Upotrebna vrednost dodatne opreme (podizači, klima...)

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
DejanS
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014

Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4

Post od DejanS »

Rakhil napisao:Cinjenica je da proizvodjaci sve vise prave kola za debile, a sa Texom se slazem jednog Bacevica posto: auto ima da radi sta mu ja kazem, ne sta misli da treba.
I dalje tvrdim da su automatska svetla realno nepotrebna ako imas levu ruku, a automatske brisace bih pocupao iz auta da mi ih slucajno uvale u nekom paketu. Za automatsko samostalno paljenje grejaca u sedistima bi mu sledio benzin po krovu i sibica.
Ja sam mozda staromodan i drkadzija po prirodi, ali bih ljude koji svesno doplate za automatsko parkiranje iskljucivao iz saobracaja PERMANENTNO, a i zahtev za BusPlus bi im bio pod detaljnim razmatranjem.
:bravo: :bravo: :bravo: Pa to je posledica toga sto ljudi sve manje misle svojom glavom. A za parkiranje :sesir: jer ko ne zna da parkira, ne zna ni da vozi.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Одг: Hyundai i30 vs Suzuki SX4

Post od Misha »

Xepoj87 napisao:
misha napisao:Dabome. :D Zaboravio sam da napomenem,kada je temperatura u kabini preko 23 stepena aut.klima se sama pali a zimi kada je ispod 5 grejaci sedista, neverovatno. Da mi je neko to ranije pricao,ne bih mu verovao. :mrgreen:

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
A tebi je dobra stvar sto se stakla svaki put zatvaraju kada zakljucas,i sto sve to sam pali? :)
Ja licno bih izludeo :)
Stavio sam smajli na kraju obe recenice,pa nije SX4 space shuttle. :mrgreen: Zar ste stvarno pomislili da mi se aut.klima sama pali,prozori spustaju i dizu a grejaci sedista pale kada temperatura padne ispod 5 stepeni ? SX4 jeste zmaj od automobila ali nemojte preterivati. :D
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Automatska klima je neuporedivo bolja od manuelne. Tacka :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Naravno.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Delija napisao:Automatska klima je neuporedivo bolja od manuelne. Tacka :)
A i manuelna klima je neuporedivo bolja nego da je nemas uopste Dve Tacke :mrgreen:
Slika
DejanS
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014

Post od DejanS »

Aaaaaaaajde da ga merimo :pop:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa niko ne rece da automatska nije bolja :) Ali je problem ako se sama pali. I bilo sta sto automatski radi,a da mu ti nisi rekao da to automatski radi. A sto se automatskih svetalla tice,meni jedna od najkorisnijh stvari u kolima :)

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Hyundai i30 vs Suzuki SX4

Post od Floyd »

Texonja napisao: Dvozonsku sam imao na E90 LCI i nije palio automatski nista. Ako mu ja na pahuljica-taster iskljucim klimu, to je amin. Jedino ako mislis na F30, posto s njima nisam imao kontakta. To moze Floyd da kaze...
Ja taj taster i ne iskljucujem pa ne znam ali mogu da probam.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Upotrebna vrednost dodatne opreme (podizači, aut. klima,

Post od NexT »

Ja volim svu opremu, nek ima i onaj parfem ko novi S, ali da oprema radi ono sto joj ja kazem.

- Bixenon - vrh
- Prskalice za pranje istih, iako ne sluze nicemu - sjajno, izlaze iz branika ko mali teleskopi (moj model ima posebno izvuceno dugme za njih, pa ne prska i kad ne treba)
- Prednji i zadnji parking senzori - sjajno, pogotovo kad rade kao na E klasi.
- Vel'ki ekran navigacije sa DVD - vrrh, iako navigacija ne radi u srbiji i nije touch, pa je komplikovano unosenje adresa, enterijer odlicno izgleda
- Klima u 4 zone - ku*cu ne valja, tj nepotrebna je i ona u dve, al auto ima i pozadi displej :kezo: (sve 4 zone drzim na istoj temp uvek)
- Autom.svetla - ionako moraju uvek da budu upaljena, pointless
- Autom.brisaci - sjajno (ako je podeseno da radi kako treba)
- Samozatamnjujuci retrovizoro - novi tocak u autoindustriji, pogotovo u Srbistanu gde svaki treci auto obara avione farovima, ili voze Punto Classic.
- Autom. sklapanje retrovizora - Fuuuucking epic stvar. Obozavam.
- Grejaci sedista - sve dok ih sam palim, ok stvarcica.
- Automatsko obaranje naslona za glavu - sjajno, traumiras ljude koji sede pozadi
- Ona fora, kliknes rucicu migavca, on odradi 3x i prestane - oskara za gospodina, molicu.
- HOLD funkcija - sjajno za ljude koji nemaju osecaj za kvacilo.

Nesto sam zaboravio. Ugl, volim igracke.

