Koliko troši?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Koliko troši?
Jel zna neko koliko otprilike trosi BMW 320i(E46) po gradu/van grada? Treba mi za druga info 

Koliko stiskas gas 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- H4wkeye
Istina
Nego treba mi neka prosecna potrosnja, ako neko zna 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo je po bordu, nisam napomenuo, koliko laze ne znam, ali mislim da ne puno. Ja mislim da u ovim uslovima od ovog ne moze manje da potrosi, dakle 4,5-5 litara je neki minimum, strogo penzoske voznje.dragan napisao:dobar si, meni je majmanji prosek bio 5,6l po pistolju, posto bord nemam, ali nije bio cisto otvoren put, mada jeste bila lagana voznja. isto tako mi je i plina trosio 7,5-8l, najmanje oko 6,5, a caletu sad kad prebaci sedmicu nije mu jasno kako...dragvorl napisao:Predjeno 230 km, nesto malo grada, ostalo magistrala ugl. ispod ogranicenja, 5,2 l prosek, Clio 1,4 16V, 2 osobe u vozilu.al covek ne prelazi 80kmh...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Ako 12 trosi po BG to je ODLICNO za tu ccm.
2.2 16v, 607, 160 konja, 1500kg, trosi oko 12-14 litara plina u Bg.H4wkeye napisao:Jel zna neko koliko otprilike trosi BMW 320i(E46) po gradu/van grada? Treba mi za druga info
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
NIsam ga vozio duze 140 ali 9l nije sigurno.nidza napisao:Ovaj naš Touran sa istim motorom, ali manuelac, troši ko lud na autoputu.dag81 napisao:Touran 2.0TDI DSG 190km cisto gradske voznje, od toga svaki dan po 1km hladan posao-kuca x4, ostalo po gradu ne neke duze relacije. 8.5l prosecna brzina po bordu 21km/h.
Nije malo, ali sa druge strane za 1650kg tezak auto, DSG, skoro uvek hladan auto rekao bih OK.
9+ na 140km/h.
Po gradu zapravo troši u rangu kola sličnog motora i težine, ali na otvorenom je horor. Ne znam kakva je situacija kod tebe? Najpametnije ga je ne voziti preko 100 na sat, inače krene da otkida sa potrošnjom.
Uglavnom kada idem za ZR vozim 110-120 tu je oko 5.5l, ako ga vozim 100-110 oko 5.2.
Pre par nedelja sam ga bas vozio jace, ne znam koji je prosek brzine bio, koji tacno za potrosnju, ali dosta cesto sam saltao u sport vozio vecim delom puta 140-160 tih nekih 50ak km,preticao, takoreci gasirao sam, oko 7.5l je bilo ako se dobro secam.
Do 120 trosi manje mozda nego A4, ne autoput nego pricam za lokalni do ZRa, preko te brzine istina potrosnja raste. A4 tesko naguram kada cepam 140-160 preko 6l uz preticanja(ne autoput), dok sam tada sa Touranom kazem nagurao preko 7.
Bas cu ga staviti na tempomat da vidim koliko trosi na 140 u konstantnom gasu pa ti javljam.
Tebi nesto izgleda ne stima, mozda protokomer ne valja, ili dizne previse bacaju, jer je jako puno 9l na 140.
I kad vec spomenuh potrosnju za A4, natankao sam rezervoar do cepa, i stvarno je potrosio 5.6l u proseku NS-Borsko Jezero-NS, tempo sam vec naveo. 53l sam sipao juce, predjeno 930km(710 NS-BJ-NS), i juce 220km(magistralni put oko 120), na bordu stoji 5.6l po pistolju 5.7l.
Prosecna brzina ispod 20 km/h?NexT napisao:2.2 16v, 607, 160 konja, 1500kg, trosi oko 12-14 litara plina u Bg.H4wkeye napisao:Jel zna neko koliko otprilike trosi BMW 320i(E46) po gradu/van grada? Treba mi za druga info
To je grad,a to 12-14 mi je neka sasvim normalna potrosnja za taj motor.
2.0 u 307 je drugaru trosio oko 12,13l benzina po BG-u.
Naravno,neko ko zivi na NBG,to je oko 20% manje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Meni nikada nije brzina manja od 20. Jednostavno, ne vidim sta mu radis da bi dobio taj prosek, jos si ti poznat kao neko ko jurca 
Spiceve ne racunam u neki overall prosek, jer su to meni retke situacije i to je par kilometara, pa ne utice nesto preterano. Verujem da je drugacije kod onih koji svaki dan idu na posao i nazad kolima, ali oni onda nece kupiti 2.2 benzinca.
Iz 30ak hiljada sto sam napravio sa 607, to mi je neki prosek u gradskoj voznji. (bezanijska kosa - centar - Bk, bez auto-puta)

Spiceve ne racunam u neki overall prosek, jer su to meni retke situacije i to je par kilometara, pa ne utice nesto preterano. Verujem da je drugacije kod onih koji svaki dan idu na posao i nazad kolima, ali oni onda nece kupiti 2.2 benzinca.
Iz 30ak hiljada sto sam napravio sa 607, to mi je neki prosek u gradskoj voznji. (bezanijska kosa - centar - Bk, bez auto-puta)
Poslednja izmena od NexT u 10 Mar 2014, 16:27, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nesto mi to bas malo ispod 20km, kad idem po gradu uvek bude preko. Jedino ako bas zabadas spic i usko jezgro - ako se u grad racuna i Bulevar, Kneza Milosa, Despota Stefana, bice preko 20km pa da ga jebes.
Mada, necu nista da tvrdim, nikad nisam spojio par stotina km suvog grada a da nisam bio na NBGD i tome slicno, moja prosecna od punjenja do punjenja bude 27-28
Mada, necu nista da tvrdim, nikad nisam spojio par stotina km suvog grada a da nisam bio na NBGD i tome slicno, moja prosecna od punjenja do punjenja bude 27-28
Vozi malo preko dana na normalnoj strani reke pa ćeš videti kako lako se dostiže 20 kmh.
Alfa je upaljač za Tourana, a tu su sa težinama i motorom. Proveri molim te.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- H4wkeye
Znaci da sumiramo, za 320i E46 potrosnja prosecna od 10 do 14 zavisi od voznje i uslova saobracaja?