, jeftine gume, jeftina registracija, potrosnja podnosljiva, pristupacan mu je motor...

@ botr, vezano za torziju, ako tako gledas onda ni jedan auto ne treba kupiti zbog necega, npr, jedan mi skoro rece da nece nikad kupiti turbo dizelasa zbog turbine, na drugoj strani cujem nece da kupi JTD zbog dizni, neko nece benzinca zbog plina. Pa i ta torzija ako rikne, zameni se jednom i verovatno nikad vise dok je auto kod tebe... ne znam ovo je samo moje misljenje.

Sto rece dragvorl, bravo, stilo 1.6 ili jaci trose dosta!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ako te ne mrzi, pozovi oglas i otiđi da pogledaš ovaj auto. Provozaj ga, vidi kako ti se čini.
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... zuki_alto/

Registracija mu ističe ovaj mesec tako da je to osnov da mu spustiš cenu bar za 100e. Meni deluje dobro. Ima još jedan na nekom placu u Rumi, još povoljnija cena, dobro izgleda, ali je ipak plac i treba ići do Rume da se pogleda.

Ovaj mi deluje sasvim korektno, samo je šteta što nema slika iznutra.
Posetite www.garaza.rs !
botr
Reactions:

Post od botr »

Koliko sam ja cuo za torziju, po ovim nasim putevima traje 60-100k, a remon izadje izmedju 300 i 500 evrica, kako za koji auto. Ja se vozim losijim putevima od proseka, i radim trapove na Alfi na oko 30 hiljada, pa razmisljam da je promenim, samo iz tog razloga. Ni ja ne bih uzeo dizela, ima tu dosta razloga. Turbina, zamajac, dizne, egr, dpf ......Ne mora da se desi da te zadesi sve to, ali je sasvim moguce.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Одг: Polovan autic do 2000 evra

Post od elMaestro »

Torzija za 206 kosta max 250e i traje daleko vise od 60k.

Послато са SK17i користећи Тапаток 2
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

U NS kosta 300 da se odradi kao svet, ne kazem da nema negde i jeftinije, drugar je u ZA radio za 25000, ali ne znam kako su odradili. Oba vaze za Pug 206.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Одг: Polovan autic do 2000 evra

Post od elMaestro »

Meni bila oko 270e pre 3 godine.

Послато са SK17i користећи Тапаток 2
Poslednja izmena od elMaestro u 08 Mar 2014, 00:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Имам једно потпитање...
botr
Reactions:

Post od botr »

Onda i nije tako strasno kako sam cuo.
Jack™
Reactions:

Post od Jack™ »

@sashicus Hvala druze :)
@trojanac Hvala na predlogu, mora prvo da prodje kod devojke :)

U svakom slucaju Punto je i dalje pik broj 1, tako kaze tast, jos navalio da vidi onog nemca iz Lestana... http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... nto_12_8v/

Mozda gresim, mozda je i dobar... Ali u startu kosta 1650e i mota se vec neko vreme po oglasima, ne izgleda lose, malo je truo dole na pragovima. Plasi me sta krije unutra :)
botr
Reactions:

Post od botr »

Nije truo, samo je zardjao iza prednjih tockova, sto mene upucuje na to da je farban. Cini mi se da se linija na zadnjim levim vratima i polustranici ne uklapa kako treba i da zazor na zadnjem braniku nije kako treba + strokav enterijer, znaci obavezno dubinsko pranje.
Jack™
Reactions:

Post od Jack™ »

@botr Dobro oko ;) Zardjao je sa obe strane... Ovo za leva vrata i polustranicu nisam siguran ali i meni cudno izgleda zadnji branik.
U svakom slucaju za zaobilazenje...
botr
Reactions:

Post od botr »

Ne mora da znaci da je sigurno za izbegavanje, slike ne mogu da ti kazu pravo stanje, a nista te ne kosta da pogledas, samo imaj na umu te detalje koje sam primetio. Isto tak osam video jedan "savrseni" 206, a uzivo je ispalo da je karoserija pokrivljena.
Jack™
Reactions:

Post od Jack™ »

Sta mislite o Matizu? Kako su se pokazali ti autici?
Nasao sam lep primerak:
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... woo_matiz/

I ovaj skoro duplo jeftiniji, ne kontam sto je ovoliko jeftin...
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... istajling/
Odgovori