Zao mi je sto nemam potpuno el kontrolisanje sedista prednjih. I sto nemam kameru za rikverc. I sto nemam ventilaciju u sedistima. I sto nemam LED drl....
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Upotrebna vrednost dodatne opreme (podizači, aut. k

Post od Ivan »

misha napisao:
Xepoj87 napisao:
misha napisao:Dabome. :D Zaboravio sam da napomenem,kada je temperatura u kabini preko 23 stepena aut.klima se sama pali a zimi kada je ispod 5 grejaci sedista, neverovatno. Da mi je neko to ranije pricao,ne bih mu verovao. :mrgreen:

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
A tebi je dobra stvar sto se stakla svaki put zatvaraju kada zakljucas,i sto sve to sam pali? :)
Ja licno bih izludeo :)
Stavio sam smajli na kraju obe recenice,pa nije SX4 space shuttle. :mrgreen: Zar ste stvarno pomislili da mi se aut.klima sama pali,prozori spustaju i dizu a grejaci sedista pale kada temperatura padne ispod 5 stepeni ? SX4 jeste zmaj od automobila ali nemojte preterivati. :D
Dobro je sto vise nema milosabs jer bi dobio infarkt da je to procitao :kezo:

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Rakhil napisao:Cinjenica je da proizvodjaci sve vise prave kola za debile, a sa Texom se slazem jednog Bacevica posto: auto ima da radi sta mu ja kazem, ne sta misli da treba.
Ah pa to je danak koji placamo progresu....cesto se pitam kako li ce biti kada(ako) se prevazidju motori na fosilna goriva....kakav li ce biti feeling u voznji.

Vozac ce sigurno u nekoj buducnosti postati ne bas suvisan, ali sigurno nece biti ni neophodan.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

NexT napisao:Ja volim svu opremu, nek ima i onaj parfem ko novi S, ali da oprema radi ono sto joj ja kazem.

- Bixenon - vrh
- Prskalice za pranje istih, iako ne sluze nicemu - sjajno, izlaze iz branika ko mali teleskopi (moj model ima posebno izvuceno dugme za njih, pa ne prska i kad ne treba)
- Prednji i zadnji parking senzori - sjajno, pogotovo kad rade kao na E klasi.
- Vel'ki ekran navigacije sa DVD - vrrh, iako navigacija ne radi u srbiji i nije touch, pa je komplikovano unosenje adresa, enterijer odlicno izgleda
- Klima u 4 zone - ku*cu ne valja, tj nepotrebna je i ona u dve, al auto ima i pozadi displej :kezo: (sve 4 zone drzim na istoj temp uvek)
- Autom.svetla - ionako moraju uvek da budu upaljena, pointless
- Autom.brisaci - sjajno (ako je podeseno da radi kako treba)
- Samozatamnjujuci retrovizoro - novi tocak u autoindustriji, pogotovo u Srbistanu gde svaki treci auto obara avione farovima, ili voze Punto Classic.
- Autom. sklapanje retrovizora - Fuuuucking epic stvar. Obozavam.
- Grejaci sedista - sve dok ih sam palim, ok stvarcica.
- Automatsko obaranje naslona za glavu - sjajno, traumiras ljude koji sede pozadi
- Ona fora, kliknes rucicu migavca, on odradi 3x i prestane - oskara za gospodina, molicu.
- HOLD funkcija - sjajno za ljude koji nemaju osecaj za kvacilo.

Nesto sam zaboravio. Ugl, volim igracke.

Zao mi je sto nemam potpuno el kontrolisanje sedista prednjih. I sto nemam kameru za rikverc. I sto nemam ventilaciju u sedistima. I sto nemam LED drl....
-Navigacija na Mercedesu radi vec 2 godine,sa sve mapom Srbije :)
-Prskalice su super stvar,ali bi bilo lepo da mozes sam da ih palis,gasis,ili barem da utices kada da prskaju,i ne prskaju.
-Automatski brizaci- najveca glupost ikada izmisljena. Mala kapljica mu padne na senzor,on brise,a moze kofa vode da padne,ako ne dokaci senzor iznad retrovizora,ne reaguje...
Drugar ludi sa tim na ML-u.
A ja licno bih uveo jos jedno 2 nivoa brzine brisaca,to mi fali :)

Za ostalo se slazem.
Pogotovo ja koji sam opsednut gadgetima,i opremom kod kola :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

jedino se ne bih slozio za automatske brisace, imao sam priliku da vozim sa dobro podesenim na duzem putu po promenljivom intenzitetu kise i dosta su mi olaksali voznju, ubo sam tacno podesavanje osetljivosti da reda kako trreba...
ostalo, dok moze da se iskljuci, je ok ako to nisam preplatio pri kupovini ( tipa senzori pritiska u gumama koji su mi se upalili dva puta u zivotu, grejanje sedista sam palio isto toliko itd )... senzori za svetla su rekao bih isto tako korisni, ali ne kod nas s obzirom da se svetla pale uvek...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Dobra su automatska svetla ako imaš izdvojena dnevna svetla pa onda imaju svoju funkciju i kod nas. Što se tiče automatskih brisača, na golfu su mi radili idealno dok nisam promenio šoferku i stavio onu iz glas servisa i od tad ipak moram ponekad da ih korigujem.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Rado bi probao oba "izuma". Jer kad počne kiša da pada stalno drndam onu ručicu - te je malo oslabila kiša, te sam krenuo malo brže, te sam stao na semaforu... Svaki čas mi treba druga brzina brisača i to se oseća kao dodatni posao koji moram non stop da radim. Slično je i za svetla kad vozim noću van grada, maltene samo razmišljam o tome u kom trenutnu ću da pređem na duga i kad ću da ih isključim i to je opet konstantan posao o kom non stop razmišljam. Ovo drugo je naravno za sisteme koji automatski pale duga svetla.

Ne znam kako oba sistema rade u praksi, ali ako su iole pouzdana rado bi ih imao u autu.
Odgovori