Slatkiši & čokolade & kremići :)

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)

Post od McGruja »

nuk napisao:
Sloba napisao:Oduvek smo imali konditorsku industriju koje se nije stideti. Ima i Milka od nedavno razne biskvite na fazon Jafa keksa, samo što nema svih vrsta kod nas. Neke sam nalazio samo u Mađarskoj i Austriji, prste da poližeš. U suštini, znam sebe dobro. Za mene slatkiš mora da bude baš sladak, to je ključ.

Otvorila se u NS specijalizovana radnja za proizvodnju baklava. Narednih dana ću da isprobam. :D
ja se kunem u Toto keks recimo, sto bi rekao moj kum, mnogo secera za malo para- dobitna kombinacija :D

Najluđa stvar su one ljubičaste Napolitanke, ljubišasto žute, ludilo od šećera, THC vapi za tim

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Najbolja je mlecna cokolada sa celim lesinicima :)
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Evo ih neke od čokolada koje moj ćale voli...

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Ja od tih gorkih jedino volim, odnosno mogu da jedem 85% koja je onako, slatkasta.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

McGruja napisao:
nuk napisao:
Sloba napisao:Oduvek smo imali konditorsku industriju koje se nije stideti. Ima i Milka od nedavno razne biskvite na fazon Jafa keksa, samo što nema svih vrsta kod nas. Neke sam nalazio samo u Mađarskoj i Austriji, prste da poližeš. U suštini, znam sebe dobro. Za mene slatkiš mora da bude baš sladak, to je ključ.

Otvorila se u NS specijalizovana radnja za proizvodnju baklava. Narednih dana ću da isprobam. :D
ja se kunem u Toto keks recimo, sto bi rekao moj kum, mnogo secera za malo para- dobitna kombinacija :D

Najluđa stvar su one ljubičaste Napolitanke, ljubišasto žute, ludilo od šećera, THC vapi za tim

Slika
THC vapi za ovim: :D
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

THC vapi za daj sta das, ali nepisano pravilo glasi:

slatko-slano-slatko :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sloba napisao:Otvorila se u NS specijalizovana radnja za proizvodnju baklava. Narednih dana ću da isprobam. :D
Nešto mi govori da će to biti u četvrtak. :D
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Meni je taj Milka Biskvit sa ukusom pomorandže mnogo lošiji od Jaffe. One sa drugim ukusima ne mogu direktno uporediti, ali preovlađuju veštačke arome i sve je puno hemije, raznih emulgatora, konzervanasa, itd.

S druge strane, Milka je zakon kada je reč o običnoj mlečnoj čokoladi. Takav ukus ne može da postigne niko drugi, čak ni Nestle.
Ђенерал Јанковић
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

snork napisao:Meni je taj Milka Biskvit sa ukusom pomorandže mnogo lošiji od Jaffe.
:plusone:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

:plusone:

ipak je to samo fus jafa :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Nasuprot vama, od kad je Milka biskvita, ja Jaffu uopste ne kupujem. Onaj cokoladni i od maline mi se ne dopadaju, ali narandza mi je bolja od Jaffe.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Prvi put nam se razilaze ukusi :D

Jaffa mi je neuporedivo kvalitetnija i lepsa
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Jbg, Grujane, doslo vreme da se rastajemo... :)
Problem Jaffe je svezina. Previse cesto, da ne kazem skoro svaki put, naletim na tvrdu i nekako osusenu, dok Milka zadrzava svezinu kolikogod da stoji. Uz to, cokoladni preliv na Milki mi se vise dopada.

Generalno, problem domacih proizvodjaca i proizvoda je standardizacija. Kao sto ta Jaffa nekad bude meka i izdasna, a nekad tvrda i osusena, tako i ostali proizvodi dosta zavise "kakva im je tura". Kao da su to kevini kolaci, pa kao "nisu mi uspeli ovaj put"...
Kad kupis neku stvar iz ozbiljne kapitalisticke proizvodnje, onda se zna standard, bilo da je u pitanju hrana, bilo da je usluga. Kod nas sednes u kafic, jednom ti donese espresso sa odvojenim mlekom, jednom ti ga uspe u solju, jednom bude super, drugi put kao da je oprao noge u njemu, jednom dobijes cokoladicu uz njega, drugi put keks, treci put ne dobijes nista...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Na bajatu Jaffu sam naleteo samo jednom, i tad sam se razocarao i nisam je kupovao dosta dugo... Pre neki dan kupim dva pakovanja, i bila je odlicna... Meni je Jaffa bolja od Milke... Milkini ukusi su mu bezveze, malina je bezveze, onaj krem puding je bezveze, pomorandza je 'nako (nasa je bolja :) )... :durise:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

iskreno i meni je isto tako, cak bi sada i slistio manchmelow.

ali problem je u tome, sto kod nas dolazi roba šlj kvaliteta, koja nije orignalna kao sto je u svajcarskoj i nemackoj. i to je jedan od glavnih razloga zašto stvari koje jedemo ovde nisu prave.

najbolje znaju oni koji su jeli milke i nutelu za vreme inflacije i kasnije koja je dobavljana iz svice-NJemacke :D .

ja se secam da sam jeo i belu nemacku cokoladu za kuvanje, koja je bila toliko mlecna da joj sem one galeb-zelene nase ni jedna nije mogla prismrdeti, cak ni najlepse zelje.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Meni ne smeta bajata jafa. Sve to masinerija svari :) Pa nisam toliko razmazen :)

To sto jafa pobajati, znaci samo da nema mnogo hemije u njoj i sranja raznih, koji joj cuvaju svezinu ;)

Inace moja baba je dobijala u bosni (bacali iz aviona) neke pakete sa hranom. Zatekao sam se tamo tom prilikom, i jeo hleb koji kao da je pre 5 minuta ispecen, a ispecen je pre 30 godina :)
Odgovori