Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas
Re: Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i gas
to sve sam promenio bombine,svekice,site filtri i nista sve e isto
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Bez namere da uvredim, ali možda je vreme da zameniš auto posle toliko muka bez rešenja.
Posetite www.garaza.rs !
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ili da zameni majstora..
Re: Одг: Pomozite... Astra G 1.4 16v seckanje na benzin i ga
Mogu samo da nagađam, ali mi više zvuči kao mehanički problem, a ne nešto sa strujom.Bax napisao:Ako cima auto u voznji, to moze da bude do struje?
Svecice, bobina, kablovi?
Ne znam sto bi imalo veze sa trapom?
XM
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Može da bude do poluosovina
Drugari neznam dali sum napomenao u moj tekstom al ima uste edini problem sto me muci i neznam dali ovaj problem je povrzan so prvi so cimanje,seckanje kad pustim gas.
Problem e sledeci,kad krecem u 1 brzini i vo rikvers kad malo po brze pustim kvacilo cuje se neki tup udarac isto i kad vozim i menjam brzine se cuje taj tup udarac kad pustim kvacilo moram malo da ga zadrzim kvacilo da ga odbegnem taj udarac a u leru nista ne se cuje,ovaj problem sam ga imao i pred zamena na kvacilo,i promenio sam pred 20 dana novi set kvacilo SACHS so drugi lager GM i promenio sam svi 4 nosaci motora originalni GM i opet se cuje taj udar kad pustim kvacilo.
Dal neko zna do sto je problem sa ovoj udarac sta se cuje.
Problem e sledeci,kad krecem u 1 brzini i vo rikvers kad malo po brze pustim kvacilo cuje se neki tup udarac isto i kad vozim i menjam brzine se cuje taj tup udarac kad pustim kvacilo moram malo da ga zadrzim kvacilo da ga odbegnem taj udarac a u leru nista ne se cuje,ovaj problem sam ga imao i pred zamena na kvacilo,i promenio sam pred 20 dana novi set kvacilo SACHS so drugi lager GM i promenio sam svi 4 nosaci motora originalni GM i opet se cuje taj udar kad pustim kvacilo.
Dal neko zna do sto je problem sa ovoj udarac sta se cuje.
Prenos od motora ide zamajac, kvacilo, menjac, diferecijal, poluosovine, glavcine sa lezajem.
Svaki od tih elemenata iima odredjeni radni zazor, i svaki se mehanicki haba.
Unutar svakog jos ima sijaset mesta gde se prenosi obrtni moment motora i predsrtavlja potencijalni izvor te buke i vibracije.
Tup udarac negde u prenosu znaci da negde postoji preveliki zazor izmedju 2 elementa koja su u dodiru. Koja 2 treba da se ispita dijagnostickim postupkom, koji se radi u glavi strucne osobe.
Citac kodova nije dijagnostika sama po sebi i ne pomaze ili pomaze slicno koliko i druge alatke.
Kako je prednji pogon moze da se cuje i iz zglobove vesanja odnosno spone/ viljuske usled delovanja sila pri prenosu obrtnog momenta.
Svaki od tih elemenata iima odredjeni radni zazor, i svaki se mehanicki haba.
Unutar svakog jos ima sijaset mesta gde se prenosi obrtni moment motora i predsrtavlja potencijalni izvor te buke i vibracije.
Tup udarac negde u prenosu znaci da negde postoji preveliki zazor izmedju 2 elementa koja su u dodiru. Koja 2 treba da se ispita dijagnostickim postupkom, koji se radi u glavi strucne osobe.
Citac kodova nije dijagnostika sama po sebi i ne pomaze ili pomaze slicno koliko i druge alatke.
Kako je prednji pogon moze da se cuje i iz zglobove vesanja odnosno spone/ viljuske usled delovanja sila pri prenosu obrtnog momenta.